Inimesed
9. aprill 2011, 08:56

Jaakko Hallas: kui maailma juhtivaid organisatsioone oleks, siis nad ka lekiks (1)

Tõlkija, toimetaja ja usundiloo tundja Jaakko Hallas annab lühikese ülevaate nähtuse New World Order ehk uue maailmakorra ajaloost.

Hallase sõnul on uue maailmakorra näol tegemist klassikalise vandenõuteooriaga. «Sellist asja tegelikkuses ei eksisteeri, sest inimesi on väga raske ühe mütsi alla koondada. Olgu tegu juutide või vabamüürlastega – midagi lekib ikka välja. Kui see organisatsioon eksisteeriks, oleks sealt ka lekkinud. Aga ei ole.»

Hallase sõnul tuleks konspiratiivteooriate puhul siiski alati arvestada inimfaktoriga. «Inimene on oma olemuselt reetlik. Vandenõuteooria järgi töötab uus maailmakord aga laitmatu masinavärgina.»

Uue maailmakorraga vähem või rohkem haakuvad vandenõuteooriad kõnelevad Kristusest alles jäänud vereliini väidetavast varjamisest kuni hukust pääsenud templirüütlite ja nende hiigelvaranduse saladusliku kadumiseni. Templirüütlitest olevatki sajandeid hiljem välja arenenud praegugi elujõuline vabamüürlus. Ühtlasi olid templirüütlid ka tšekisüsteemi leiutajad ja panid aluse nüüdisaegsele pangandusele.