Foto: JOOSEP MARTINSON
Inimesed
9. aprill 2011, 08:56

"Kodu otsib telestaari" võitja: kõige raskem oli teha stseeni hittfilmist "Kill Bill" (21)

"Keerulisim ja enim kartust tekitav ülesanne oli tuntud filmist stseeni omandamine kolme tunniga. Aega oli mahuka teksti päheõppimiseks vähe," räägib konkursi "Kodu otsib telestaari" võitja Jaune Kimmel (16), milline võistlusülesanne tema jaoks kõige raskem oli. Võiduga teenis ta rolli sarjas "Kodu keset linna".

Noortele anti ülesandeks kujutada muu hulgas ette, et nad kõnnivad alasti üle Raekoja platsi, kohtuvad ufoga, samuti tuli esitada kodus ette valmistatud monoloog ja stseen ühest tuntud filmis.

"Tegime stseeni "Kill Billist". Meile anti tekst ja kolm tundi aega, et see pähe õppida ning teha ka liigutused. Meie seda pähe ei saanud. Õppisime ikka hullult, aga lõpuks läksime improvisatsiooni peale välja," ütleb Jaune, et seda, kas stseen peab olema üks-ühele filmist kopeeritud, neile ei täpsustatud. "Võib-olla oligi hea, sest mõnikord sa ei ehita enda pealt seda karakterit üles, vaid võtad filmist kõik täielikult üle. Ehk oligi hea, et meil polnud see osa eriti meeles ja saime ise mõelda.

Kõige kergem ülesanne oli monoloog, seal tundsin ennast enesekindlalt," lausub Jaune, kes esitas omakirjutatud monoloogi sellest, kuidas ta ei viitsi kätte võtta lappi, et pühkida puhtaks tolmust kappi.

"See oli mul peas ja on ka minu lemmikluuletus. Ma olen ennegi kodus seda luuletust lugedes mänginud erinevaid karaktereid."

"Ükskord vaatasin "Kummituselausujat" ja seal oli vanamutt, keda ma proovisin järele teha. Kõndisin trepist üles, lugesin seda luuletust ja mängisin vanamutti," ütleb ta.

"Jõuan käia koolis ja seriaali võtetel."

"Arvan, et suutsin vajalikul hetkel tehtud märkustest õppust võtta," arvab Jaune, miks just tema võitis. "Olin väga rahulik, kuid sisemiselt väga õnnelik," kirjeldab ta, mis tunded teda võidust kuuldes valdasid.

Jaune, kes sai näitlemispisiku külge juba lasteaias ning õpib seda praegu Tallinna 32. keskkooli teatriklassis, kuulis "Kodu otsib telestaari" võistlusest sugulase käest: "Tema nägi TV3 kodulehel reklaami."

Seda, et kooli kõrvalt sarjas osalemine raskusi valmistaks,

Jaune ei usu. "Ma jõuan käia nii koolis kui ka õhtul "Kodu keset linna" võtetel. Kuna see on mulle väga põnev väljakutse, siis väsimust ma ei tunne," lausub ta.