VANA ja uus HENRI: Aastast 2007 seriaalis «Kodu keset linna» Henrit mänginud Sergo Varese asemel näeb nüüd perepoja osas Marko Lehte. Foto: TV3
Inimesed
8. aprill 2011, 07:05

Miks sarja "Kodu keset linna" Henri osatäitja välja vahetati? (52)

Kodumaise seriaali "Kodu keset linna" fännid olid kindlasti imestunud, kui ühel päeval teleekraanil perepoeg Henrit mänginud Sergo Varese asemel uut nägu nägid. Kuhu kadus Sergo?

"Sergo Vares otsustas sarjast lahkuda omal soovil," ütleb telekanali TV3 avalike suhete juht Annely Adermann vastuseks küsimusele, miks otsustati Vares uue osatäitja vastu vahetada. Kuuldavasti oli Varese töökoormus seoses Teatri NO99 tegemistega ning uue rolliga seriaalis "IT-Planet" viimasel ajal nii suur, et millestki tuli loobuda. Liisk langes seebiseriaalile. Näitlejalt endalt kommentaari saada ei õnnestunud.

Uus Henri õppis Veinmanni käe all lavakunstikoolis

Sergo Vares hakkas seriaalis "Kodu keset linna" mängima 2007. aastal. Nüüd kehastab Henri Uusperet tema asemel Marko Leht, kes on lõpetanud lavakunstikooli, kus õppis sarjakaaslase Martin Veinmanni käe all. "Meeskond hakkas otsima, kes sobiks Henri rolli nii vanuse, välimuse kui ka olemuse poolest. Marko Leht oli kandidaatidest parim," põhjendab Adermann uue osatäitja valikut.

Režissöör Martin Korjus kiidab Marko indu ja soovi sarjas mängida. "Marko initsiatiiv on märkimisväärne ja tema erakordne tegutsemistahe väärib kiitust," ütleb Korjus. Adermann lisab, et kolleegidega klapib Marko hästi, kuna on nendega juba varem tuttav.

Henrit seriaalist välja kirjutada ei tahetud

Miks otsustati Henri asemele uus näitleja võtta, mitte perepoega näiteks sarjast välja kirjutada? "Kuna Henri on üks populaarsetest põhitegelastest, polnud põhjust teda välja kirjutada. Henri tegelaskuju on varemgi muutuse läbinud – eks mäletavad kõik väikest Henrit, keda kehastas Henri Tamm," ütleb Adermann.

Ta lisab, et uus osatäitja on juba ka palju vastukaja saanud. "Seda eelkõige noortelt tütarlastelt. Põhilised on arvamused, et uus näitleja on esialgu harjumatu, kuid väga armas. Just tema sümpaatset olekut hinnatakse kõige enam."