Inimesed
8. aprill 2011, 07:05

Bryan Ferryt vaevab salapärane tõbi

Legendaarse Briti ansambli Roxy Music laulja Bryan Ferry on haiglasse viidud. 65aastasel muusikul kahtlustati infarkti, ent teda vaevab miski muu.

Daily Maili teatel püüavad arstid võimalikult kiiresti välja selgitada, mis tõve küüsi üks 1970ndate aastate glamroki areeni eredamaid tähti sattunud on. Haigushoo tõttu pidi poplegend, kes 2007. aastal esines Tallinna linnahallis, ära jätma teisipäevase ülesastumise 2012. aasta Londoni olümpiamängude reklaamiüritusel. Algselt kardeti, et lauljat on tabanud südamerabandus. Ent staari pressiesindaja teatas, et tegu polnud infarktiga. "Bryan on juba mõnda aega kehvas seisus olnud. Täna (teisipäeval) tundis ta end veelgi halvemini. Nii et ta pidas paremaks, et arstid asja uurima hakkavad. Mõistagi oleme kõik tema pärast väga mures."

Aastakümneid edukat soolokarjääri teinud Ferryl on seljataga maailmaturnee oma kunagise ansambliga Roxy Music, kes taas kokku tuli. Kontserdituur lõppes märtsis Uus-Meremaal. Tagasiteel

Suurbritanniasse käis Bryan Indias New Dehlis peenel stiili- ja autošõul kohtunikutööd tegemas. Roxy Musicu Euroopa turnee pidi algama 19. aprilli Tel Avivis.

Härrasmeheliku välimuse poolest tuntud Ferry on veel vanuigi kõva naistemees. Ta kurameeris 1970ndail kaks aastat supermodell Jerry Halliga, enne kui tollest Mick Jaggeri elukaaslane sai. Seejärel abiellus Bryan Lucy Helmore’iga, kes sünnitas talle neli last. Abielu purunes 2003. aastal. Laulja hakkas kurameerima endast 35 aastat noorema Katie Turneriga. Ent nüüd on tema sõbratar Amanda Sheppard, kes on temast 36 aastat noorem.