Inimesed
6. aprill 2011, 06:55

Äririske Kadi ei karda

Enne kui Kadi Kohila keskuses kohviku Omamoodi avas, läks samades ruumides paar kuud tegutsenud kohvik pankrotti.

"Levisid kuulujutud, et koht vabaneb," meenutab Kadi Toom. "Mu tädi Lea Aasa töötas varem Soomes toitlustuse alal ja pakuti, kas me ei tahaks seda üle võtta. Muidugi oleme veel üsna rohelised, aga mina võtsin küll kohe ideest kinni! Mulle meeldib hakata tegema midagi, millest ma midagi ei tea, aga kunagi varem olen mõelnud, et võiks," räägib riskialdis lauljatar. "Kõik asjad oleme ära õppinud tegevuse käigus."

Kartust, et hakkama ei saa, Kadil pole. "Kõik küsivad, et oi, aga teine läks ju pankrotti, kas meil ei ole hirmu! Ma ei saa sellest tundest aru," sõnab ta. Ent ei varja, et juba suurte ruumide rentki on üsna kallis.

Kampa võttis Kadi oma ema Marika Toomi, kelle ülesandeks on kohvikus administratiivne pool. Tädi Lea päralt on köök ning Kadi on kohviku peadirektor ja hingehoidja.

Elu esimene suur äriplaan valmis kolme naise koostöös ja pälvis abi ka toetusprogrammilt PRIA. Sisustuse – lauad, toolid, laelambid – tegid naised tuttavate abiga ise, puhudes taas elu sisse vanadele asjadele.

Kodukohta Kohilasse Kadi siiski tagasi kolinud veel pole, kuigi sõidab oma kodust Tallinnas sinna nii tihti kui võimalik.