Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
31. märts 2011, 06:56

Võitlus vähiga viis Lloyd Webberilt voodirõõmud (7)

Menumuusikalide autor Andrew Lloyd Webber pihtis telesaates, et võitlus eesnäärmevähiga on temalt ränka lõivu nõudnud. "Olen naistemees, kes enam iialgi armatseda ei saa."

Hittmuusikalide "Jeesus Kristus Superstaar", "Evita" ja "Ooperifantoom" autoril diagnoositi eesnäärmevähk 2009. aasta sügisel. Toona kinnitas helilooja, et arstid jõudsid kasvajale jälile varajases staadiumis. Lloyd Webber uuris küll alternatiivseid ravivõimalusi, kuid meedikud kinnitasid, et pärast lõikust on paranemislootus peaaegu 100%. Eesnääre eemaldati, ent siis tuli tagasilöök: Andrew viidi lõikusjärgse infektsiooni tõttu haiglasse tagasi. Õnneks juuriti hädad antibiootikumide abil kärmesti välja ning eelmise aasta algul võisid arstid kuulutada: vähk on seljatatud. Nüüd räägib helilooja, et ellujäämise hind oli impotentsus.

"Olen naistemees, kes enam iialgi armatseda ei saa," tunnistas 63aastane briti helilooja Piers Morgani jutusaates "Life Stories" ("Elulood"). "Olen sellega leppinud. Pean suureks vedamiseks, et pääsesin eluga." Kolmandat korda abielus olev Lloyd Webber käis eesnäärmest ilma jäänud meestele mõeldud seksihariduskliinikus. "Terapeut oli väga armas. Ta ütles: "Oi, aga te võite Viagrat proovida, võite seda kõike proovida ja vaadata, kas mingit kasu on." Seejärel võttis ta välja sellise riistapuu, pumba, mida väidetavalt kasutati ka mingis Austin Powersi filmis!" Peenisepumpa keeldus Andrew kasutamast. "Naistemehel tuleb oma olukorraga lihtsalt leppida. Tuleb lihtsalt naerda."

Lloyd Webber on kuulnud ka juhtudest, mil suguvõimekus naaseb. "See vist juhtub järk-järgult," ütleb ta, kuid paistab lootuse maha matnud olevat. Ent ta kinnitab, et kõige tähtsam on elus olla. "Mul on mu muusika, mul on mu lapsed. Olen täielik õnneseen." Helilooja arutleb, et kui ta oleks operatsioonist keeldunud, tehtaks talle praegu ilmselt keemiaravi. "See oleks õudusunenägu!"