Ilu ja mood
25. märts 2011, 07:02

Hollywoodi kuldaja ilunipid: laugudele vaseliini, näkku külma vett...

Kuidas tegid naised end kauniks 60–70 aasta eest, kui iluvidinate arsenal oli tänapäevaga võrreldes kaduvväike?

Daily Mail valgustab, missugused olid Hollywoodi kuldaja suurimate filmidiivade ilu saladused.

Marilyn Monroe

Blond näitlejatar määris näole ja kehale hormoonikreemi ning selle peale mitu kihti pulbrilist jumestuskreemi, et luua kumav nahk, mis kaamera ees kaunis välja nägi.

Audrey Hepburn

Nukulik Audrey võõpas silmi vedela laineriga ja kandis ripsmetele mitu kihti tušši. Kuulujuttude kohaselt nägid tema ripsmed nii loomulikud välja seetõttu, et ta eraldas pärast iga kihi kandmist kõik ripsmed ükshaaval teistest nööpnõelaga.

Marlene Dietrich

Sakslanna kuulsad kulmud olid tema enda loomingu tulemus – ta raseeris mõlemad kulmud ära ja joonistas need siis pliiatsiga. Ta ei värvinud tušiga iial alumisi ripsmeid, sest uskus, et see loob illusiooni, nagu oleks silmaalused tumedad ja näevad väsinud välja.

Joan Crawford

Ameerika kaunitar näris alatasa nätsu, kuna uskus, et see aitab treenida lõualuud ja väljutab toksiinid. Näitlejatar armastas ka oma nägu pärast iga pesukorda vähemalt 25 korda külma veega piserdada.

Greta Garbo

Garbo laineid löönud silmameik oli kui kaunite kunstide õppetund – ta määris laugudele vaseliini, kattis need siis neutraalse, nahavärvi puudriga ning lisas pisut tumedat lauvärvi, et luua dramaatilisem ja sügavam pilk. Silmalaineri segas ta kokku vaseliinist ja söepigmendist.

Katharine Hepburn

Üheks ajastu kauneimaks naiseks peetav Hepburn armastas näonahka koorida. Ta masseeris nahale segu suhkrust, soojast veest ja sidrunimahlast ning pritsis seejärel näole külma vett.

Bette Davis

Legendaarsed Davise silmad püsisid kaunid tänu kurgiviiludele: ta määris igal õhtul enne magamaminekut silmade alla vaseliini, et vältida tursunud silmi ja tumedaid silmaaluseid, ning asetas peale kurgiviilud.

Grace Kelly

Kaunitari peamiseks trumbiks oli meigitrikk, millega ta lõi illusiooni kõrgetest põsesarnadest, kandes peale kaht sorti põsepuna – heledama tooni hajutas põse kõrgemale, tumedama madalamale osale.

Sophia Loren

Loren pruukis itaallannade ammust ilurelva – oliiviõli, mida lisas toitudele vähemalt kaks korda päevas, määris seda näole ja lisas paar tilka ka vanniveele.