AINSANA SAALIS: Elvis jäi sooloteatrielamusega rahule ning usub, et edaspidi võib teda teatris tihemini näha. Foto: RAKVERE TEATER
Inimesed
12. märts 2011, 09:02

Üksi teatrisaalis: riietusin valgesse, et näitlejad mind näeksid (7)

Üleeile õhtul nautis 26aastane Elvis Gutmann Rakvere teatri uue tüki esietendust ainsa pealtvaatajana. Selleks puhuks oli ta selga tõmmanud valge ülikonna ja istus uljalt esimesse ritta.

"Heledasse riietusin ikka selleks, et mind suurest saalist näitlejatele näha oleks. Usun, et kui oleksin riietunud tumedalt ja istunud tagareas, siis oleks näitlejatel tekkinud mulje, et nad mängivad tühjale saalile," seletab noormees, et püüdis saali nii palju ära täita kui ühel inimesel võimalik. Esmaspäeval loosis lavastaja Peeter Rästas 332 soovija vahel isiklikult välja soolopääsme islandlase Jón Atli Jónassoni näidendi "Saja-aastane maja" esietendusele. Õnn naeratas Rakvere külje alt pärit Elvisele, kes seni küll kuigi sage teatris käija polnud.

"Kohale jõudes tekkis selline tunne, et need inimesed, kes seal viibisid, ootasid mind ja tegid kõik selleks, et mul oleks võimalikult mugav. Garderoob ja puhvet olid avatud ekstra minu jaoks," meenutab Elvis. Tema ümber sagis kümmekond teatriinimest, nende hulgas ka viis etenduses kaasa tegevat näitlejat. "Kui ma nägin, et kohal on ka "Aktuaalne kaamera", võttis päris sõnatuks!

Enne etenduse algust oli loomulikult natukene kõhe üksinda saalis viibida. Aga kuna etendus oli huvitav, siis selle ajal ei olnud mul aega mõeldagi, et olen saalis üksi," pajatab Elvis, ehkki möönab, et aeg-ajalt turgatas ikka pähe, et näitlejaskond esineb ainult temale. Mereäärse hooldekodu unustatud ja mahajäetud elanikest pajatav näidend meeldis talle, sest oli väga realistlik.