Saund
12. märts 2011, 09:02

Õpetaja Vaigla: häid bassimehi tuleb juurde

Seitsmendat aastat Otsa koolis basskitarri õppejõuna tegutsevat Raul Vaiglat on nimetatud nii Eesti parimaks kui ka kõige tuntumaks bassimängijaks. Vaigla nõustub ehk viimasega. «Parimaks nimetamist ei tohi ise mingil juhul uskuma hakata. See on libe tee,» puhkeb ta naerma.

Kuid kas Vaigla kingadesse astujaid ka ikka paistab? Raul noogutab. «Ojaa, häid bassimängijaid on mitmeid. Lisaks Mihkel Mälgandile roki poole pealt kindlasti veel Henno Kelp ja Aidese bassimees Kostja Tsõbulevski. Ütleme nii, et väga häid võib ühe käe sõrmedel üles lugeda ja häid kahe käe sõrmedel.» Eesti suuruse riigi kohta pole seda üldse vähe.

Vaigla tähendab, et tegelikult algas tema enda bassimängija karjäär nooruses sellest, et teised kohad bändis olid juba hõivatud. «Ajaga õpid selle pilli olemust ning võimalusi tundma ja hakkad teda armastama. Bassi silmapaistvus bändis oleneb ühtaegu nii muusikastiilist kui individuaalsetest oskustest. Ma oma sooloplaadi tegin ka nii, et seal polegi kitarri. Ega teise plaadi peale ka ei tule, andku kitarristid mulle andeks. Mul on neid pille endal nii palju, mida saab kasutada.»