Foto: Tairo Lutter
Inimesed
26. veebruar 2011, 09:09

Esimest korda oli presidendi vastuvõtul Eesti meespaar (208)

Tänavusel presidendi vastuvõtul püüdis kaaslasevalikuga tähelepanu Rahvusooperi Estonia dirigent ja Pärnu rahvusvahelise ooperimuusikafestivali "PromFest" kunstiline juht Erki Pehk (pildil paremal) – ta oli seal koos kunstnik Madis Nurmsiga.

Muusikaliringkondades liiguvad kuuldused, et mehed, kes on aastaid koostööd teinud, ei ole lähedased mitte ainult tööalaselt, vaid ka eraelus.

"Madis on kunstnik, me teeme koos festivali Pärnus juba kümmekond aastat. Aga kuna mind kutsuti presidendi vastuvõtule eelkõige sellepärast, et ma sain eelmisel aastal parima muusikalavastuse preemia, tema aga oli seal kunstnik ja on teinud väga palju, siis ma arvan, et osake sellest aust pidi langema ka temale," põhjendab Pehk.

Kas ta on ka mingisugust tagasisidet saanud? "Ei ole. Noh, mis seal siis ikka – juhtugu esimest korda just siis, kui juhtub. Ma ei näe selles mingisugust probleemi," naerab Pehk.

Vastuvõtul oli ta esimest korda. "Väga lõbus, uskumatult lõbus isegi," hindab ta. "Isegi see ootamine – palju oli tuttavaid, kellega millestki rääkida."

Tantsu puudumine Pehki ei kurvastanud. "Ma ei ole eriline tantsuinimene, mulle ei meeldi eriti tantsida, ma ei käi isegi diskodel ega tantsuõhtutel," tunnistab muusik.

Tema kaaslane Madis oli aga moekunstnik Triin Kärblase arvates vastuvõtu üks stiilseimaid mehi. "Mulle jäid presidendi vastuvõtul kõige stiilsematena silma kolm meest: Andres Mustonen, Madis Nurms (dirigent Erki Pehki saatjana) ning ansambli Svjata Vatra liider Ruslan Trochynskyi," ütleb moekunstnik.

Erkigi jälgis vastuvõtul, mis teistel seljas oli. "Et Madis oli ennast ikka korralikult ette valmistanud, eks ma siis loomulikult vaatasin, mida teised kannavad. Ei, väga fantastilisi kleite oli! Meeste poolelt oli natuke igavam. Neist jäi silma, et väga paljud olid rahvariietes, keegi oli isegi punase pearätiga, aga midagi rabavat seal ei olnud."