HURMURID: Hoolimata asjaolust, et Sunrise Avenue pole Eestis varem kordagi esinenud, on bändil Eestis terve hulk andunud fänne. Foto: Erakogu
Inimesed
17. veebruar 2011, 07:03

"Oleme pidanud pead murdma, mida lavale loobitud püksikutega teha." (5)

Täna Eesti muusikaauhindade galal esineva Soome ühe menukama bändi Sunrise Avenue karismaatiline laulja Samu Haber (34) on Eestiga seotud ka üht romantilisemat niiti pidi: nimelt on tema kallim Vivianne Raudsepp (20), piltilus eesti-rootsi päritolu modell.

Vivianne on parasjagu Jaapani modelliagentuuri Surge Models hingekirjas. "Kahjuks Vivianne eesti keelt ei räägi, nii et ühtegi eestikeelset sõna ta mulle õpetanud ei ole," kahetseb Samu.

Noored on meelega hoidnud hästi madalat profiili – seltskonnaajakirjades poseerimise asemel eelistavad nad Samu sõnul hoopis oma õhtuid kahekesi kodus veeta. Ostavad koju ühe suure pitsa ja vaatavad teineteise kaisus mõnd väärtfilmi. Samu on suur filmisõber, eriliseks armastuseks on tal umbes saja-aastased Ameerika staarid eesotsas Clint Eastwoodiga. Oma kiindumust vanade Hollywoodi filmide vastu üritab ta jagada ka Vivianne’iga. "Meie vahel on kõik kõige paremas korras," kinnitab Samu.

Mida teha aluspükstega?

Eestis pole Sunrise Avenue varem esinenud. "Olen siin turistina käinud mitukümmend korda, näiteks Paides ühe sõbra pulmas, aga kontserdilaval astun üles esmakordselt," tunnistab Samu. "Lõpuks ometi! Kahjuks saame galal esitada vaid paar lugu. Loodan väga, et saame suvel Eestisse tagasi tulla ja siin täispika kontserdi anda."

"Muusikasõprade seas on Sunrise Avenue väga tuntud, "Fairytale Gone Bad" oli Eesti raadiotes paari aasta eest üks suurimaid hitte," põhjendab kontserdikorraldaja Reno Hekkonens, miks Eesti muusikaauhindade galaõhtule just see bänd kutsutud sai. "Ja need muusikud on väga head live-esinejad, kes annavad nii kohalviibijate jaoks kui ka telepildis šõule kõvasti vunki juurde."

Naisfännid on neid alati jälitanud. Alles mullu südasuvel andis bänd akustilistel kitarridel kontserdi ühes Kölni kirikus ning murdis hiljem tõsiselt pead, mida teha kõikide kontserdi ajal lavale lennutatud naiste aluspükstega. "Jube kahju küll, aga me ei suutnudki neile mingit otstarvet leida. Viskasime need kümned aluspüksid lihtsalt prügikasti," naerab Samu.

Kogu bändi muusikat võib kirjeldada lühidalt: fantastilised lood ning eriti head on need akustiliselt esitatuna kontsertidel, sest kõik bändi neli liiget oskavad muuseas ka mitmehäälselt laulda. Samu ütleb, et bändi suurimad muusikalised eeskujud on näiteks Bon Jovi ja Foo Fighters.

Samu ei eita, et on oma bändikaaslaste jaoks raske ja nõudlik tüüp. Enamgi veel – ta on kord juba oma eraelu muusikukarjäärile ohvriks toonud. Mullu paljastas Samu ajakirjale Trendi, et 2006. aastal, just enne seda, kui Sunrise Avenue sõlmis oma esimese plaadilepingu, katkestas ta kihluse kauaaegse kallimaga ja jättis koguni ära pool aastat varem kokkulepitud pulmad. Kõik selle nimel, et bändil ikka hästi läheks.

"Isegi smoking oli mul valmis ostetud ja pruudi pruutkleit õmmeldud," rääkis Samu ajakirjale. "Aga meie singel oli just välja tulnud ja me olime sõlminud oma esimese suurema plaadistuslepingu. Meid ootas suur tulevik. Nii neid pulmi ei tulnudki."

Bänd plaanib tõelist comeback’i

Kuulsusel on tema sõnul kaks erinevat nägu. "Ühel õhtul skandeerivad tuhanded inimesed sinu nime ja järgmisel hommikul tahad sa nii väga kedagi enda kõrvale, et need hommikud nii üksildased ei oleks," pihib ta.

Bändiga aga plaanitseb Samu tõelist comeback’i. "Muidugi igatseme endiseid aegu tagasi ja need tulevad kah," on ta kindel. Juba 23. märtsil näeb ilmavalgust bändi uus kauamängiv "Out of f Style", mille hittsinglile "Hollywood Hills" oodatakse edu terves Euroopas.