Eesti uudised
16. veebruar 2011, 07:00

Suunas Eesti moeilma

Enelin Meiusi fenomen sai alguse moeüritustega 1980ndate lõpul ning juba 1990ndate alguseks oli temast saanud siinse moeilma A ja O.

Meiusi tegi näiteks esimese uutmoodi moesaate, mis näitas, kuidas ta lendab oma kudumitega Pariisi ja pärast moepealinna vallutamist koduseid šampanjaga kostitab.

1992 maksis ta koos ETVga kinni Raimond Valgre eluteest vändatud filmi "Need vanad armastuskirjad" tootmise. 1993 kavatses ta ärimees Vladimir Galkiniga käivitada Tallinnas Dvigateli endise sõjatehase hoonetes õmblustööstuse. Samal aastal ostis Meiusi kaks riiulifirmat, mis pidid hankima Prantsusmaalt tselluliidiravi- ja ilusalongiseadmeid. Lisaks sõlmis ta Prantsusmaa firmaga LPG Systems lepingu, mis andis tema firmale Eesti Moedisain ainuõiguse müüa kõigis endistes NSV Liidu vabariikides prantslaste massaažiaparaate.

Kuigi Meiusi paljud heategevuslikud annetused osutusid blufiks, lõi ta ka leukeemiahaigete laste toetusfondi, kus väidetavalt pidi olema paar miljonit krooni. Selle raha saatus on seniajani teadmata. 1995 putkas Meiusi Eestist minema, jättes endast maha ligi 15 miljonit krooni võlgu.