Colin Firth võitis parima meesosatäitja Bafta auhinna juba teist aastat järjest. Viimati triumfeeris samamoodi aastatel 1967 ja 1968 näitleja Rod Steiger.Foto: AP/SCANPIX
Inimesed
14. veebruar 2011, 10:07

Colin Firth võitis teist aastat järjest parima meespeaosatäitja Bafta

Elizabeth II isast rääkiva "Kuninga kõne" võidukäik jätkub: linateos pälvis seitse Briti filmiauhinda Baftat.

"Kuninga kõne" kuulutati silmapaistvaimaks Briti filmiks, vahendab BBC News. Tom Hooperi lavastatud linateos tõi Briti Oscariks ristitud priisi ka stsenaristile, heliloojale ning kõrvalosatäitjatele Helena Bonham Carterile ja Geoffrey Rushile.

Colin Firth, kes kehastas kogelemisest võitu saanud kuningat George VI-t, võitis parima meespeaosatäitja Bafta juba teist aastat järjest. Mullu pälvis ta kõrge tunnustuse Tom Fordi filmiga "Üksik mees". "Mulle meeldib siia tulla," naljatas 50aastane näitleja, kes on suursoosik peatselt peetaval Oscarite tseremoonial.

Parima režissööri auhind läks "Sotsiaalvõrgustiku" lavastajale David Fincherile. Parimaks naispeaosatäitjaks kuulutati Natalie Portman, kes on etteastega balletidraamas "Must luik" juba hulgaliselt auhindu võitnud ning on ka üks parima naispeaosatäitja Oscari favoriite.