Rein PakkFoto: Teet Malsroos
Film
12. veebruar 2011, 11:10

Rein Pakk liitub Vanemuise draamatrupiga

Rein Pakk ning Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene sõlmisid töölepingu, kus on kirjas, et alates 1. septembrist asub Pakk tööle Vanemuise koosseisulise näitleja ja lavastajana. Samuti saab temast uue draamajuhi Urmas Lennuki poolt loodava loomenõukogu liige.

Rein Pakk on õppinud filmirežiid, juhtinud telesaateid, tegutsenud restoraniäris, olnud Tartu Kõrgema Kunstikooli õppejõud ning töötab reklaamilooja ja turunduskonsultandina.

Vanemuise praeguses repertuaaris on tema lavastus "Kaos", samuti tema kirjutatud ja koos Ain Mäeotsaga lavastatud "Don Juan", kus ta ka näitlejana kaasa teeb. Veel näeb Pakku Vanemuise lavastustes "Helisev muusika" ning "Ninasarvik Otto".

"Lavastada ja mängida teatris, kus on teinud tööd Unt, Tooming, Hermaküla, Ird ja Menning – ma ei oska öelda muud, kui et mul on rõõm ja au," tõdeb Pakk. "Ja nüüd, uue draamajuhi ja mitme hea näitleja tulekuga on draamaõhus tunda uut jõudu ja värsket tuuleiili. Kavatsen anda endast parima, et see tuul vaatajate, tegijate ja kogu teatriüldsuse rõõmuks ainult tõuseks ja hoogsaid tuure koguks."

"Rein Paku näol on tegu väga elava fantaasia ja laia silmaringiga loomeinimesega. Mul on hea meel, et Rein liitus meie teatri draamatrupiga, et anda omapoolne panus Vanemuise draamažanri arengusse," rääkis teatri juht Nõgene.