KAEBAB SELGELTNÄGIJA KOHTUSSE: Soomest päris Peter kavatseb Pendli-Veeliksi laimamise pärast kohtusse kaevata ja temalt 3200 eurot kahjutasu nõuda. Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
11. veebruar 2011, 06:56

Pendlimees eksis: üleliigne täht eesnimes oleks lõhkunud õnneliku kooselu? (84)

"Selgeltnägijate tuleproovist" tuntud Pendli-Veeliksi käest hirmsa peavalu vastu abi otsinud naine hakkas pärima ka võimalusi oma elukaaslast abistada. Paraku kirjutas ta mehe nimes ühe tähe valesti. Sellest saatuslikust veast sai alguse juhtumite rida, mis rikkus naise abielu ja ähvardab nüüd kohtuskäiguga.

Soome ehitusärimehe Peteri elukaaslane Anne olevat pärast Pendli-Veeliksi ehk kodanikunimega Veeliks Jalakase juures käimist nagu ära vahetatud. Peter kurdab, et peale peavalule olevat läinud ka armastus.

Pendli-Veeliks süüdistab kõiges halvas Annet. Just üks puudu jäänud täht olevat ta eksiteele viinud ja pannud naisele kinnitama, et mees on voodis äpu.

Naise kummalisele käitumisele on Peteril seletus varnast võtta. "Ma olen tegelikult päris hästi kursis hüpnotiseerimisega ja see on kohthüpnoos. Nii nädal aega või natukene kauem võib inimene olla selline kummaline, aga siis kaob see hüpnoos ära," selgitab ta Õhtulehele. "Asi on nimelt selles, et need, kes on kergelt hüpnotiseeritavad, on targad inimesed. Ilmselt need, kes on tõelised puupead, neil on mingisugune kaitse, et need hüpnoosi ei saa."

Olevat voodis äpu

Peteri sõnul Anne pärast pikki käike pendlimehe juurde olnud nagu omas mullis. Kontakti temaga päris hästi ei saanud.

Ka olevat Pendli-Veeliks Annele rääkinud, et Peter on energia-vampiir ja süüdi kõigis naise hädades.

Ning tagatipuks andnud hoobi veel Peteri meheaule. Et ta olevat voodis äpu.

"Et ma ei oska lapsi teha," teatab ta nördinult.

"Suhe on praegu päris pingeline," kinnitas Peter telesaates "Pealtnägija", kuid oli hiljem Õhtulehega kõneldes juba hulga rõõmsam.

"Me elame ikka koos," teatab ta reipalt, et üle kolme aasta kestnud suhtega on praegu kõik kõige paremas korras.

Et siis hüpnoos läks üle.

Veeliks tõrjub süüdistusi, öeldes, et inimene, kes tahab kellegi teise kohta midagi küsida, peab joonistama paberile kriipsujuku ning inimese nime juurde kirjutama.

"See Anne võis ju mulle selle kriipsujuku valesti joonistada. Peter kirjutas ta eestipäraselt kahe e-ga. Sedasi võib jah valet infot tuua või anda," selgitab ravitseja, et üksikasjad on väga tähtsad.

Ta on pahane, et Peter teda ähvardamas käib.

Peter ütleb seepeale, et kavatseb tõesti pendlimehe pihtide vahele võtta ja ta kohtusse kaevata.

"Kui kohtusse läheb, siis kohtunik eeldab, et seda on püütud lahendada kohtuväliselt. Muidu lükkab ta asja tagasi," seletab Peter. "Saadan Veeliksile tähtkirja ja kui ta ei vasta, siis kuu või poolteise pärast tegelen asjaga edasi. Ma rääkisin advokaadiga ja ilmselt läheb nii, et ta peab mingi hüvitise maksma... Karistust talle ei panda. Sellepärast, et ta on lihtsalt peast pehme. Ma ei ole arst ega psühholoog, aga esimene kord, kui ma teda nägin, siis ma mõtlesin, et kui kahju mul temast on. Haige!"

Laimamise eest tahab Peter sensitiivilt saada 3200 eurot (50 000 krooni).

Pendli-Veeliksil on kokkupuuteist Peteriga oma mulje: "Ta käis mul siin kodus ukse peal mind ähvardamas. Ähvardas kohtuga, et ma pean talle maksma, ja näitas kõri peale ja... Ma ütlesin, et mul ei ole teiega rohkem aega rääkida, ja lükkasin ta välja," seletab ravitseja. "Siis ma kaugelt püüdsin tema energiaid natukene puhastada ja blokeerida. Minu arust on tal praegu mõte juba natukene normaalsem."

Ärimees nõudis 40 eurot

Teist korda olevat Peter Veeliksile helistanud kolmapäeval ning nõudnud sensitiivilt 40 eurot. "Ma ütlesin, et ma ei ole teile võlgu ja pole teie käest raha võtnud, ning panin toru ära," seletab Veeliks.

Enda sõnul tahtis Peter saada tagasi raha, mis Anne oli ravitsejale maksnud. "See on minu arust päris räige summa. Ta ütles, et ei ole saanud mitte midagi mitte kellegi käest. Aga seda ütles ta pärast seda, kui ma küsisin temalt tulude deklareerimise kohta," räägib Peter.

Pendli-Veeliks tõdeb, et patsiente käib tema juures palju ning kõikide mured lihtsalt meelde ei jää. Eriti kiirelt ununevad need, kes käivad vaid korra ning tagasi enam ei tule. Nagu Annegi puhul.

Ta ei eita, et tihti pöördutakse tema poole just armuasjades. "Kas siis naine tahab ära minna teisega või mees tahab teisega ära minna või on ühel juba võib olla lahutusavaldus sisse antud või tahab anda. Kui on suur armastus, siis üks pool ikka pöördub minu poole. Ja tihtipeale me saame neid tagapõhju mõjutada," seletab Veeliks, et on sel aastal ära hoidnud juba kaks lahutust.

Peteri kinnitust telesaates "Pealtnägija": sensitiiv himustavat tema naist, peab Veeliks absurdseks. "Mul on endal noorem elukaaslane. Mul ei ole niisuguseid mõtteidki, et patsienti passida või midagi."

Et juhtum kohtusse jõuab, Veeliks ei usu. "Ma usun, et võõra energia lahkamine ei oleks kellelegi kasulik. Minule oleks see lihtsalt tüütu. Aga sellele inimesele oleks see lihtsalt ebameeldiv, kui tema minevikku hakata seal sorima ja neid haudu lahti kaevama. Ma usun, et kohus ei võta sellist asja isegi vastu."