Foto: SXC
Raha
8. veebruar 2011, 16:07

Kullaärimees ennustab rahale kadu (35)

Investeerimiskullaga tegeleva AS Tavidi nõukogu esimees Alar Tamming usub, et kaugel pole aeg, kui hüperinflatsioon sööb ära kõike meie säästud.

Tamming kirjutas Delfis, et USA ja Euroopa võlad on ületanud igasuguse mõistliku piiri, kuid seda üritatakse peatada vaid raha juurdetrükkimisega.

Suure tõenäosusega makstakse võlad kinni raha väärtuse drastilise languse, enneolematu hindade tõusu ja elatustaseme järsu kukkumise arvelt, arvas Tamming.

Tegemist on seega hüperinflatsiooniga, mille märgid on juba praegu näha, sest praktiliselt kõik hinnad on võrreldes eelmise aastaga tõusnud ja see protsess jätkub.

Tammingu soovitused hüperinflatsiooniks oleks järgmised: ära usalda ametlikke infokanaleid; hoia oma vara enda kasutuses, mitte pankades; hoia vara vääringus, mille kohta sa tead, et see elab üle inflatsiooniliseprotsessi (rublaaja lõpul jätsid inimesed pudelid taarapunkti viimata, et oma vara säilitada); säilita kaine mõistus; hangi informatsiooni mineviku kriiside kohta ja toeta oma lähedasi.

Täisspikka artiklit loe Delfist!