Lea Liitmaa teeb rõõmuga süüa ja armastab magusat - 74 protsenti Foto: Kristjan Lepp (Kroonika)
Inimesed
29. jaanuar 2011, 08:58

Milline on meeste arust ideaalne naine? (33)

3000 poissmeest hõlmanud uuringu põhjal avaldas netikülg newslite.tv, missugune peaks olema ideaalne naine. Mõned nõudmised on üsna vastuolulised: kolmveerand küsitletutest arvas, et naine peaks oma kaalu kontrolli all hoidma, kuid 89% tahtis, et ta naudiks head tugevat einet.

Ta peab teenima mehest rohkem, ent oskama rahaga mõistlikult ümber käia. Armastama veini, aga teadma oma piire. Ideaalse naise 27 tunnusest kuus on seotud söögi- ja joogieelistustega, koguni 10 välimusega ja vaid neli iseloomu ja igapäevasuhtlusega. Kas kõigile tunnustele vastavat naist ongi üldse olemas? Kes on Eesti tuntud naistest kõige ideaalilähedasem, vähemalt enda arvates?

Anu Saagimil puudu vaid kaks omadust? – 93 protsenti

Anu Saagim armastab üle kõige Fazeri sinises paberis šokolaadi ja peab seksi elu lahutamatuks osaks nagu hingamist. "Arusaamine sellest, milline on ideaalne naine, jõudis minuni alles paar aastat tagasi. Enne seda käitusin nagu tõeline puupea!" räägib Anu Saagim. Bravuuritari enesehinnangut tõstab teadmine, et paljud mehed peavad teda tõepoolest ideaalseks naiseks. "Kui varem oli oluline oma ämmale muljet avaldada, sest enamik mehi on memmepojad, siis praegusel ajal on viis korda olulisem oma mehe sõpradega läbi saada," teab Anu, kellele tuli oma sõnul seegi tarkus alles aastatega. Samas leiab elu ja mehi näinud bravuuritar, et täiesti toimiv on ka kooslus "pikk naine ja lühike mees". "Mul on olnud elu jooksul väga mitmeid meeldejäävaid suhteid ja kohtumisi just nimelt lühemat kasvu härradega." Anu sõnul on sellises suhtes mees väga nutikas ning pingutab daami tähelepanu võitmiseks palju rohkem kui korvpallurikasvu sookaaslane.

Mis Anul ideaalist puudu jääb: vaid kahes punktis on vastus "ei" – kõrgharidus ja see, mis puudutab heal meelel toiduvalmistamist kodus.

Birgit Õigemeel hoolib perest ja joob veini - 70 protsenti

"Ma arvan julgelt, et 70% nendest omadustest on mul olemas, näiteks mõningad välimuse asjad. Ma hoolin ka näiteks perekonnast ja saan hästi läbi elukaaslase sõpradega. Samuti joon ma veini, võin ka jalgpalli vaadata. Osa asju läks minu puhul tõesti täppi!" rõõmustab lauljatar Birgit Õigemeel. "Mõningad punktid nimistus on tõesti väga-väga toredad ja kehtivad minu arust ideaalse naise puhul kindlasti – naine peaks hoolima perekonnast ja saama hästi läbi oma sõbra sõpradega, see on kõik täiesti tõsi. Ma arvan, et mehed on kirjutanud täiesti ilusaid asju. Mõningad punktid on aga natuke naljakad – näiteks veinijoomise, magusasöömise ja autojuhtimise punkt."

Ideaalist on puudu: näiteks soov veini juua, hea autojuht olla ja magusat süüa.

Edda Paukson: miks just vein, mitte konjak? - 71 protsenti

"Ideaalsel naisel peab olema hea figuur, kena büst ja ilusad jalad," loetleb astroloog Edda Paukson. Et tänapäeva mehed peavad naise juures oluliseks veini- ja magusaarmastust ning pikkust, mida peab kindlasti olema vähem kui mehel, sellele vaidleb astroloog tuliselt vastu: "Magusaarmastus pole küll mingi näitaja! Ja miks mitte konjak, vaid just vein?" Ja kui mees ongi naisest lühem, pole sellest Edda Pauksoni sõnul lugu – voodis on kõik nagunii ühepikkused. "Sellega olen täiesti nõus, et naine peab naljast aru saama – ideaalne, kui mees ja naine naeravad samade asjade üle." Samuti leiab Edda Paukson, et ideaalne naine oskab tõepoolest rahaga mõistlikult ringi käia, kuid kõrgharidus ei tee veel naist automaatselt heaks.

Ideaalist on Eddal puudu: astroloog ei armasta šokolaadi, ei ole pikkade juustega, eitav ka tagumikku, pikkust ja jalgpalli puudutavate küsimuste suhtes ja seksisoovi puudutavale küsimusele jätab vastamata (seega "ei"). Samuti ei jälgi kaalu ega oska mitte alati rahaga mõistlikult ringi käia.

Heidy Tamme mehega jalgpalli ei vaataks - 85 protsenti

"Eks need ole täpselt samad omadused, mida naised tahavad meestes näha – kõike korraga," juurdleb ideaalnaise tunnuste üle elukogenud lauljatar Heidy Tamme. "Kõik tahame oma ideaali. Mehel peaks olema terve haarem naisi, et kõiki neid punkte kokku saada." Enda kohta tunnistab lauljatar: "Mina ei ole selline naine, kes mehega näiteks jalgpalli koos vaataks ja kaasa möirgaks. Ma ei muudaks oma elu selle järgi, mida mees tahab, ei muutuks mehe nõuete orjaks," ütleb lauljatar ja esitab omapoolsed nõuded ideaalsele mehele: "Mina otsin isiksust, kellel on midagi omapoolset öelda. Ta peaks olema lahke, huumorimeelega ning intelligentne."

Ideaalist on puudu: Heidy Tamme ei armasta veini juua: "Vein teeb mõistuse tuhmiks ja kaotab sära. Pigem juba sõrmkübaratäis väga head konjakit!" Ta ei lähe meikimata kodust välja: "See oleks kui kammimata peaga tänavale minna!" Ei vaata jalgpalli ei pubis ega telerist, samuti ei tunne ta end mugavalt igas riietuses. Lauljanna kommentaar: "Vaatajad teavad väga täpselt, milline ma välja pean nägema!"

Reet Härmat: meigita välja? Tahaks sellist naist näha! - 78 protsenti

Jumestuskunstnik Reet Härmati tähelepanu köidab eelkõige punkt, mis puudutab naise julgust jumestamata välja minna: just kena ja loomulik meik aitavatki ju vastassoo pilke tõmmata, pealegi märkavat mehed vaid tugevat jumestust. "Vean kihla, et oskuslikult tehtud meiki ei tuvasta tegelikult ka kõige kriitilisema kotkapilguga mees," muigab Reet, kelle ligi kümneaastane meikaritöö kogemus näitab, et naistele, kes end tavaliselt ei meigi, annab jumestus just enesekindlust ja sära juurde."Kena ja loomulik meik aitab iluvigu - tumedad silmaalused, pigmendilaigud, kapillaarid, ootamatu vistrik - peita ja tänapäeva dekoratiivkosmeetika on sellisel tasemel, et peale pisikese korrektuuri ka veel hooldab nahka! Võlutoodeteks on valgust peegeldav peitepliiats ja kvaliteetne meigikreem, kreemjas roosakas põse-huulevärv ning ripsmetušš," teab Reet.

Meikimist õigustab tema meelest ka siinne kliima: "Tuulisel ja vihmaudusel sügisel on värvilised küll lehed puul, aga mitte naiste paled. Pikk tume talv pühib palgeilt viimsegi jumeraasu. Ja sellele otsa veel vitamiinipuudust tekitav ja näonahka suretav külm kevad. No au neile neidudele, kes ka siis grammigi meigita ladvaõunana säravad!" Vaid suvel oleks patt end liigse meigiga koormata. Eesti naistele olevatki omane välimuse eest hoolitseda - see peegeldub nii rõivastuses kui ka jumestuses. "Pannakse kas või ripsmetušši ja värvitut huuleläiget. aga seegi on ju tegelikult meik."

Teoreetiliselt on ideaalne naine muidugi piisavalt enesekindel, et kodust meigita väljuda, aga: "Tegelikult tahaks ma näha naist, kes on 30 pluss ega pane peale natukestki – no üldse mitte midagi!"

Mis endal ideaalist puudu: Reedal jääb ideaalist oma sõnul puudu kuus omadust, ent ta ei soovi täpsustada, missugused punktid tema kohta ei käi.

Grete Klein: jalka asemel mängin mehega arvutis sõjamänge - 82 protsenti

Kanal 2 ilmatüdruk Grete Klein leiab, et kui jalgpall naist tõesti huvitab, ei tekita selle vaatamine talle loomulikult mingisugust probleemi. "On ju väga tore, kui mehel ja naisel on mingi ühine hobi või huvi. Mind isiklikult näiteks jalgpalli vaatamine väga ei tõmba, küll aga mängin mina oma elukaaslasega arvutis sõjamänge," avaldab Grete, et on avastanud mehega hoopis teise ühenduslüli. "Maitse asi!"

Mõneti tundub ülevaade ideaalse naise omadustest talle väga utoopiline. "Võib järeldada, et Briti meeste seas on suur nõudlus pikkade juuste, väikese tagumiku ja prinkis rindadega naiste järele. Mina ütleksin, et kindlasti ei saa ideaalsust mõõta. Minu meelest muudab inimese märksa ideaalsemaks enesekindlus," arvab Grete. "Oma kehas tuleb end ise hästi tunda ja see ei sõltu alati etteantud mõõtudest. Enesekindel inimene paistab silma ja mõjub meeldivana ka teistele. Kõik ülejäänu on lihtsalt boonuseks."Kui mehed soovivad küsitluse põhjal, et nende naine teeks alati hea meelega kodus süüa, siis Grete pooldab selles küsimuses sugude võrdsust: "Mees võiks ju ka vahel kulbi kätte haarata ja köögis paar osavamat liigutust teha."

Küll aga nõustub neiu sellega, et naine võiks innustada meest sõpradega välja minema: "Ei tohiks tekkida tüli, kui osapooled otsustavad oma sõpradega eraldi välja minna. Minu meelest peab õiges suhtes olema hingamisruumi ja vabadust ka oma asjadega tegelemiseks. Kahekesi nelja seina vahel istumine nüristaks suhte üsna kiirelt ära." Samuti peaks naine alkoholi tarbides oma piire teadma. "Liiga purjus naine on väga kole ja labane vaatepilt. Aga ka liiga purjus mees!" koputab Grete vastassoogi südametunnistusele. Täielikult on ta päri ka punktiga, et õige naine teeb nalja ja naerab palju: "Huumor ja naer muudavad - vähemalt minul küll - hallimagi päeva päikselisemaks. Hea tuju on nakkav!"

Gretel jääb ideaalist puudu näiteks: meelsasti jalgpalli vaatamine, soov köögis ainuvalitseja olla.

Kertu Jukkum: eesti mehed naise hundiisu küll ei naudi! - 74 protsenti

Kertu loeb enda puhul kokku 20 ideaalnaise omadust. Muuhulgas teeb ta hea meelega kodus süüa, teeb nalja ja naerab palju ning oskab rahaga mõistlikult ümber käia. Kahelda ei saa ka mullu Pühajärve triatloni läbi teinud neiu heas sportlikus vormis."Mulle tundub, et ka eesti mehe jaoks on naise iluideaal sale keha, suured rinnad ja sportlik vorm. Siinjuures pole midagi eriskummalist, sale on ju ilusam kui lodev," nõustub raadiohääl ja telenägu Kertu Jukkum, et ahvatlevaks peetakse sportlikku, prinkis rindade ja kauni tagumikuga naist. Ka ei saa tema sõnul vastu vaielda punktile "kõrge seksisooviga". "See meeldib meestele siin ja seal - pole vaja pidevat jahti pidada ega peavalujutte kuulata," muigab Kertu.

Viiele väitele vaidleks ta aga vastu. Üsna totraks ideaaliks peab ta magusaarmastust: "Eesti meeste seas see ilmselt teema pole. Milline mees ikka väga viitsib pidevalt poodide vahet käia, et magusalembelisele šokolaadi varuda? Pealegi on pideva šokolaadisöömise kõrval päris keeruline saledat joont hoida." Veel totram on Kertu meelest punkt "naudib tugevat einet". "Jälgida kaalu ja nautida tugevaid eineid! Üks mu sõbranna, kellele meeldib hästi süüa ja ka palju süüa, on öelnud, et talle ei meeldi meestega koos lõunal käia, sest meeste kommentaarid tema hundiisu pihta pole meeldivad," toob ta näite.

Ka arvab Kertu, et kuna Eesti mees peab endast liigselt lugu, on tema jaoks oluline olla suuremapalgalisem kui naine. Ja ega mees naist endale ka autosõidus konkurendiks tahaks: " Eesti mehele meeldib uskuda, et naised on halvemad autojuhid kui nad ise. Usun, et nad ei soovigi, et see teistpidi oleks." See, kas naine vaatab hea meelega telerist jalgpalli, olla tähtis pigem brittidele. "Tundub, et eesti mehe jaoks on suhteliselt ükskõik, mida naine telekast vaatab, kuni tema oma saated-filmid vaadatud saab."

Kertul jääb ideaalist puudu seitse omadust, näiteks: tugeva toidu nautimine, jalgpalli vaatamine, mehest rohkem teenimine, mehe innustamine sõpradega välja minema.

Lea Liitmaa teeb rõõmuga süüa ja armastab magusat - 74 protsenti

Lauljatar Lea Liitmaal on palju omadusi, mida ideaalnaise tunnuste nimekirjast leida võib. Näiteks armastab ta üle kõige magusat. "Oi, ma ei jõua kõiki lemmikuid üles lugeda! Söön magusat kogu aeg, see on hingele. Kõik koogid ja tordid ja šokolaad," loetleb ta. Samuti meeldib Leale väga süüa teha.

Välimuse poolelt jääb Liitmaal enda sõnul aga üsna palju vajaka. Näiteks pringid rinnad. Suvel kolmanda lapse saanud Lea ei saa enda sõnul praegu uhkustada ka väikese tagumiku või trimmis kehaga. "Aga see on hetkel treenimisel, ma olen sinnapoole teel." Seevastu saab Lea hiilata pikkade juuste, sporditegemise ja kaalujälgimisega. "Kui tuleb paar lisakilo juurde, siis ma tunnen seda laval – võhm kaob ära ja ma ei jõua enam laulda."

Kui uuringust selgub, et ideaalne naine teenib mehest rohkem, siis Lea on enda sõnul just vastupidi aru saanud. "Mehi ju häirivad naised, kes rohkem teenivad. Aga äkki, kui nad ise teenivad väga vähe, siis nad nagu saavad kellelegi toetuda?" mõtiskleb ta. Oma pere rahaasju teenimise mõttes Lea täpselt ei teagi. "Pole kunagi elus teadnud – ükskõik, milline mees mul olnud on – palju nad teenivad. Ma ei ole kunagi küsinud ja keegi ei ole kunagi vabatahtlikult öelnud ka, seega mul pole õrna aimugi. Aga ma arvan, et kui ma korralikult tööl käin ja ei ole mitte täiskohaga ema, siis ma teenin ikka ise ka," räägib ta.

Kuidas on aga Lea peres sellega, et ideaalne naine innustab meest sõpradega välja minema? "Mul ei ole vaja seda teha, sest minu mees on kogu aeg sõpradega väljas. Teda pole vaja innustada, aga ütleme, et ma ei keela seda ka. Kuid tegelikult mulle meenub, et ma olen talle öelnud küll. Ma tean, et on olnud olukordi, kus kätte on jõudnud neljapäev, tal tekib meeletu motoorne rahutus, ta trambib ühest toast teise ja käib ja kiusab näpistab mind. Siis ma olen talle öelnud küll, et palun mine välja," naerab Lea.

Leal jäävad oma sõnul ideaalist puudu: pringid rinnad, väike ilus tagumik, veinilembus (Lea nimelt ei joo üldse alkoholi), sale ja trimmis keha, jalgpalli vaatamine, kõrgharidus ja enese igas riietuses mugavalt tundmine.

Ideaalse naise tunnused:

armastab magusat;

prinkide rindadega;

väikese ilusa tagumikuga;

pikkade juustega;

armastab veini;

ei karda meikimata välja minna;

mehest lühem;

sportlik;

sale ja trimmis;

hea autojuht;

hoolib üle kõige perekonnast ja lastest;

naudib head tugevat einet;

vaatab meelsasti pubis või telerist jalgpalli;

teab alkoholi puhul oma piire;

jälgib kaalu;

kõrge seksisooviga;

kõrgharidusega;

töötab;

teenib mehest rohkem;

innustab meest sõpradega välja minema;

teeb nalja ja naerab palju;

tunneb end mugavalt igas riietuses;

suudab end valmis panna kümne minutiga;

teeb hea meelega kodus süüa;

meeldib mehe sõpradele;

talle meeldivad mehe sõbrad;

oskab rahaga mõistlikult ümber käia.

Allikas: newslite.tv

Eesti mehed ideaalsest naisest

Kristjan Kasearu: naine peab olema enesekindel!

Tütarlaste muusikust lemmik Kristjan Kasearu ei oska ideaalse naise tunnuste loetelu kohta midagi öelda. "See on ju täiesti personaalne, milline on ideaalne naine! Igal inimesel on sellest eri arusaam." Talle endale meeldivad enesekindlad naised: "Tihtipeale ei peagi inimesel olema meeletult seksikad kehakumerused või mis iganes omadused. Inimene peab olema enesekindel ja see paistab välja! Minu jaoks on selline omadus naise puhul üks põhilisi."

Strippar Marco: ideaalsel naisel on korralik dekoltee!

Kiire aeg on strippar Marco Tasase sõnul naised enda suhtes hoolimatuks teinud. "Võrreldes kümne aasta tagusega on olukord ikka väga muutunud. Kapuuts peas, dressid-teksad... No ei ole seksikas, ei ole sugugi naine!" Ideaalse naise peale jääb mehe silm pidama: "Ta on seksikas, tal on hea figuur. Kindlasti ka korralik dekoltee!" Marco sõnul ongi esmatähtis naise välimus. Ideaalse daami võrdkujud on tema silmis Anu Saagim, Inna Uit ja Kristiina Ojuland.

Gabriel Kubjas: ideaalne naine ei karju mu peale

"Peaks olema selline naine, kes sööb vähe ja rahulikult. Et kui ma lähen nüüd naisega välja ja ta on muidu ideaalne, aga sööb seal kaks praadi ära, siis oleks küll imelik tunne," naerab Eesti esistrippar Gabriel Kubjas ning lisab: "Kui ta pigem jätaks söömata, oleks see rohkem seksuaalne."

Siiski nõustub Gabriel sellega, et naine peaks armastama veini. "Kui ta ideaalne on, siis järelikult on ta glamuurne, eks ole. Ja see vein õhtusöögi juures – ta näitab glamuuri välja sellega, et võtab veini ja ajab juttu," ütleb Gabriel, kuid nõustub, et naine peaks oskama alkoholiga piiri pidada. "Purjus naine on üldse minu jaoks vastuvõtmatu!"

Naise jalgpallihuvi jätab Gabrieli külmaks. "Mina ei näeks, et minu kõrval on naine, kes istub koos meestega õllekruusi taga ja vaatab jalgpalli, see jätab nagu mehise tunde," on ta resoluutne. Autoga kihutada oskav naine on tema silmis aga äärmiselt veetlev.

Enda omast suurema sissetulekuga naise üle oleks Gabriel uhke. "Kui ma teeniks 200 eurot naisest vähem, tunneksin tema üle uhkust ja püüaksin seda millegi muuga kompenseerida, et mu naine ka minu üle uhkust tunneks."

Välimus on Gabrielile naise juures üsna oluline. Samuti peaks ta naine meeldima tema sõpradele. "Ma olen seda läbi aegade nautinud, kui võõrad mehed või sõbrad õgivad minu naist silmadega, minu jaoks on see väga tähtis! Mu naine ei meeldiks mu sõpradele, kui ta ei laseks mind kunagi välja ja karjuks mu peale."

Sven Soiver: see ideaalnaine on ju pigem rindadega semu!

"Sellised ülevaated on alati kohati naljategevad, kohati lausa kahjulikud: püüa sa kodus kallimale vastupidist tõestada, kui näiteks Cosmo või Õhtuleht on ju öelnud, mis meestele meeldib ja mis mitte," laiutab TV3 uudistetoimetuse juht Sven Soiver käsi. "See konkreetne küsitlus on selliseid valvelauseid täis, et nendega oleks raske mitte nõus olla. Natuke pani see aga mõtlema. Kui üks naine tõesti selline oleks, kas tegemist oleks ikka täisväärtusliku naisega või lihtsalt rindadega semuga, kellega seksida, kes hoiab lapsi ning kes süüa teeb, samal ajal kui mees teeb, mis tahab?" arutleb Sven.