LIGI VIIEKÜMNEAASTASENA TAAS EMAKS: Kelly Prestoni ja John Travolta perre tõi uut õnne pisike Benjamin. Foto: Reuters/scanpix
Inimesed
25. jaanuar 2011, 06:54

Travolta naine sünnitas vaikuses (5)

2009. aastal teismelise poja kaotanud Kelly Prestoni ja John Travolta õnnebeebi Benjamin tuli mullu novembris ilmale saientoloogide tavade järgi – keset vaikust.

48aastasena kolmanda lapse saanud Kelly seletas USA telesaates "Today", et saientoloogiakiriku liikmetel on kombeks püüda laps võimalikult vaikselt ilmale tuua. "Kõik sünnitusel osalejad peaksid võimalust mööda rääkimisest hoiduma... Jutukad arstid ja õed, hüüded "Pressi, pressi!" ning valjud või naerused julgustavad märkused – neid välditakse."

Näitlejanna kinnitab, et mõistagi tohib naine oiata ja karjatada. "See on normaalne. Aga laps aidatakse ilmale lihtsalt, võimalikult rahulikul ja õrnal moel."

Varasemas intervjuus on Kelly rääkinud oma veendumusest, et valuhetkedel salvestub kõik, mida kõrvaga kuulda. "Sa tahad, et sünnitus oleks rahulik ja puhas kõiksugustest vihjetest või eri sorti sõnadest, mis võivad lapsi tulevikus mõjutada." Kelly usub, et tema kolm last on just nimelt tänu vaikse sünni tehnikale väga rahuliku käitumisega. "Mu lapsed on alati imelised olnud. Väga rahulikud ja õnnelikud, ja ma olen täiesti kindel, et suures osas tänu sellele vaiksele sünnile."

Kui Kelly ja tema abikaasa John Travolta otsustasid kolmanda lapse saada, ei kaalunud näitlejatar küpse emadusega kaasnevaid riske. "Arvasin lihtsalt, et see on raske," rääkis ta USA telesaates. Lapseootele jäämiseks kulus kolm pikka aastat. Selle ajal jooksul tabas abielupaari tragöödia: nende 16aastane poeg Jett suri 2009. aasta algul langetõvehoo tagajärjel.

Enne lapseootele jäämist aitas näitlejannal südamevalu leevendada filmitöö. Ta kiidab Kevin Spaceyt, oma partnerit kriminaalkomöödias "Kasiino Jack", kes teda oma naljadega naerma ajas. Ent tõelise rõõmu tõi tema perre Benjamini sünd. "Sellises vanuses rasedaks jäämine – see on ime," usub Kelly. "Benjamin on meie majja toonud värske hinguse ja sihi. Ta kinkis meile uue alguse. Ta tõstab tuju. Eriti siis, kui ta mulle naeratab ja minu süles rahulolev tundub."

Nüüd aitab pisike Benjamin kogu perel – Kellyl, Johnil ja nende kümneaastasel tütrel Ella Bleul – hingehaavadest paraneda. "Mõistagi, teate küll, me oleme endiselt... See (poja kaotus. – T. T.) on iga päev endiselt olemas," nendib Kelly, ent lisab siis, et Benjamini sünd paistab paljudele inimestele kogu maailmas kena kingitus olevat. "Oleme saanud imearmsaid kirju, imearmsaid õnnesõnumeid."