LÕPUKS OMETI: Pool aastat kestnud kapitaalremont lauljate Miku ja Tanja ühises kodus sai valmis ning äsja sisse kolinud paaril seisab nüüd ees sisustuse otsimine. Foto: Meelis Tomson
Inimesed
21. jaanuar 2011, 07:00

Lauljad Tanja Mihhailova ja Mikk Saar said kodu valmis! (34)

"Korter on hästi hubane! Suured ja lahedad aknad – hea istuda ja vaadata, kuidas lumi langeb ja oravad hüppavad puudel," kirjeldab lauljatar Tanja Mihhailova värskelt remonditud kodu Nõmmel, kuhu nad koos laulja Mikk Saarega lõpuks pärast kuus kuud kestnud kapitaalremonti sisse kolisid. Remondi ajal elasid Tanjat-Mikku sugulaste juures.

"Ikka töömehed tegid remonti. Me kumbki pole seda sorti, et oleks ise selle kõik ette võtnud," räägib end Nõmmel vanas eestiaegses puumajas koos elukaaslase Mikk Saarega (30) sisse seadnud lauljatar Tanja Mihhailova (27) Mikk käis siiski ehitusmeestel abiks, tema aga ainult koristas vahel.

Korter pole Tanja sõnul just väga suur, umbes 80 ruutmeetrit. "Võtsime sellise, et meil oleks ka stuudiokoht ja kostüümiladu – kuna töötame päris palju kodus, siis on vaja natuke lisaruumi. Muidu on kaks tuba."

Kaminat korteris pole. "Aga plaanis on teha klaasuksega ahi," seletab Tanja.

Sama korterit üüris lauljate paar muide juba enne omanikeks saamist. Veidi vähem kui kaks aastat tagasi võtsid nad koos laenu ja ostsid selle välja.

Vannitoas jäi peale Tanja tahtmine

Remonti tehes pidi Tanja tõdema, et algul kindlana tundunud plaanidel on kalduvus aja jooksul muutuda. "Tegelikult on mõtted protsessi käigus natukene muutunud, mõni mõte kohe päris palju – see on loominguline protsess: alustad ühe ideega, lõpetad aga hoopis teisega," ütleb ta.

Remontimisel tuli ette ka vaidlusi. "Iga asjaga on nii, et väiksed vaidlusmomendid on olemas. Meil läks siiski üllatavalt hästi, ma ise olen ka üllatunud! Reeglina need asjad nii kergelt ei lähe," muigab Tanja.

Üks koht, kus Miku ja Tanja arvamused lahku läksid, oli vannituba. Tanja soov oli teha see üleni must, mis aga Mikule eriti ei meeldinud. "Mina arvasin, et on hea, aga Mikk ei kujutanud seda päris hästi ette, kuidas see kokkuvõttes võiks välja näha. Kõik tuli siiski niimoodi ilusti välja, nagu ma arvasin," muigab Tanja: vannituba ongi must ja Mikk lihtsalt leppis sellega. Ja Tanjale on see ruum nüüd kogu korterist kõige südamelähedasem, tema sõnul "tervenisti perfektne".

Vaja veel sisustust otsida

Mööblit noorel paaril veel suurt pole. "Meil on vana mööbel, pole veel paljusid asju praegu. On mõned kapid, soe tuba ja madrats, kus magada, aga tuleb hakata vaikselt sisustust otsima," räägib Tanja.

Külalisi pole nad veel kutsuda saanud, sest kodu pole päris valmis. "Keegi pole käinud ja ei oleks veel äge ka, sest kõik on alles poolik," märgib Tanja.

Küsimusele, mis remondi juures kõige keerulisemaks osutus, vastab ta, et keeruline oli kogu pikale veninud protsess koos kõigi ehitamisega kaasnevate küsimustega, millega tuli tegelda. "Ajanappus ka, sest nii palju muid tegemisi oli lisaks – töö ja proovid, esinemised. Siis selle kõige vahel oli vaja mööda ehituspoode käia," lisab Tanja.