Ämm ja äi Eunice ja Sargent Shriver 2003. aastal rõõmustamas koos Arnold Schwarzeneggeriga tema valimisvõidu üle. Eunice Kennedy Shriver suri mullu, abikaasa järgnes talle eile.Foto: REUTERS/SCANPIX
Maailm
19. jaanuar 2011, 10:15

Suri Arnold Schwarzeneggeri äi

95 aasta vanuses on surnud Arnold Schwarzeneggeri abikaasa Maria Shriveri isa Robert Sargent Shriver.

"Meie isa Robert Sargent Shriver juunior, keda hellitavalt hüüti Sarge'iks, läks täna taevasse oma elu suurima armastuse, meie ema Eunice Kennedy Shriveri juurde," seisis omaste avalduses.

Aastaid Alzheimeri tõvega maadelnud vanahärra surivoodil olid ajakirja People teatel tema viis last, nende abikaasad ning 19 lapselast.

Pool sajandit Ameerika poliitikaareenil figureerinud Shriver aitas kokku panna naisevend John F. Kennedy valitsuskabinetti ning asutas USA Rahukorpuse. 1972. aastal oleks temast äärepealt asepresident saanud. Ta tegutses USA suursaadikuna Prantsusmaal, juhatas oma abikaasa Eunice'i asutatud eriolümpiat ning oli arvukate heategevusfondide eesotsas.

Tütar Maria jätkas isa aktivistitööd, korraldades kampaania Alzheimeri tõve paremaks mõistmiseks. Ta kirjutas koguni lasteraamatu "Mis on vanaisaga juhtunud?". Selleks ajaks ei tundnud isa Mariat enam ära. Kui jutusaatejuht Larry King Maria Shriverilt küsis: "See on nüüd pikk hüvastijätt, kas pole?", vastas too: "Seda võib võtta kui hüvastijättu - või igapäevast uut tervitust, ja mina eelistan sellesse niimoodi suhtuda."