Maiad või ei?: Lõuna-Inglismaa põldudele ilmuvate salapäraste viljaringide mustrid on tihti sarnased maiade omaaegsete ornamentikatega. Juhus või mitte, kuid ka anomaalsete nähtuste eksperdi Igor Volke sõnul pole välistatud, et tehnika, millega selliseid asju tekitatakse, on mittemaist päritolu. Foto: Rex/AOP
Inimesed
8. jaanuar 2011, 09:04

Maailm lõpeb kahe aasta pärast! Või siiski mitte? (2)

Hiljuti näitas ka ETV2 dokumentaalfilmi "Maiade ettekuulutused ja viljaringid", mis lähemalt puudutas paarikümnel viimasel aastal Lõuna-Inglismaal Stone­henge’i lähistel kuulsatele viljapõldudele ilmuvate geomeetriliste kujundite ja piktogrammide sarnasust iidse maiade tsivilisatsiooni omadega.

Viljaringide tekkele ühtset selgitust pole. Levinuima hüpoteesi kohaselt on need maavälist päritolu ja sisaldavad inimkonna või maaväliste olendite tarvis salvestatud informatsiooni.

Apokalüpsise ootamise kristlik taust

Anomaalsete keskkonnanähtuste eksperdi Igor Volke sõnul tuleks ilmalõpu ennustusi vaadelda õhtumaades pikka aega domineerinud kristlik-judaistliku maailmapildi osana. Hiljutine massilisem maailmalõpu ootuste voog leidis aset viimase aastatuhande vahetuse paiku. Maiade kalendri apokalüpsiseratta lükkas Volke sõnul liikuma Nõukogude Liidu lagunemine. "Võimsa kohorti kokkuvarisemine programmeeris lihtsustatud printsiibil usulisele taustale vastava hoiaku – kui juba selline asi oli võimalik, on kõik võimalik. Kõik maailmas on ajalik ja saab ükskord otsa. Iseasi, kas absoluutses või suhtelises tähenduses. Kristlusel on paljude inimpõlvede jooksul väga võimas kandepind olnud ja üleilmastuvas maailmas on ta suure taimelava hõlmanud. Kruntmaterjal on rikkalik," teatab Volke rõõmsalt.

Maailmalõpu märkidena tõlgendati ufoloogi sõnul nii nõukogudemaa etteotsa asunud NLKP viimast peasekretäri Mihhail Gorbatšovi – kel väidetavalt oli tule- ehk metsalise märk otsaette kinnitatud ja kes suurriigi lagunemise süütenööri läitis – kui ka samal ajal toimunud Tšernobõli katastroofi. "Olen Tšernobõli-koirohu ja Ilmutusraamatu seost natukene uurinud. Osas vanades slaavi piiblitekstides seisab tõepoolest tšernobõlnik, mis siiski ei tähenda koirohtu (polõn), vaid üht koirohu liiki. Seda ennustust levitasid seega vanade slaavi piiblitekstide tundjad. Kuid märk võeti omaks ja see töötas. Samasuguse kergusega on inimkond omaks võtnud ka 1960ndatel šveitslase Erich von Dänikeni sulest ilmuma hakanud käsitlused antiiktsivilisatsioonidega koostööd teinud maavälistest külalistest," viitab Volke.

Juutide maailmamudelist arusaamiseks tasub külastada Jeruusalemma maetud Rotchildide ja teiste juudisoost oluliste tegelaste haudu. Volke sõnul ootab see rahvas kannatlikult, et aegade otsa saabudes tema suured pojad maa seest jälle täies aus ning hiilguses üles tõusevad. "Kristlased seevastu on oma Jumalaga, olgugi Poja kaudu, 2000 aastat tagasi juba kohtunud. Kogu see vastukäivate uskumuste virvarr loobki soodsa baasi ka maiade kalendri lõpule, kuna inimkond eelistab vaadelda maailma lihtsustatult."

Inimeste ja tulnukate koostöö?

Maiade loodud kalender on Volke sõnul piltlikult justkui kolmest eri suurusega ratasloendurist koosnev keeruline ajaarvamissüsteem. "Sisuliselt on tegu eri pikkusega ajatsükleid mõõtva taksomeetriga, mis peab arvestust niikaua, kuni kõigil arvestitel löövad korraga nullid ette. See aga ei tähenda, et peaks taksost välja hüppama. Ajaarvamine algab esimesest päevast peale ja kestab taas väga pika ja igava tsükli."

Nüüdisastronoomia suutis siiski alles veerand sajandit tagasi tõestada, et 2012. detsembris leiab Maa ja Päikese ühele joonele asetudes aset galaktilise energia ristumine. Viimast juhtub vaid kord 25 000 aasta jooksul.

Viljaringide asjus oli Igor Volke pikka aega skeptiline. 1970ndatel Lõuna-Inglismaal avastatud viljaringid olid primitiivsed. Pealegi selgus, et vähemalt mõni neist on inimeste kätetööna sündinud. "Kuid nüüd, kui näen mitmekümnest elemendist koosnevaid väga keerulisi kujundeid, on selge, et tegu on arenenud tehnoloogiaga. Kuna tegijaid tabatud ei ole, on nad meistersulid. Siit edasi võiks küsida, kas meie omad on nii kaugele arenenud või vastavad tõele viited maalaste ja tulnukate vahelise koostöö kohta?" pilgutab ta silma. Maiadega viljaringe seostama Volke ometi ei tõtta, ehkki need olevat olemuselt samasugune grafiti nagu nende piltkiri – mõeldud mingi sõnumi avalikkusele edastamiseks.

Peale muistse Stonehenge’i asub Volke sõnul Lõuna-Inglismaal viljaringide tekkimise piirkonnas kolm mastaapset nüüdisaegset sõjaväebaasi.

2012. aasta ennustustele annab omakorda hoogu Jaapani päritolu Ameerika kvantfüüsik ja futuroloog Michio Kaku. Teadlane ootab 2012. aasta paiku Päikese plasma ehk päikesetuule intensiivset toimet, mis võib avaldada ulatuslikku mõju meie elektriseadmetele ja elektronvidinatele ning need rivist välja viia. Volke kinnitusel sõltub inimkond tehnikast palju enam kui kolmekümne aasta eest.

Kuni usklik maailm ootab taevast uue Jeruusalemma ilmumist, eelistab Volke lugeda teistsuguseid märke. Vaadata, kuidas naabrid elavad. "Norralased, kes teevad ühistööd ÜROga, ehitavad polaar-ala ja oma riigi vahele uut Noa laeva. Igast kultuurtaime liigist on võetud viissada seemet. Need asuvad külmutatuna merepinnast piisavalt kõrgel tohutu pikkades tunnelites mäe sees, kuhu kosmiline kiirgus ei pääse." Keegi pole selle rajatisega seoses küll mingist ohust kõnelenud, kuid sellised märgid olevat tihti kõnekamad kui abstraktsed maailmalõpu ennustused.

Teise olulise märgina nimetab anomaalsete nähtuste spets tõsiasja, et paarikümnel viimasel aastal on maailmaruumist avastatud Maa tüüpi planeete. "Nende arv on 400–500 ja neid leitakse muudkui juurde." Maaväline elu jaguneb Volke sõnul primitiivseks ehk mikroobseks ja intelligentseks ehk mõistuslikuks.

Maaväline elu leiti... Maalt

Mullu 2. detsembril lõi NASA oma peakorterist hulga spetsialistide osalusel peetud telesillas lukku uudise, et Californias Mono järves eraldati mikroob, kelle ainevahetuses figureerib edukalt imetajatele mürgine arseen. Nüüd astus töörühm veel sammu edasi.

"Väidetavalt õnnestus neil valgu molekulis fosfor asendada arseeniga. Loodi ehitis, mis püsis koos ja talitles edasi teistmoodi kui Maa peal teada olevates eluvormides. De jure on lukku löödud mittemaise eluvormi tuvastamine ja mitte maailmaruumis, vaid meie oma planeedil! Jupiteri ja Saturni kuudel, Io-l, Europal ja mitmel teisel taevakehal eksisteerib paiku, mille keskkonnad sarnanevad Mono järve või Yellowstone’i rahvuspargis asuva metaanijärve tingimustega. Vedelas metaanis ujuvad igasugused olendid, Atlandi põhjas mandrilõhede peal elab samuti radikaalsetes tingimustes küllaltki keerulisi eluvorme. Maavälise elu artefakt on leidnud tunnistust!"

Aga ikkagi, kas leidub ka meist kõrgemalt arenenud tsivilisatsioone? Volke ütleb üsna rahulikult, et inimkond ei pruugi üldse olla universumi esinduslik intelligentne eluvorm, vaid oma enesehävituslike tunnustega ise anomaalia.

Märkide lugemise juurde tagasi. Ufoloog kirjeldab haaravalt 2009. aasta novembris Vatikanis üleöö kokku kutsutud astrobioloogia konverentsi, kus osales 40 tähtsat teadlast kogu maailmast, ka NASA spetsialiste. Mis kärbes kiriku siseprobleemides vaevlevat usukantsi oli hammustanud?

Vatikan: meil on kosmilised õed ja vennad

Ilmneb, et umbes pool aastat varem tegi Vatikani observatooriumi direktor isa Funes avalduse, et maaväline mõistuslik elu on olemas. Sealjuures olevat selle esindajad meie kosmilised õed ja vennad, aga võib-olla ilma esmase patuta. See tähendab, et nemad ei allu sellele kristlikule süsteemile, mis meie maailmapilti sajandeid voolinud on."

Volke sõnul oli avaldus tähelepanuväärne. Kui paavst lasi sellise lausungi avalikkuse ette, tähendab, et teemat oldi kaua ja hoolega kaalutud. Volke avastas, et katoliku kiriku pea-demonoloog Corrado Balducci oli paar aastat enne oma surma 2008. aastal lävinud tihedalt nii katoliku kiriku sees kui ka väljaspool seda tegutsevate universumi uurijatega.

"Pea-demonoloog on asjamees, kelle kätte jõuab keskkonna anomaaliateks nimetatav info. Pühade ja saatanlike olendite ilmumised, mõjud ja muu selline. Samuti inimeste loetelu, kes on olnud nendega kontaktis. Teated, lindistused ja dokumentatsioon. Peakorteris ringles informatsioon, et NASA-l on selged andmed mõistusliku elu olemasolust meie lähedastel taevakehadel."

2010. aasta algul kutsus üks konservatiivsemaid Euroopa teaduskeskusi Briti Teaduste Akadeemia kokku samateemalise konverentsi, mille selle veidi mureliku olemisega juht Martin Rees avas inglaslikult teravmeelse sõnavõtuga: "Tulnukad võivad vaadata meile otsa, aga me ei tunne neid ära."