VANAS EAS EMAKS: Läti lauljatar Laima Vaikule on asunud aktiivselt tegutsema, et veel kuuendas elukümnendis esimest korda emaks saada. Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
5. jaanuar 2011, 06:58

Jutt 56aastase Laima Vaikule lapseootusest on bluff? (9)

Internetis on kulutulena levinud uudis 56aastase Läti lauljanna Laima Vaikule imeväärsest lapseootusest. On see tõesti tõsi või on tegu suvise uudise ülessoojendamisega?

Augustis teatas Vaikule lähedane sõber, Vene estraaditäht Boriss Moissejev, et Laimal on õnnestunud küpses eas beebiootele jääda. Staar olevat saanud abi kunstliku viljastamise tehnikast, lapse isa olevat Vaikule mees Andrei. Tookord ütles Moissejev, et lauljanna lapseootus on jõudnud teise raseduskuuni. "Laima on nii õnnelik!" kuulutas artist, kelle sõnul polevat Vaikule vanus mingi probleem. "Leidub naisi, kes isegi 60aastaselt on sünnitanud!"

Nooruses kaks aborti

Paistis, et arstide abiga on Vaikule unistus emaks saamisest täitumas. Paraku teatas 56aastane Vaikule oktoobris Saratovi kontserdil fännidele šokeeriva avameelsusega: "Ma pole enam rase." Komsomolskaja Pravda reporterile keeldus ta hiljem grimmitoas midagi täpsustamast: "Sellistel teemadel püüan mitte rääkida, sest pean neid liiga isiklikeks. Liiatigi tundub mulle, et rääkisin sellest kontserdi ajal juba piisavalt."

Vene ajakirjandus teadis, et Vaikule on nooruses läbi teinud kaks aborti. Rasedused olevat ta lasknud katkestada soovist karjäärile keskenduda. Ent hiljem olevat lätlanna aborte meeletult kahetsenud. "See oli ju mõrv!" tunnistas ta ühes intervjuus. "Olin laulmist alles alustanud ja mul oli kõik alles ees. Valisin karjääri." Hiljem proovis Laima taas rasedaks jääda, ent see ei õnnestunud.

Nüüd jõudsid kuuldused Vaikule lapseootusest uuele ringile. Ehk on diival tõesti vedanud? Või on tegu vana uudise ülessoojendamisega, sest taas viidatakse Boriss Moissejevi jutule.

Uudise levitaja on haiglas

Juba vanaemaseisusesse jõudnud Anne Veski ütles kommentaaris Delfi Publikule, et tema Vaikulet kõrges vanuses lapsesaamise eest hukka ei mõista: "Kui inimene on õnnelik, siis andku tuld." Ent midagi täpsemat pole Laima seisundi kohta praegu teada.

Uudiseid tuleb hoopis Boriss Moissejevi kohta, kes Laima raseduse esimest korda paljastas – Vaikulega täpselt ühevanune estraadistaar sattus 20. detsembril insuldi tõttu haiglasse. Paar päeva hiljem viisid arstid Moissejevi kunstlikku koomasse ja ühendasid hingamisaparaadiga. Vene ajakirjanduse andmeil on laulja tänini reanimatsiooniosakonnas raskes seisundis, ehkki suudab juba iseseisvalt hingata. Kuulu järgi on tema üks kehapool halvatud.