Inimesed
5. jaanuar 2011, 06:58

Maailma vanimad sünnitajad 70aastased

Maailma vanima sünnitajana on rekordiraamatutesse läinud India talunaine Omkari Panwar. Kahe täiskasvanud tütre ema ja viie lapselapse vanaema tõi oma noorimad lapsed – tütre ja poja – ilmale 70aastasena. Naine ja mees olid mängu pannud kõik säästud, et viimaks poega ehk pärijat saada.

Sama vana oli esimest korda emaks saades ka India naine Rajo Devi Lohan. Tänavu suvel, poolteist aastat pärast lapsukese ilmaletoomist, ilmnes, et naine on suremas – organism ei pidanud katseklaasirasedusega kaasnenud tervisehädadele vastu. «Mu arst ei hoiatanud, et minu vanuses on ohtlik last saada,» ütles 72aastane puruvaene talunaine.

Meelelahutusmaailmas on küpses vanuses sünnitanuid küllaga. Filmitäht Susan Sarandon sünnitas oma noorima lapse 46-, Briti ekspeaministri Tony Blairi abikaasa Cherie 45aastasena. Näitlejanna Geena Davis oli kaksikuid saades 48, tema kolleeg Beverly D’Angelo 49. John Travolta kaasa Kelly Preston sai kolmanda lapse samuti 48aastasena.

Eesti kuulsustest tekitas 2001. aastal furoori moekunstnik Liivia Leškin, kes sai emaks 45aastasena. «Mul on eluaeg olnud kindel teadmine: kui ma tahan last, küll ma siis saan ka. See veendumus ongi mulle andnud jultumuse emadust aina edasi lükata!» rääkis Liivia toona Õhtulehele. «Olen tohutult õnnelik, et selline ime minuga juhtus!»