Juuli: Vilja ja Taimo annavad abieluvande 30. juulil Viimsi poolsaarel Villa Marys parimate sõprade ja kolleegide ees.Foto: Mati Hiis
Inimesed
31. detsember 2010, 06:54

Aasta 2010 seltskond (8)

Jaanuar: "Eesti laulu" žürii pole pädev, otsustagu rahvas!

Kui tehakse teatavaks "Eesti laulu" kümme finalisti, puhkeb üldine virin, et miks on nende seas nii palju tundmatuid nimesid ja lugude stiil peavooluga võrreldes nii alternatiivne. Finaali ukse taha jäänud Jana Kask ja Merlyn Uusküla nõuavad rahvale hääletusõigust. Eurovisioni-fännid tümitavad 11-liikmelise žürii veidrat muusikamaitset. Vähe sellest – pooled žüriiliikmed ja väljavalitud lood olla seotud Raadio 2ga! Võistlust varjutab teinegi skandaal: algne finalist Nikita Bogdanov saab disklahvi, sest tema laul rippus Youtube’is lubatust juba poolteist kuud varem. Tema asemel pääseb lõppvõistlusele hilisem võitja Robin Juhkental.

* Los Angeleses elav lauljatar Kerli Kõiv süüdistab Lady Gagat oma soengute ja kostüümide kopeerimises. Ta postitab Myspace’i Gaga aadressil roppu sõimu. Kuu toob Kerlile aga ka head: tal on au laulda Tim Burtoni filmi "Alice imedemaal" soundtrack’ile kaks lugu, üks neist koos Tokio Hoteliga.

* Laulja Lenna Kuurmaa ja kitarrist Robert Vaigla suhe on läbi: kuigi paar pidi Indiasse puhkama sõitma koos, pakib kohvrid üksnes Lenna.

* Meediaguru Linnar Priimägi pälvib end Asotsiaalministeeriumiks nimetavalt seltskonnalt aasta parmu tiitli ja otsustab päevapealt alkoholist loobuda.

* Näitleja Rasmus Kaljujärv on ekskallimast Mirtel Pohlast näiliselt üle saanud ja veedab armunud ilmel aega jumestaja Maarja Sillaga.

* Teineteist leiavad noored näitlejad Marta Laan ("Kodu keset linna") ja Hendrik Toompere jun, jun., kes on õppinud koos lavakunstikooli 24. lennus.

* Näitleva juuksuri Lauri Pedaja kallim Margret teeb talle ultrahelipildiga tünga ja paneb nii Lauri kui ka nende tuttavad uskuma, et tulekul on laps.

* Poliitik Evelyn Sepp jääb pildile koos MTÜ Audentese võrkpalliklubi juhataja Mihkel Salmiga, neid pannakse kohe paari. "Ma ei oska meie suhte iseloomu määratleda," kommenteerib Mihkel ajakirjandusele.

* Netinaljad: Jana Kask kuulutab Facebookis, et on abielus ja lesbilise orientatsiooniga, Laura Põldvere kontolt aga jääb mulje, nagu oleks ta oma kallima Roger Niitmäega kihlunud. Lauljataride emad eitavad pulmateateid.

* Superstaarisaate Anis Arumets äsab karaokebaaris mikrofoniga kuklasse Geiri-nimelisele noormehele, kes teda esinemise ajal pildistas.

* Toe Tagi fänne jahmatab uudis, et räppar Revo Jõgisalu maadleb nahavähiga.

Salenemissaate "Kaalust alla" võidab Andrus Orgo, kes lahkub saatest 43 kilo võrra kergemana, olles varasemast kehamassist kaotanud 27,8%.

* Raadio 2 kodumaiseks aastahitiks saab lugudest Koit Toome "Kaugele siit". Elmari raadio hitivõistluse võidab Jaan Tätte kirjutatud "Tuulevaiksel ööl".

Veebruar: Eesti oma Lady Gaga leitud: Jana Kask!

Jana Kask õhkab Õhtulehe online-intervjuus, et on kõrvuni armunud ülikuuma modelli, kes peitub Facebookis kasutajanime l**s Eve taga ja on portaalis märgitud Jana kallimaks. Nimelt huvitavat teda nüüd seksuaalses mõttes mehed ja naised võrdselt. Samuti teatab ta häbitult, et on maganud mitme mehega korraga. Perekonnaliikmeid šokeerinud Jana võtab need väited küll hiljem tagasi, seletades, et vastas lihtsalt lugejate labastele küsimustele sama mõõdupuuga. Et lauljatar on otsustanud luua endale ekstravagantse imago, ristitakse ta Eesti oma Lady Gagaks.

* Superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud lauljatari Birgit Õigemeele kallim Märt Aavik teeb Birgiti sponsorautoga avarii: põrkab Tallinnas Mere puiesteel kokku trammiga.

* Kerli Kõiv võtab Hollandis esikalbumi "Love Is Dead" eest vastu Euroopa Komisjoni ja Euroopa Ringhäälingute Liidu piiridemurdja muusikaauhinna. Piduliku sündmuse puhul on omanäolisel lauljataril üll prügikottidest tehtud kleit.

* Endisest lauljast ja lastekirjanikust Evelin Samuelist saab Eesti suurima terviseajakirja Tervis Pluss peatoimetaja.

* Ärinaine Terje Kross tunnistab, et on abikaasast, julgeolekukonsultant Eerik-Niiles Krossist lahus elanud juba poolteist aastat. Meespoole südamesse olla pugenud üks lõunamaist päritolu kaunitar.

* Ärimees Priit Rebane läheb lahku oma kallimast Monika Mäest, kes hakkab koos elama kunstnik Martin Saare venna Kristjaniga.

* Kantrilaulja Airi Ojametsa kümme aastat kestnud kooselu Indrek Hinnoga puruneb ning paar alustab kohtuvaidlust selle üle, kumma juures sirgub edasi nende alaealine laps.

* Üle pika aja on midagi kuulda "Lihtsa elu" Sille Suttingust: neiu pürib nimelt jumestajaks, Make Up Store’i meigikoolist saab ta kätte profimeikari paberid.

Eesti muusikaauhindade jagamisel teeb teistele tuule alla sündipopibänd Popidiot, kes võidab neljas kategoorias, s.h. aasta ansambel. Märkimist väärib tõik, et Popidioti moodustavad isandad, kellest üks on ameti poolest neuroteadlane, teine nahaarst ja kolmas helirežissöör.

* Presidendi vastuvõtul on prouad üldiselt vaoshoitult riides ja pole ka sensatsioonilisi paare. Elevusttekitavaim kooslus on kaks aastat tagasi lahku läinud Katrin Karisma ja Tõnu Kilgas. Kas näitlejad on taas teineteist leidnud, jääb selgusetuks.

* Vabariigi aastapäeval kütab Eesti publiku kuumaks Rammstein. Presidendi balli raudvara Evelyn Sepp ja Peeter Rebane pidid kontserdi tõttu riigipea kutsest loobuma. * Eestit väisas ka Alla Pugatšova.

* Poolteist aastat Saksamaal Oberhauseni muusikaliteatris töötanud Nele-Liis Vaiksoo kolib tagasi kodumaale.

Märts: Eurovisionile läheb mees metsast: Robin Juhkentali tähelend

"Eesti laulu" absoluutne favoriit on Lenna Kuurmaa lauluga "Rapunzel" – tema võitu ennustavad internetiküsitlused ja kihlveoportaal Unibet, Solaris Clubi liikmed valivad ta oma lemmikuks. Ometi teeb talle viimases voorus, kus maksab vaid rahva hääl, tuule alla laiemale üldsusele tundmatu kahemehebänd Malcolm Lincoln. "Mees metsast," iseloomustab ennast ka varuloona finaali pääsenud laulu "Siren" autor ja bändi laulja Robin Juhkental. Heal juhul IV–V kohta lootnud Robin on võidust täielikus hämmingus.

* "Unistuste printsessi" teisel hooajal otsib pruuti Belgia ärimees Dimitri Janssens ehk Dimi. Juba enne saadet sahistatakse, et selle võidab 19aastane tõmmu kaunitar Maarja Kuub.

* Kolmandat kuud Eesti superstaari tiitlit kandev Ott Lepland osutub krooniliseks hilinejaks. Nuku- ja Noorsooteatri "High School Musicali" meespeaosalist kehastav laulja ei jõua debüütalbumi salvestamise kõrvalt tihti õigeks ajaks muusikaliproovi. * Eesti keelde lisandub uus metafoor: Otti tegema ehk hilinema.

* Bedwetters kütab kirgi lauluga "Siit saab veel", mille videos näeb ohtrat alkoholipruukimist, omavahel suudlevaid näitsikuid, Charlene Renniti rindu limpsivat Anu Saagimit, pöörast pidutsemist, amelemist ja oksendamist. Bändi laulja Joosep Järvesaare sõnul on tegu paroodiaga.

* Jana Kask jätkab ettearvamatuste jada, otsustades XII klassi poole pealt Juhkentali gümnaasiumist lahkuda (hiljem lõpetab neiu siiski Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasiumi ja jätkab õpinguid Tallinna Tehnikaülikoolis).

* Selguvad saate "Laulud tähtedega" teise hooaja paarid. Riigikogulane Evelyn Sepp, kes keerles sügisel 2008 Marko Kiigajaaniga tantsupõrandal, proovib nüüd ennast laulmises. Kaaslaseks on tal taas tunduvalt noorem, pikk ja blond noorsand Margus Vaher. Paraku tuleb neil saatest lahkuda esimestena.

* Kati Murutar hõiskab, et tema ellu marssis järsult uus armastus – metsamehe haridusega Olev Veskimäe, kelle Kati noorim tütar Robinsoniks ristib.

* Tõsielusarja "Lihtne elu" staari Triin Pildi (Tulevi) ning tema ärimehest kaasa Toivo karilejooksnud abielu lahutatakse kohtus.

* Sügisel lahku kolinud Dagö solist Lauri Saatpalu ja tema elukaaslane Maili Valgepea kolivad taas kokku.

* TV3 uudistetoimetuse juht Sven Soiver tunnistab, et on abikaasa Violast ja kahest väiksest lapsest lahku kolinud ja elab koos 12 aastat noorema Kristine Asuga.

* Tallinna Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus kinnitab, et pole elukaaslase Marje Hansari seltskonnaürituste kaaslase Reno Hekkonensi peale armukade. Ta nimetab suhtekorraldajat musta peaga aksessuaariks.

* Kroonika peatoimetaja Margus Müil teatab ootamatult, et lahkub aprillis ametist.

Aprill: Kroonika uueks peatoimetajaks ei saagi Saagim, hoopis Lensin!

Kuigi paljud näinuks Eesti kollase ajakirjanduse lipulaeva Kroonika uue peatoimetajana meelsasti portaali Elu24 juhti Anu Saagimit, saab seltskonnaajakirja etteotsa Krista Lensin, kes on varem produtsendi ja saatejuhina osalenud telesaadete tegemises. Kohe Krista esimesel tööpäeval sajab Kroonika toimetusse sisse päästeteenistus. Lõbus peoseltskond arvab, et see on kellegi üllatuskingitus – tuletõrjuja rõivais strip-par. Tegelikult püüdis päästeameti tähelepanu tordiküünalde süütamisest käivitunud tuletõrjealarm.

* Anu Saagimi abikaasa Ristomatti Ratia räägib Soome väljaandele Studio 55, et romantilist vahekorda pole neil Anuga enam ammu. Saagim pihib põhjanaabrite portaalile MTV3, et pole tõesti meest mitu kuud külastanud. Ta annab aga mõista, et loobus Kroonika peatoimetaja kohast abielu hoidmise nimel.

* Üks Vanemuise ooperi "Figaro pulm" peaosalisi Taimo Toomast laskub esietenduse järelpeol ligi saja silmapaari ees põlvele ja palub kihlasõrmust ulatades oma armastatu Vilja Savisaare kätt. Vaid paar nädalat varem lahutas europarlamendi saadikuga õnne leidnud ooperilaulja oma eelmise, paarkümmend aastat kestnud abielu.

* Kuigi kuu algul kuulutab Kati Murutar, et tema ja Robinson kolivad jaanipäevaks kokku ja abielluvad enne jõule, laseb mees äkitselt jalga – Kati tuline temperament ja taldrikuloopimine ehmatanud ta liialt ära.

* Erinevalt eelmisest superstaarist Jana Kasest ei lase Ott Lepland fännidel esikalbumit kaua oodata.

* Uku Suviste, kes õpetab laulusaates butiigiomanikku Kersti Tootsi, ilmub lavale palja treenitud ülekehaga ja lööb televaatajad oma meheiluga pahviks.

* Evelyn Sepp suudab jälle suhtekõmule kütet anda: nüüd peetakse tema kavaleriks 15 aastat nooremat võrkpalliklubi juhatajat Mihkel Salmi, kellega koos ta telemajas saate "Laulud tähtedega" salvestust vaatama tuleb. Samuti lahkutakse koos maag Sergei fotonäituse avamiselt.

* Taavi Peterson pihib poolteist aastat kestnud alkoholisõltuvusest, mil tavaline pidu algas viina ja kuue õllega. Armastuse nimel astus muusik viinakuradiga võitlusse ja seljataski vastase.

* Teleprodutsent Ken Saan, kes on aastaid ringi liikunud mitmesuguste saatjatega, on lõpuks leidnud armastuse. Tema väljavalitu on kümme aastat noorem modell Arlin.

* Vormeliäss Marko Asmer hüppab ööklubis Amigo Tanel Padari esinemise ajal lavale, et kaasas olevale neiule jääks mulje, nagu võiks ta rokkariga millal tahes käpad kokku lüüa. Mäemõõtu turvamehel tuleb sportlane lavalt maha rebida.

* Ajakiri Anne & Stiil korraldab meigivaba päeva, mille puhul poseerivad jumestuse ja fototöötluseta näiteks Heidy Purga, Birgit Õigemeel, Urve Palo ja Maria Avdjuško.

* Metallica annab Eesti pinnal kõigi aegade võimsaima tehnikaga kontserdi.

Mai: "Unistuste printsess" jälle farss: Dimil on lapseootel kihlatu!

Taas kord jäävad Eesti telepublikul nägemata tõelised tunded välismaa rikkuri ja kohaliku iluduse vahel, sest nagu Monaco ärimees Roberto, ei otsi ka belglane Dimi saatest naist – ta on kihlatud Brasiilia kaunitari Ailaga, kes sel ajal, kui "Unistuste printsess" eetrisse jõuab, ootab juba mitmendat kuud last. Dimi väitel oli nende suhtes saate lepingule allakirjutamise ajal vaheaeg, ent pärast võtteid lõid tunded taas lõõmama. Just mais pöörab Dimi temperamentse Ailaga aga nii tülli, et televiisor puruneb ja veinipudelid lendavad. Mees kutsub naisele politsei ja paar läheb teist korda lahku. Ka saate võitjat Maarja Kuube kahtlustatakse, et võtete ajal ootas teda kodus armsam, kellega ta olevat just selleks ajaks oma vahekorras pausi teinud.

* Malcolm Lincolnil ja vokaalansamblil Manpower 4 ei õnnestu Oslos siinset pöörast edu korrata. Poisid võtavad võistlust naljana: kamp peab pilavideote blogi, Robin annab vahetult enne esinemist "Ringvaatele" intervjuu banaanikostüümis, pärast poolfinaali müüvad nad Telenor Arena parklas viinereid. Eesti jääb üldarvestuses 39 riigi seas 31. kohale.

* "Laulud tähtedega" võidavad filmimees Artur Talvik ja Lenna Kuurmaa. Võiduraha 300 000 krooni annetab Talvik arengupuudega noorte koolile Anni Akadeemia.

* Kroonika kroonib aasta seksikaimateks lauljad Tanja Mihhailova ja Uku Suviste.

* Kati Murutari Robinson on tagasi, ent Kroonika seksikate peol tabab kaamerasilm Kati suudlemas hoopis filmitegijat Peter Murdmaad.

* Aasta emaks kuulutatakse Kristina Šmigun-Vähi ja Katrin Šmiguni ema Rutt Šmigun.

* Hanna-Liina Võsa teeb episoodilise rolli USA telesarjas "Seaduse nimel: seksuaalkuritegude uurimisüksus", üks tema võttepartnereist on filmidiiva Sharon Stone. Lauljatar elab osasse nii sisse, et kunstpisaraid polegi vaja.

* Anu Saagim asub otsima endale mantlipärijat, kellele meeldib suhelda ja tegutseda tagajärgede pärast põdemata. "Kuna ma olen Eestis ainulaadne eksemplar, siis ma iseenesestmõistetavalt kõikjale ei jõua," seletab bravuuritar.

Juuni: Rod Stewart eelistab Eesti blondidele vutti

Esimest korda tuleb Tallinna ja annab lauluväljakul kontserdi popi- ja rokilegend Rod Stewart, kes on tuntud selle poolest, et jumaldab sihvakaid blondiine. Ka järelpeol klubis Vabank eelistaks Stewart kontserdi pressiesindaja Reno Hekkonensi väitel olla ümbritsetud kaunitest linalakkadest. Näiteks Birgit Varjun, Kaisa Oja ja Kirsti Timmer aga vastavad Õhtulehe pärimisele, et puhtalt juuksevärvi pärast nad peokutset küll vastu ei võtaks. Ehkki algul on jutt, et staar tuleb peole suure tõenäosusega, otsustab ta hoopis jälgida lava taga jalgpalli MMi mängu Inglismaa ja USA

vahel. Pärast seda siirdub vanameister

hotelli magama.

* Rocca al Mare kooli looja ning ekspankur Hannes Tamjärv abiellub endale kuuluvas Esna mõisas elukaaslase ja pisitütre ema Dina Tertsiusega.

* Tantsija ja tantsutreener Olga Kosmina läheb Õpetajate Majas oma elukaaslase Leonid Lõsjukiga ametlikult paari.

* Modelliärinaine Margit Jõgger kihlub egiptlasest kallimaga, kellega on armu-

lugu kestnud juba neli aastat.

* Missina tuntud Laura Kõrgemäe avaldab, et tema süda põksub kiiremini ärimees Veikko Maripuule.

* Missivõistluste korraldaja Tiina Jantson kinnitab, et tema poeg Egert-Sören Nõmm ja superstaarisaate Getter Jaani on juba paar kuud semminud.

* Liisi Koikson tunnistab, et on oma elukaaslasest Tiit Kevadest lahku läinud.

Džässi- ja muusikalilaulja Anna Põldvee hinges on tärganud armastus näitleja Viire Valdma ja laulja Toomas Urbi poja Tom Olaf Urbi vastu.

* Keskkooli lõputunnistuse saavad lauljatar Iiris Vesik, superstaarisaatest tuntud Norman Salumäe, "High School Musicali" naispeaosatäitja Mari Ronimois ja "Ühikarottide" Ragnar Uustal.

Juuli: pulmaralli: abielluvad nii Vilja Savisaar kui ka Hendrik Sal-Saller

Juuli lõpul vormistavad abielu nii üle aasta koos olnud poliitik Vilja Savisaar ja ooperilaulja Taimo Toomast kui ka Smilersi solist Hendrik Sal-Saller ning kauaaegNe elukaaslane ja poeg Sebastiani ema Berit Veiber. Sal-Saller peab pulmad 25. juulil Võrtsjärve-äärse maagilise looduse rüpes. 30 auto jagu peokülalisi keerutavad jalga Apelsini saatel. Paik on hoolega turvatud, press ligi ei pääse. Vilja ja Taimo annavad abieluvande 30. juulil Viimsi poolsaarel Villa Marys parimate sõprade ja kolleegide ees. Laulab Hanna-Liina Võsa.

* Ärimees Anders Tsahkna abiellub Jõelähtme kirikus oma ammuse elukaaslase ja kahe poja ema Annely Rebasega.

* Kati Murutaril jälle uus mees! Peter Murdmaa, kes väntab kirjaniku talust dokki, tunnistab Facebookis, et on Katiga avatud suhtes. Vaid paar nädalat hiljem on pulmaplaan küps ja Peteril Kati ekskaasalt Alo Murutarilt abiellumisluba nõutatud.

* Unistuste prints Dimi ja brasiillanna Aila kokku-lahku suhtedraama saab ilusa lõpu: paar leiab teineteist taas ja kolib juba kolmandat korda ühe katuse alla.

* Rolf Roosalu pälvib teise koha Ukraina lauluvõistlusel "Sea Sings 2010", Birgit Õigemeel tuleb teiseks Rootsis konkursil "Baltic Song Contest".

* Eda-Ines Etti ja Tanel Padar on jälle koos! Seda siiski teleekraanil – nad valitakse TV3 uue televõistluse "Eesti talent" saatejuhtideks.

* Rein Rannap läheb Eesti vähiliidu korraldatud heategevuskontserdil nii hoogu, et käristab laval puruks kaks linnusulepatja ja uputab Estonia klaverigi sulgedesse, mistap Nokia kontserdimaja peab tellima pilli süvapuhastuse.

* Niigi skandaalitariks pürgiv Jana Kask näitab uut taset, riputades Youtube’i loo "Miks sa mind ei armasta, Alar Kotkas?", kus puistab muusikaprodutsendile armuavaldusi, räägib koos seenelkäimisest ja küsib, mis tema aktsendil viga on.

* Haapsalus esineb trash metal’i legend Megadeth, Tallinna lauluväljakul astub üles USA latiinoräppar Pitbull.

* Näitleja Jan Uuspõld istub "Sunfestil" ansambli Regatt trummide taha.

Getter Jaani ja tema kallim Egert-Sören Nõmm pidutsevad ööklubis, kuigi on alaealised. Uudis toob endaga kaasa kriitikalaviini.

August: pulmaralli jätkub: Kati Murutari laulatus 13. kuupäeval, reedel

Pärast 22aastast abielu 2009. aasta lõpul kirjastajast Alo Murutarist lahutanud kirjanik Kati Murutar jõudis vahepeal vallaline olla üheksa kuud. Nüüd kõnnib ta taas altari ette. Koos väljavalitu, dokfilmimehe Peter Murdmaaga peavad nad parimaks pulmapäevaks 13. augusti, mis on juhtumisi reede. Ega sekeldused tulemata jää: Peteri mobiiltelefon hakkab Tallinnas Issanda Muutmise kiriku altari ees helisema just siis, kui vaimulik paari õnnistab.

*Pulmi peab ka "Selgeltnägijate tuleproovi" finalist maag Sergei. Ta naitub Kadrianniga, kellega tutvus saate võtetel; lauljatar Trinity ehk Triin Sommer aga läheb paari oma kauaaegse kallima Artur Hundiga.

* Eurolaulik Robin Juhkental kolib kokku endisest kooliõest kallima Pille-Riiniga, keda ta tunneb juba üle seitsme aasta.

* Ihaldusväärseimat poissmeest Ott Leplandi pannakse paari teatripere võsu Üüve-Lydia Toomperega, kes on teda saatnud juba mitmel suvisel muusikaüritusel. Oti sõnul ollakse vaid väga head sõbrad.

* Õhtuleht saab vihje, et Shanoni solisti Taavi Immato silmarõõm, keda laulja kiivalt varjata püüab, on vaid 16aastane neiu, paar olla hullanud ka ööklubis.

* Kairit Tuhkanen loobub senise esindaja ja mänedžeri Meelis Eskola teenetest ning hakkab ise enda mänedžeriks.

* Uku Suviste saab J?rmala lauluvõistlusel "Uus laine" kolmanda koha.

* "Stiilipäeviku" saatejuht Anu Saagim tembeldab etiketiõpetaja Maaja Kallasti vulgaarseks fruktiks.

* Õhtulehe lugeja valib veebiküsitluses Eesti ihaldusväärseimaks vallaliseks naiskuulsuseks ujuja Jane Trepi. Paljude kahekümnendais eluaastais neidude ees napsab viienda koha lauludiiva Marju Länik, kes on uudist kuuldes keeletu.

* Eesti publik võtab Briti popstaari Mika vastu seebimullimerega. Mika naudib Tallinna ööelu.

* Otsitakse Jaan Tätte fenomeni: mis vägi see on, mis toob tuhanded inimesed lihtsa saarevahi lihtsaid laulukesi kuulama?

* Blacky kitarrist Angela Aak jääb vahele vanuse valetamisega. Samal ajal kui tema klassivend Juhan Parts tähistab 44. sünnipäeva, seisab Angela vanusena ajakirjas Naised vaid 39! Aak on intervjuudes neli-viis aastat nooremana figureerinud juba kuus aastat.

* Selgub, miks kirjanik ja režissöör Kadri Kõusaar nii palju aega Alaskal veedab: tal on seal Thori-nimeline karukütist kallim.

* "Eesti talendi" eelvoorude võtted meelitavad peamiselt lapsi, noorukeid ja pensionäre. Saates hakkab Mihkel Raua ja Valdo Randpere kõrval kohtunikuks aastaid televisiooni- ja seltskonnaüritusi vältinud eksmiss Kristiina Heinmets-Aigro.

* Kerttu Rakke pärandab seriaali "Kodu keset linna" stsenaristi rolli Mihkel ja Livia Ulmanile ning Andris Feldmanisele.

* Katrin Karisma on jälle vallaline. Tema ja pärast Tõnu Kilgasest lahkuminekut leitud uue armastuse Enno Õunapuu teed läksid lahku.

September: "Naistevahetus" ajab pere lõhki: vahetusnaine parem kui oma

"Naistevahetuse" rahvusvahelise hooaja üks avapaare on saadete ekraanile jõudmise ajaks eraldi elanud juba neli kuud – lahku mindi kohe pärast võtteid. Kui Angela Hispaaniast koju tagasi jõudis, andis seaduslik mees Tõnis talle märku, et ta pole seal enam teretulnud. Naine ei hakanud kohvritki lahti pakkima. Tõnis väidab aga, et ehkki vahetusnaine Kädy on talle sümpaatsem kui Angela, ei lõhkunud nende suhet Kädysse armumine – Angelaga olnud nende läbisaamine nugade peal juba enne saadet. Angela siunab, et viis aastat noorem Tõnis on teda varemgi petnud. Paar, kellel on ühine pisipoeg, püüab hiljem siiski suhteid siluda.

* Esimene koolipäev on presidendipaari tütrel Kadri Keiul, Krista Lensini tütrel Simonel, Jaagup Kreemi pojal Robin Riol, Karmel Eikneri tütrel Karoliinal, Toomas Tõniste tütrel Maria Heleenil, Urmas Sõõrumaa tütrel Katriinil ja Andres Dvinjaninovi pojal Matheusel.

* Opereti "Silva" esietendusel rebestab üks peaosatäitjaist Urmas Põldma teise vaatuse lõpul Achilleuse kõõlust ja viiakse haiglasse opilauale. Õhtut publiku seas nautinud ja napsitanud lavastaja Mart Sander peab Põldmat asendama.

* Kroonika andmeil kolivad kokku "Ühikarottides" Andrit mängiv Ivo Reinok ja "Kättemaksukontoris" Sonjat kehastav Marilyn Jurman.

* Kahtlustatakse, et midagi susiseb näitleja Mirtel Pohla ja režissöör Veiko Õunpuu vahel. Õunpuu ei kinnita väidet ega lükka ka ümber.

* Riigiprokurör Lavly Lepp, kes mõni aeg tagasi Jüri Pihlist lahutas, on armunud kaitsepolitseiametnikku Martin Perlingusse, kellega ta tutvus tööpostil.

* Anis Arumets pihib, et pruut jättis ta maha ja rikkus ta seejuures loominguliselt ära – ta suutvat nüüd kirjutada laule vaid kaotatud armastusest.

* Merlyn Uusküla loobub esinejanimest Merka.

* Anu Saagimi mantlipärijaotsingud luhtuvad. "Ma olen üks ja ainus!" teatab Saagim üritusesarja lõppedes, et ükski finalistidest polnud päris see.

* Lauljatar Mari-Leen Kaselaan hakkab Tallinna Ülikoolis õppima reklaami ja imagoloogiat, meeltesegaduses astub ka Reformierakonda.

* Ekraanile jõuab Eesti esimene naistesari "Pilvede all", mis tõuseb kohe ka teletopi tippu.

* Paksu verd tekitab, et tantsusaate tähel Jevgeni Fokinil on taskus Tallinna Ülikooli koreograafidiplom.

* Tuleb ilmsiks, et dirigent Tõnu Kaljuste on oma naise Ülle Kaljuste hüljanud ning semmib "Aktuaalse kaamera" saatejuhi Kadri Hinrikusega. Ühe katuse all uus paar siiski ei ela.

* Juba kolmandat korda astub Eestis üles Sting, sedapuhku koos Kuningliku Filharmoonia 45-liikmelise orkestriga.

* Uku Suviste võõrustab kodus tantsumuusika suurkuju Sonique’i, ühes vanalinna sohvabaaris suletud üritusel saab kuulda ka nende duette ja Uku kodustuudios sünnib neil ühistöös uus lugugi.

Oktoober: Ei või olla! Pet Shop Boys filmib Eestis muusikavideot!

Üle 100 miljoni albumi müünud Briti duo Pet Shop Boys – Neil Tennant ja Chris Lowe – on varemgi Eestis käinud. Nii esinemas kui ka oma lõbuks, näiteks 2008. aastat vastu võtmas. Nüüd aga filmivad staarid Eestimaa pinnal hitile "Together" muusikavideot, mille režissöör on nende ammune tuttav Peeter Rebane. Võtted algavad massistseeniga Vene teatris. Laul kõlab kahjuks lindilt ja muusikud isegi ei simuleeri laval laulmist – vaid paariks minutiks ilmub sadakonna inimese rõõmukisa ning jalgademüdina saatel püünele laulja Neil Tennant. Ülejäänud võtteperiood kulgeb range saladuskatte all.

* Näitleja Jan Uuspõllu ligi seitse aastat väldanud abielu Marioniga on läbi. *Lahutuspaberid on sisse antud ning mehel juba uus armsam, 20aastane Gerli Tiganik.

* Tantsusaates osalev "Ühikarottide" Vika Liina Vahter toob päevavalgele, et tema kallim on trummar Andrus Avarand.

* Tuvastatakse Tallinna lauluväljaku bossi Riho Rõõmuse salapärane brünett saatjanna, kellega koos ta viimasel ajal liigub. Naise nimi on Žanna Hrustova.

* Poliitikud Keit Pentus ja Rain Rosimannus, kes on koos elanud 13 aastat ja kaks aastat kihlatud olnud, kavatsevad viimaks pulmad pidada; neid on oodata tuleval suvel.

* Varalahkunud suurärimehe Robert Lepiksoni poeg, advokaat Erik Lepikson abiellub maagilisel kuupäeval 10.10.10. oma kallima ning laste ema Kristin Terasega.

* Lõpeb Vahur Kersna ja tema ekskallima Kadi Pedaniku kolmeaastane kohtutee ühise korteri pärast. Naine peab maksma Kersnale 682 500 krooni hüvitist.

* Ärimees Lauri Viikna virutab oma naise Annika Potteri sünnipäevapeol vormeliäss * Marko Asmerile vastu vahtimist, sest too landib tema kaasat.

* Algab saate "Tantsud tähtedega" kauaoodatud neljas hooaeg. Esimesena peavad pillid kotti pakkima Tarmo Kruusimäe ehk Kojamees ja Karin Lillemaa. Enda sõnul šõubisnist hästi tundev Kojamees kahtleb saate hääletussüsteemi aususes.

* Surfar ja tantsutäht Johannes Ahun poseerib ajakirjas Anne & Stiil ihualasti.

* Vastuseks Kanal 2 sarjale "Pilvede all" asub TV3 näitama oma naistekat "Unistuste agentuur". ETV ekraanile jõuab huumorisari "Riigimehed", mille stsenarist on Ott

* Sepp ja peaosas, sotsiaalse sidususe ministri rollis Taavi Teplenkov.

* Eestis esinevad end maailma halvimaks rokkbändiks tituleeriv Soome punt Leningrad Cowboys ja Ukraina estraadidiiva Sofia Rotaru.

November: Šokk: suursoosik Ahun pudeneb tantsusaatest!

Laiemale avalikkusele varem tundmatu purjesportlane Johannes Ahun tegi septembri lõpul esimeses tantsusaates võimsa avangu, teenides tantsupartner Kerstin Kruusega kohtunikelt kõrgeimad punktid. Oktoobris hakati Johannest pidama meheks, kes tuli, nägi ja võidabki. Nii iseenda, konkurentide, kohtunike kui ka televaataja suureks hämminguks lendavad favoriidid kaheksa paari seast välja juba neljandana – žürii seab nad küll teiseks, ent rahvas nende poolt ei hääleta. Meestest jääb konkurentsi vaid Ženja Fokin. On käegakatsutav, et viimaks paneb tantsusaate kinni naiskuulsus.

* Seltskonnapress paneb paari näitlejad Aigi Vahingu ja Taavi Eelmaa: Kroonika väitel nad alles plaanivad pulmi, Elu24-le teadaolevalt sahistatakse, et abielu ongi juba varasügisel sõlmitud. Eelmaa vaidleb, et nad on Vahinguga lihtsalt sõbrad.

* Anu Saagim pakub Merlyn Uuskülale iganenud Nexuse-Merka asemele uueks hüüdnimeks Sekspomm-Merka, mille peale lauljatar vihaseks saab.

* "Tantsud tähtedega" õpetaja Aleksander Makarovi neljanda saate ja fokstroti needus kestab: seekord poliitik Urve Palot tantsitav mees langeb kolmandat hooaega välja just fokstrotisaates.

* Saate "Britain’s Got Talent" 2007. aasta võitja, mobiiltelefonimüüjast ooperilauljaks saanud Paul Potts, esineb "Eesti talendi" poolfinaalis.

* Ansambel Laine saab 50. Endised liikmed peavad juubelikontserdile ise 250kroonise pileti lunastama. Neid ei paluta isegi korraks lavale kummardama!

* Produtsent ja režissöör Toomas Kirss kergitab seriaalide "Kelgukoerad" ja "Pilvede all" müstiliselt stsenaristilt Eleonora Bergilt veidi saladuseloori: see on üks isik ja naine.

* Eksmiss Liis Tappo läheb lahku abikaasast Rene Treialist ning leiab uue armastuse ärimees Vello Väinsalu näol. Kuigi Liis ise nimetab meest vaid oma heaks sõbraks, kinnitab viimase abikaasa Kristel, et Liisi ja Vello vahel siiski on midagi.

* Aasta isaks saab Tartu linnapea Urmas Kruuse, kellel on neli oma last ja kaks kasulast.

* Kerli Kõiv on üle hulga aja Eestis ja salvestab siin videot uuele singlile "Army of Love".

* Soomele 2006. aastal Eurovisioni võidu toonud Lordi esineb Tallinnas.

Detsember: Lõpuks ometi: Anu Saagim Playboy kaanel!

Kaks ja pool aastat tuli erootikaajakirja Playboy meeskonnal vaeva näha, et seltskonnadaami ja Elu24 peatoimetajat Anu Saagimit kaanestaariks saada. Anu itsitab, et pehmeks õnnestus ta rääkida meretäie šampanja abiga – kingitud kogusest jätkuvat terveks uueks aastaks. Kuigi alles juunis ütles bravuuritar, et ei poolda vee- ja teedieete, mis teevad inimese kurjaks, ei tihanud ta kaks pildistamiseelset nädalat pea midagi suhu pista – jõi ainult vett, sest ainuüksi pilditöötlusele ei julgenud ta lootma jääda. Parema väljanägemise nimel hakkas ta isegi trenni tegema: sörkis, jalutas, suusatas, uisutas. Nahka silus ta hommikuti külmaveevannides.

* Tallinnas Nokia kontserdimajas jagatakse Euroopa filmiauhindu. Galapublikut üllatab oma kohaloluga särav Prantsuse filmidiiva Juliette Binoche. Märt Avandi ja *Saksa telekoomiku Anke Engelke juhitav üritus osutub edukaimaks Poola-Prantsuse lavastaja Roman Polanski põnevikule "Variautor" (peaosas Ewan McGregor).

* 14. PÖFF on eestlastele edukas: Eesti filmid ja eestlaste osalusega vändatud linateosed pälvisid seitse preemiat.

* Eesti saab viimaks naissoost tantsustaari: "Tantsud tähtedega" neljanda hooaja võidab "Ühikarottide" näitleja ja juuksur Liina Vahter, kes kahe kuuga telepubliku silme all areneb puisest ja poisilikust tüdrukust graatsiliseks nooreks daamiks. Koos Mairold Millertiga seljatab ta finaalis laulja Ithaka Maria ja Marko Kiigajaani, kelle musid-embused reedavad tavapärasest kuumemaid sädemeid.

* Esimese "Eesti talendi" hooaja võidab oodatult kõrrepillimängija Erki-Andres Nuut, kes on osalenud ka Vene rahvusvahelisel talendivõistlusel "Kuulsuse minut".

* "Teeme ära!" talgupäevade eestvedaja Rainer Nõlvak abiellub Tartus Salemi kirikus sadakonna pulmalise silme all rahvamuusik

* Astrid Böninguga, kes esindas Eestit Eurovisionil ansambliga Neiokõsõ.

* Vilja Savisaar-Toomast vihjab Kanal 2 saates "Avameelselt abielust", et tema ja Edgar Savisaare 13aastasele abielule said saatuslikuks Edgari lugematud silmarõõmud.

* Liis Tappo ehmatab lähikondlasi, ilmudes seltskonda sinise silmaga. Arvatakse, et ta sai kolki kas eksmehelt Rene Treialilt või Kristel Väinsalult, kelle abikaasa Velloga Liisi paari pandi. Enda väitel sai Tappo lihtsalt taksouksega näkku.

* Eestis esinevad Grammyga pärjatud vokaalgrupp Take 6, power metal’i legend Helloween, soul’i ja R&B täht Macy Gray ning maailma geniaalseimaks trummariks valitud Tony Allen.