JUMALIK BB: Kuigi Apollo välimuseta, suutis Serge Gainsbourg (filmis Eric Elmosnino) endasse armuma panna Prantsusmaa kauneimad naised, nende seas seksisümboli Brigitte Bardot’ (filmis Laetitia Casta). Foto: outnow.ch
Inimesed
29. detsember 2010, 06:54

Gainsbourg'i tütar ei suuda isa eluloofilmi vaadata (8)

Kurikuulsa prantsuse laulja, naistemehe ja elupõletaja Serge Gainsbourg’i eluloofilm "Serge – huligaani armastus", mis praegu jookseb Tallinna kinos Artis, on valminud küll tema omaste loal, ent tütar Charlotte pole seda vaadata suutnud.

Nimiossa valitud Eric Elmosnino sarnaneb Serge Gainsbourg’iga lausa üleloomulikul moel – välimus, žestid, lauluhääl, kõik on 1991. aastal surnud pop-ikooniga identsed. "Charlotte Gainsbourg ütles, et tal on seda filmi liiga raske vaadata, see on liiga valus," rääkis Elmosnino, kes oli rolli nimel oma lauluhäält kõvasti lihvinud, Fest21.comi intervjuus.

Algul pidi Charlotte, kes nagu tema ema Jane Birkin ja isagi tegutseb nii näitleja kui ka lauljana, Serge’i rolli ise mängima. Ent ta loobus sellest plaanist pärast prooviperioodi, öeldes, et see on liiga piinav kogemus.

Et staari arvukad kaasaegsed teda laimamise eest kohtusse ei saaks kaevata, lahendas koomiksikunstnikust režissöör Joann Sfar oma debüütfilmi muinasjutuna poplegendi elust. "Kuid film on väga tõepärane, sest paljud neist asjust leidsid tõesti aset," seletab peaosatäitja. "Siiski ei saa kindlalt öelda, et see Gainsbourg on see tõeline Gainsbourg. See on fantaasia – ühe kunstniku austusavaldus teisele."