Inimesed
27. detsember 2010, 06:59

Miks on Anne kindad augulised?

"Ärme täna Venemaast räägi, kogu aeg tehakse intervjuud Veskiga ainult Venemaast," hüüatab Anne, kes tahaks millestki kodusemast rääkida.

Ometi kerib jutt selle peale, et Moskva tänavaid puhastatakse lumest palju korralikumalt kui Tallinna omasid. Kõik, mis autod käppadega tänavatelt on kokku korjanud, viiakse lumesulatusahju, mida ka Anne oma silmaga nägi, ja mis paistab pealtnäha nagu maa sisse tehtud auk. "Mina küll tahaks näha, et ka Tallinna kesklinna tänavad oleks äärest ääreni lumest tühjaks viidud, mitte et seal oleks ainult lund laiali lükatud," ütleb ta ja teatab teatraalse hääletooniga otse diktofoni: "Hea, et üldse lund koristatakse, aitäh!"

"Aga," jätkab ta, "meie kui majaomanikud ei loodagi mingit imet. Võtame labidad kätte ja lähme välja, viskame oma tänava ise lumest puhtaks!"

Sestap juhtubki, et kui Õhtulehe fotograaf Annest õues pilti teeb, on kinnastel suurest lumeviskamisest augud sees. Süüdlaseks osutub selles asjas Benno, kes olevat juba ammu lubanud Annele uued kindad kinkida.