Inimesed
27. detsember 2010, 06:59

Benno ahjukartulid (1)

"Ma lõikan suured kartulid pooleks – mõned isegi kolmeks –, ja panen soolase veega keema," pole Benno kade oma parimate ahjukartulite retsepti jagama.

"Keeduvette panen veel palju hakitud küüslauku sisse – see annab pärast minimaalselt tunda – ja keedan kartulid poolpehmeks. Pooleldi ette keedetud kartulid jäävad mahlakad. Kui paneks kartulid toorena ahju, siis jääksid need nii kõvad, et pead lausa hammustama. Siis määrin ahjupanni hanerasvaga (kui seda ei ole, võib ka võiga) ja panen kartulid kohe kuumalt peale. Tupsutan võiga üle ja panen ahju. Välja võtan, kui on pisut, kuid mitte väga pruuniks läinud."

Anne kommentaar: "Ja kõik süüakse ära. Isegi need, kes dieeti peavad, ütlevad algul, et oi-oi-oi, ma ei tea, kas ikka võtta. Ja kui siis võtma hakkavad, ei jäta enne, kui kauss on tühi."