Bussi-Birjo.
Inimesed
10. detsember 2010, 06:37

Rinnad, mis tõid kuulsuse: Aveli Abel, Tissi-Maarjan, Bussi-Birjo... (15)

Rinnad paljaks! Ja kuulsus tuleb. Kui ka emake loodus pole naisterahvale külge riputanud hiidpomme, piisab Eestis tuntuse saavutamiseks sellestki, kui oma ülakehakumerusi häbenemata demonstreerida. Eriti hea, kui kaasneb ka rinnasuurenduskõmu. Kellele on meedia tähelepanuks teed sillutanud just naiseuhkus?

AVELI ABEL - Meesteajakirja kaanelt kõmumeedia staariks

2007. aasta algul, vaid kolm kuud pärast poja sündi, pani tollal 19aastane Aveli Abel (pareminigi tuntud Vändra-Aveli nime all) tuhatkonna neiu ees kinni võistluse "FHMi kaanestaar". "Ma olen väiksest saati söönud palju šokolaadi, sellisel juhul on see šokolaadi töö, et mul nii suured rinnad on, ha-haa!" rääkis neiu meesteajakirjale oma rindadest, mille suuruseks 80D. Maailmakuulsat sekspommi Pamela Andersoni fännav Aveli tituleeris end ise Pärnu Pammyks. Hüüdnime Vändra-Aveli pälvis ta vanematekodu järgi, kus ta nädalavahetuseti käib (muidu elab ta koos elukaaslasega Pärnus).

2008. aasta jaanuaris sattus näitsik Pärnus bensiinijaamaparklas kaklusse. Vintis Aveli olevat räusanud: "Keegi ei ütle mulle, et ma olen kole!", rünnanud tema välimust arvustanud noormeest, visanud talle kuuma kohvi näkku ja küünistanud kaelast. Umbes samal ajal sahistati ka, nagu olevat invalaulja Arnold Oksmaa Avelit kosida tahtnud ja nagu müütaks Aveli ema Ruta tütart ja tema keha. Pool aastat hiljem kuulutas Eesti Ekspress Aveli maitsetuimaks kuulsuseks.

Meedia peale solvunud neiu ei soostu ajakirjanikega enam oma elu jagama. On vaid teada, et mullu Pärnu kutsehariduskeskuses pagari-kondiitri eriala lõpetanud Aveli astus sel sügisel Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse ettevõtlust ja projektijuhtimist õppima.

EVE FINK - Eesti esimene büsti eksponeerinud naispoliitik

Mais 1998 linnavaraameti juhatajast Tallinna aselinnapeaks saanud Eve Fink poseeris sama aasta oktoobris – ise viiendat kuud rase – Kroonika kaanel ülisügava dekolteega ja ette kummardunult, rindade vahel kõlkumas pirakas metallrist. Kroonika tollase asepeatoimetaja Inga Raitari tehtud intervjuu keskendus uudisele, et äsja poliitikukarjääri alustanud naine ootab last.

Intervjuu autor, praegu ajakirja Naised peatoimetaja Inga Raitar ei mäleta, et Fink oleks ise kaanefoto valimises osalenud. Otsuse olevat teinud fotograaf Väino Silm ja Kroonika selleaegne peatoimetaja Ingrid Veidenberg (siis Tähismaa).

"Kaanele olid esialgu tehtud hoopis teised pildid – Eve Fink ametnikule sobivas, ent siiski ülilühikeses miniseelikus ja türkiissinises pintsakus, perfektse meigi ja soenguga stuudiotoolil istumas," jutustab Ingrid Veidenberg. Fotograaf käis naist pildistamas ka koduses miljöös ja kaanele jõudis napis mustas topis tehtud foto, millel Fink küünarnukkidega tooli seljatoele nõjatus.

"Eve Fink tunnistas mulle hiljem, et tegelikult talle see pilt väga meeldis. "Terve elu olen põdenud oma väikeste rindade pärast," mainis ta. Rasedus suurendab aga teatavasti naise rinnapartiid päris tublisti. Nii tundis Evegi end lõpuks ometi naisena, kellel on samuti ahvatlevad rinnad ette näidata," polnud Fink Veidenbergi sõnul põrmugi pahane.

Selle aasta 25. oktoobri Kroonikas avaldas ajakirjanik Meelis Kapstas arvamust, et Fink oli omamoodi teerajaja. Paraku jäi ta aga ühe hooaja täheks. Mõni kuu pärast tütre sündi haihtus ta avalikkuse eest kinnisvaraärisse. Mida naine ja tema ärimehest abikaasa Margus praegu teevad, ei teadvat omaaegsed peresõbradki. "Absoluutselt ei tea, nad on seltskonnast täiesti tagasi tõmbunud," ütles üks tema kunagine kaaskondlane Kroonikale.

UHKE OLGA - Hiidpartiiga naine ei mõista isegi, kuidas tuntuks sai

Eelmise aasta algul kuulutas Postimehe meelelahutusportaal Elu24 Eesti uhkeima rinnapartii kandjaks Olga Nõmme, kellele portaali peatoimetaja Anu Saagim andis indiaaninimede eeskujul hüüdnimeks Uhke Olga. Hiljem on teisedki väljaanded kinnitanud Eesti suurima tissipaari just talle. Mõnes ringkonnas võimsa peopanijana tuntud naine jäi Saagimile silma 2008. aasta suvel Astoria Palace’is "X.O Partyl". "Mina leidsin tema, mul on terav silm!" tsiteeris Eesti Ekspress Saagimi võidurõõmu. Olga ise on Ekspressile tunnistanud, et ei saagi õieti aru, kust tema kuulsus tuli. "Rinnahoidjate leidmisega on muidugi raskusi, aga olen lõpuks vajaliku suurusega rinnahoidja leidnud alati," rääkis ta läinud aasta algul Õhtulehele. Suur rind ei segavat teda kunagi milleski: "Kolm-neli korda nädalas käin spordisaalis. Ja muuseas – peaaegu alati magan ma kõhuli." Möödunud aasta lõpul ütles Olga, et lõpetab avalikud peod ja tahab keskenduda tervele eluviisile ning oma perele – pojale ja kallimale. Olga teatas Õhtulehele, et tahaks edaspidi igasugustest intervjuudest loobuda.

INNA UIT - Ekskulturistile tõid kuulsuse tagasi aktifotod ja striptiis

Kulturismis nii Nõukogude Liidu, Eesti, Euroopa kui ka maailmameistriks tulnud Inna Uit poseeris 1990ndate lõpus täiesti alasti ajakirjale Muscle Elegance. Võib öelda, et tippspordist taandunud naisele tõi enda paljastamine uue kuulsuse. Sajandivahetusel hakkas Uit esinema erootilistel tantsušõudel.

Poleemikat tekitas tema järsult kasvanud rinnapartii. Algul rääkis Uit eksitavalt, et tema rinnanäärmed on taastunud, ent hiljem tunnistas, et tegu pole naturaalsete vormidega. "Ma ei tahtnud alguses seda uudist üldse levitada. Nii ma eitasin, sest see oli minu arust parem, kui öelda küsijatele "f**k you", nagu ma tegelikult tahtsin öelda," seletas Uit jaanuaris 2001 Delfile. "Ma tunnen ennast nendega loomulikuna ja ma ei arva, et neis midagi erilist on."

2002. aasta kevadel töötas ta kolm kuud Oslo striptiisiklubis ja asus siis tööle Tallinna kesklinnas Lasso baaris, kus töötas veel kahe aastagi eest. "Naine on juba nii loodud, et ta tahab ja peab ennast näitama. Milleks ma seda keha olen endale ehitanud, kui seda keegi ei näe? Laval tunnen ma ennast kuningannana," on Uit Õhtulehele striptiisitari ameti kohta öelnud. Mulluse Kroonika väitel tegeleb 44aastane daam endiselt stripptantsuga.

PIRET AAVA - Playboy- ja Simpeli-tüdruk rinnasuurendusskandaalis

Novembris 2001 valis Playboy võrguväljaanne nädala tüdrukuks Piret Aava, keda teati Eestis Simpeli kõnekaardi reklaamitüdrukuna. "Ta on hiilgav, arukas ja karjäärihimuline. Meie arvates on Piret Aava Eesti parim ekspordiartikkel," kiitis erootikaajakiri. Piret poseeris lausa neljal leheküljel ka 2002. aasta Playboy mai-juuni erinumbris "Loomulik ilu", mis jõudis müüki Eestiski.

2003. aasta algul näis neiu büst Simpeli reklaamis senisega võrreldes paisununa. Ehkki varem oli Piret silikoonrindade vastu põlgust väljendanud, vallandusid kuulujutud, et ta on lasknud oma partiid kunstlikult suurendada. Ilukirurg Tatjana Raie seisukohta võtta ei tihanud. Simpeli reklaamklipis samuti osalenud näitleja Andres Puustusmaa arvas aga, et Pireti rinnad olid siiski suurenenud. Aava ise teatas, et tema rinnapartii ei ole kellegi asi. Juba kümme aastat tagasi ajutiselt New Yorki kolinud Aava, kes käib Buduaari andmeil Eestis keskmiselt kord aastas, on osalenud episoodilise rolliga kultussarjas "Seks ja linn" ning tekitanud kõmu USA pesapalluri Barry Bondsi kallimana.

BUSSI-BIRJO - Paljastavate fotodega televaataja mällu

2005. aasta suvel tõsielusarjas "Buss" osalenud Birjo Piiroja suurim kuulsusehetk saabus koos paljastavate fotodega endises meesteajakirjas DI. Sindi gümnaasiumi huvijuhina töötanud neiu ei peljanud töökohta kaotada. "Ma üritan võimalikult optimistlikult mõelda, et äkki nad ei pea seda väga sündsusetuks. Et olen noor inimene – 21aastane –, on mul käsil see aeg, kui tulebki möllata ja elu nautida. Need aktifotod olid uus kogemus," seletas ta Õhtulehele. Lisaks ka ajakirja 2006. aasta kalendrisse jõudnud Birjo kurtis uue aasta algul, et üks moraalijüngrist naine oli tema kalendrifotot õpilaste seas levitanud ja tema kohta eri asutustesse kaebekirju saatnud. Nii tollane Pärnu maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond, Sindi linnapea kui ka volikogu koolitöötaja mõistsid poolalasti poseerimise hukka, kuid jaanuari lõpus saavutas Birjo siiski kooliga kokkuleppe, et jätkab huvitöökorraldajana. Septembris 2007 asus Birjo tööle Pärnu kodutute loomade varjupaiga juhatajana.

PUSH UPi MARGIT - Tissimissi valimistelt poplauljaks

Margit Margusson polnud veel passiealinegi, kui ta 1998. aastal Eesti rinnakaimaks neiuks valiti. Hannes Võrno ja Kiur Aarma kutsusid üle meetrise rinnaümbermõõduga (110 cm!) tüdruku "Kahvli" saatesse, kus Margit tegi muu hulgas juttu oma lauluhäälest. Seda pani tähele muusikamänedžer Aarne Valmis, kes kutsus Margiti kohe proovilaulmisele, veendus neiu sobivuses ja popbänd Push Up oligi sündinud. Hitt "Ämblikmees" ja haiglaõe kostüümis esitatud lauluke noorte seksuaalnõustajast Doktor Noormannist tõid bändile ja Margitile sajandivahetusel kuulsust lausa kamaluga. Push Upist on järele jäänud kaks helikandjat: "Geiša" ja "Teeme süsti".

"Tissimissi valimistel osalemine oli heaks hüppelauaks popmuusikasse ja nüüd ka lasteteatrisse," arvas Margit 2002. aastal Õhtulehe intervjuus. Push Upi kõrval tehti talle teinegi pakkumine – osaleda Kaari Sillamaa lavastatud lasteetenduses "Keisri uued rõivad". Samuti kinnitas Margit, et teda ei häiri, kui teda tullakse vaatama välimuse, aga mitte lauluhääle pärast.

2003. aastal kadusid orbiidilt nii Push Up kui ka Margit. "Põhjuseks ei olnud Margiti lahkumine, vaid lihtsalt otsustasime lõpetada," seletab Aarne Valmis. Millega seitse viimast aastat intervjuudest keeldunud Margit praegu tegeleb, ei oska Valmis öelda: "Tean, et ta oli viimati Inglismaal."

TISSI-MAARJAN - Rinnavälgutus aitas saatejuhikonkursil võiduni

Maarjan Pärn võitis 2008. aastal Pärnu ööklubi Sunset suvetüdrukukonkursi "Captain’s Playmate". Sama aasta septembris näitas ta oma kehavõlusid Playboy kaanel. Eelmise aasta algul kandideeris ta Kanal 11 öösaate "Night Chat" juhiks. Kaameraproovis aga läks Maarjani pluusipael kogemata lahti, paljastades neiu lopsaka rinnapartii. Nii sai ta hüüdnimeks Tissi-Maarjan. Kuigi publikuhääletus ja žürii seadsid ta pingereas üksmeelselt esikohale, tuli Maarjanil saatejuhikohast loobuda, sest ta osales mullu kevadel samal ajal eetrisse jõudnud TV3 "Unistuste printsessis". Printsessisaatest saatis Monaco ärimees Roberto ta aga kiiresti minema. Sama tulutu oli Maarjani katse uuesti Playboy kaanetüdrukuks saada. Neiu rinnasaaga jätkus tänavu aprillis, kui kunstnik Martin Saar oma sünnipäevapeol tema palja ülakeha üle võõpas ja hiljem oksjonile pani.