EMOTSIOONID ÜLE PEA: «Ma ei tea paremat inimest. See ajab mind nutma, sest ma saan aru, et ma polegi talle seda varem öelnud,» läksid Oprah’l hiljutises teleintervjuus sõbranna Gayle’ist rääkides silmad veele.
Inimesed
10. detsember 2010, 06:37

Pisarais Oprah: «Ma pole lesbi!» (5)

«Ma pole lesbi. Mul pole vähimaidki lesbilisi kalduvusi,» kinnitas USA jutusaatekuninganna Oprah Winfrey pisarsilmil. Diiva tõrjus teleintervjuus kuuldusi, nagu oleks tema ja ta südamesõbranna Gayle King tegelikult armastajapaar.

Televisiooni pihiemana tuntud Oprah ja tema ajakirja O toimetajana tegutsev Gayle on nii lähedased, et aastaid on sahistatud võimalikust lesbiarmastusest. 2006. aastal oli Oprah sunnitud oma ajakirjas kinnitama, et tema ning kahe lapse ema, kel on seljataga lahutus, pole armastajapaar. «Ma saan aru, miks meid lesbideks peetakse. Meie kultuuris puudub sellise naistevahelise sideme kohta definitsioon.»

Nüüd puhkes telestaar enda ja Gayle’i sõprust kaitstes lausa nutma. «Ta on ema, keda mul kunagi olnud pole! Ta on õde, kellesugust tahaks endale igaüks. Ta on sõber, nagu võiks olla kõigil! Ma ei tea paremat inimest. See ajab mind nutma, sest ma saan aru, et ma polegi talle seda varem öelnud,» rääkis Oprah silmi pühkides.

Miks Oprah oma meest varjab?

1986. aastast saadik on Oprah’l meessõber Stedman Graham, kuid leidub kahtlejaid, kelle meelest on nende vahekord vaid fassaadsuhe telestaari omasooiharuse varjamiseks. Oprah’t ärritavad kahtlused. «See tähendab, et keegi süüdistab mind valetamises. Seda esiteks. Ja teiseks: miks ma peaksin tahtma seda varjata? See pole minu stiil.»

Telediiva loetleb Stedmani tiitleid: armastatu, armastaja, mees, partner, kaaslane. «Ma ei tea siin planeedil ühtki teist meest, kes oleks oma elu sellise väärikuse, heasoovlikkuse, lugupidamise ja tagasihoidlikkusega elanud ning ikkagi endale kindlaks jäänud.»

Küllap on kõlakate üks põhjus see, et Oprah ja tema elukaaslane nii harva koos ringi liiguvad. Kuid telediiva pakkus seletuseks: «Iga kord, kui me koos avalikkuse ette astusime, kasutati seda jälle mingi pahatahtliku loo kirjutamiseks. Nii et tegin aastatel 2003–2004 teadlikke jõupingutusi, et koos Stedmaniga avalikest esinemistest taanduda.»

Miks kuulsal paaril lapsi pole? Oprah rääkis, et iga kord, kui ta Aafrikasse sõitis, kaalus ta adopteerimist. «Kui Aafrikasse läksin, ei teadnud Stedman iialgi, kas mul on lennukilt tulles üks või kaks või kümme last kaasas.» Ent telestaar asutas mustale mandrile hoopis tütarlastekooli. Lapsi pole neil tänini. Oprah usub, et pere kõrvalt poleks ta suutnud nii intensiivselt töötada ja oma meediaimpeeriumi üles ehitada.

Oprah’ seksuaalses sättumuses kahtlejaid pisarateküllane intervjuu siiski ilmselt ei veena. Tema siirust on varemgi kahtluse alla seatud. Tänavu kevadel ilmus Oprah’ elulooraamat, mille autor Kitty Kelley väitis, et jutusaatekuninganna on oma trööstitus lapsepõlves ja teismeeas üle elatud seksuaalse väärkohtlemise vaatajanumbrite kogumiseks välja mõelnud. «Ma ei tea, kust Oprah võttis selle jaburuse, et ta kasvas üles rämpsu ja prussakate keskel,» ütles Oprah’ nõbu Katherine Carr Esters. «Tõmbasin ta liistule ja küsisin: «Miks sa niimoodi valetad?» Oprah vastas: «Inimesed tahavad seda kuulda. Tõde on igav.»