ISA JA POEG: Kirk ja Michael tänavu maikuus Kirki auks peetud galaõhtul. Foto: reuters/scanpix
Inimesed
9. detsember 2010, 06:50

Kirk Douglas juba 94!

Michael Douglase isal Kirk Douglasel täitub täna 94 eluaastat. Issur Danielovitši nime all sündinud juudi immigrantide poja juured ulatuvad Valgevenesse Gomelisse, ent sündis ta New Yorgi osariigis Amsterdami-nimelises linnas.

Pere oli nii vaene, et poiss pidi leiva-piima ostmiseks veskitöölistele suupisteid müüma. Enne näitlejaks saamist töötas ta enda sõnul rohkem kui 40 ametikohal. Elu kuue õe kõrval tundus lämmatav, poiss ihkas kodunt välja. Keskkoolis mängis ta koolinäidendites ja avastas: "Üks, mida ma oma elus olen alati teadnud, oli see, et tahan näitlejaks saada." Vaesest perest võrsunud noormehest sai tänu sihikindlusele 1950. ja 1960. aastate superstaar, kelle tuntuimad filmid on "Odüsseus" (1955), "Elujanu" (1956) ja "Spartacus" (1960).

Douglase esimene abielu, millest sündisid pojad Michael ja Joel, purunes 1951. aastal. Teisest abielust on Kirkil samuti kaks poega, kellest noorem, näitleja Eric Douglas, suri 2004. aastal uimasti üledoosi tagajärjel.

Suhted poeg Michaeliga on olnud pingelised. Saatuse iroonia: neid on lähendanud just nimelt Michaeli raske haigus. "Isa on tõesti pingutanud," kinnitas Michael ajakirjandusele. "Ta oli siin [New Yorgis] ligi kümme päeva ja käis mind iga päev vaatamas."