„Tsiitsitajad”Foto: PÖFF
Film
29. november 2010, 13:25

Viies PÖFFil linastuvas rahvusvahelises filmis mängivad eesti näitlejad

Pimedate Ööde filmifestivali programmis näeb publik mitut eesti või eesti juurtega näitlejat, kes mängivad rahvusvaheliselt tuunustatud ja maailmas juba edu nautinud mängufilmides.

Juba järgmisest reedest võib kinos Sõprus taas näha PÖFFi avatseremoonial näidatud Soome antijõulufilmi „Kaotatud kaup ehk jaht jõuluvanadele" kandvat ehki sõnatut rolli kehastanud Rakvere teatri näitlejat Peeter Jakobit.

Veel täna ja järgmisel reedel on võimalik näha PÖFFi võistlusprogrammi kuuluva vene linateose „Tsiitsitajad" ühte naispeaosalist Tanjat kehastanud Narvas sündinud ja elanud Julia Augi, kes hetkel elab Moskvas ja töötab vabakutselise näitleja ja lavastajana.

Tänavu Venemaa poolt parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks esitatud Aleksei Utšiteli suurfilmis „Ääremaa" teeb kõrvalrolli samuti eesti juurtega näitlejatar Julia Peresild, kes on mänginud nii teatris („Figaro pulm", lavastaja Kirill Serebrennikov) kui ka filmis („Ükskord provintsis", PÖFF 2008).

PÖFFi ühe eriseansina linastuv Venemaa ajaloofilmis „Jaroslav" teeb pearolli Jaroslav Targana Vene Teatri näitleja Aleksander Ivaskevitš.

Saksa režissööri Chris Krausi käe all valminud Saksa-Austria-Eesti koostööfilmis „Polli päevikud" kehastab NO99 Teatri näitleja Tambet Tuisk Esimese maailmasõja eelõhtul end Polli mõisas varjanud ja haavata saanud anarhisti, keda asub ravima 14aastane neiu.