Aapo Pukk oma abikaasat maalimas. Pildistatud 2005. aastal.Foto: AndresTeiss/Postimees
Inimesed
22. november 2010, 10:56

USA-s elav kunstnik Aapo Pukk pälvis maineka kunstiajakirja peaauhinna (3)

USA-s Palos Verdeses resideeruv Eesti kunstnik Aapo Pukk pälvis 21 riigis leviva ja rohkete küsitluste järgi maailma mainekamaks kunstiväljaandeks peetava International Artist Magazine'i korraldatud võistluse "Inimesed ja figuurid" peaauhinna õlimaaliga "Harmony oma isaga".

Pildil on kujutatud California lõunakaldal Venice Beachil kohatud meest, kes hoiab süles väikest tütrekest, teatab Aapo Pukk.

"Olen varemgi auhindu saanud, kuid mitte kunagi nii kõrget kohta. Kuigi tundsin Harmonyt maalides, et tegemist on minu teemaga, ning suutsin panna lõuendile olulise osa oma emotsioonidest, ei mõelnud ma tööd võistlusele saates, et võiksin tulla esimeseks kõigi nende kunstnike hulgas, kes samuti tunnustusele kandideerisid," ütles Pukk. „Samas olen õnnelik, et mulle oluline töö äratas tähelepanu ning satub suure hulga kunstisõprade huviorbiiti," lisas ta. „Usun, et isaduse, tuleviku, unistuste ja neist loobumise valus teema, mida käsitlen, puudutab inimesi üle maailma."

Teise koha vääriliseks tunnistati USA kunstnik Zhaoming Wu USA-st Californiast. Kolmas koht läks Hisamu Kidole Jaapanist.

Alates 1999. aastast maailma suurimasse portreekunstnike organisatsiooni, üle 3000 liikme koondavasse Portrait Society of America (PSOA) kuuluv Aapo Pukk on viimase 20 aasta jooksul maalinud üle 2500 portree. Tema lõuendeid kohtab peale Eesti ja Ameerika Ühendriikide kunstikogude Kanadas, Brasiilias, Jaapanis, Lõuna-Aafrikas, Ugandas, Venemaal, Kreekas, Prantsusmaal, Itaalias, Šveitsis, Saksamaal, Suurbritannias, Iirimaal, Rootsis, Soomes ja Lätis.