Sigatüüka kasvandikud: Daniel Radcliffe (Harry Potter, vasakult), Emma Watson (Hermione) ja Rupert Grint (Ron Weasley) on koos Potteri-saagaga suureks kasvanud. Viimase Potteri-loo esimesel seansil. Foto: getty images, afp/scanpix
Inimesed
22. november 2010, 07:00

Potteri-tegelaste staarielu: narkootikumid ja seksiskandaalid (9)

"Ma ei ole homo. Ma olen hetero," veenis Daniel Radcliffe hiljutises intervjuus. Kui Daniel (Harry Potter), Emma Watson (Hermione) ja Rupert Grint (Ron Weasley) 2000. aastal esimese Harry Potteri filmi – "Tarkade kivi" – kallale asusid, olid nad täiesti tundmatud rõõsapõselised lapsukesed. Kümme aastat staarielu pole aga ka Potteri näitlejaid skandaalidest säästnud.

Harry osatäitja Daniel Radcliffe tunnistas, et kaotas süütuse 16aastasena endast märksa vanemale naisele. Vanusevahe tema meelest just naeruväärne polnud, aga mõne inimese ehmataks see küll ära.

2007. aastal vapustas Daniel kõiki Potteri fänne, võttes vastu draama "Equus" peaosa. Vaimsete häiretega noormehe mängimine nõudis teismeliselt Danielilt täis-alastust, ajakirjanduses ilmusid fotod tema paljast trimmis torsost. Veel oli tükis mitu seksistseeni. Beebipõskset ja ujedat Harry Potterit ei paistnud enam kuskilt. Naisteajakirja New Woman lugejad hääletasid nooruki maailma seksikamate meeste edetabelis auväärsele 32. kohale.

"Harry Potteri" noored näitlejad on mõnuainete manustamisega vahele jäänud. Kord lekkisid ajakirjandusse fotod, kus paiplikamoega Emma Watson õlut trimpab, siis tabati Ginny kehastaja Bonnie Wright kanepipläru keeramast. Piiga olla kõva marihuaanasuitsetaja.

Rupert Grinti parimale sõbrale Joshua Lodge’ile esitati 2006. aastal vägistamissüüdistus: ta tabati seksimast alaealise tüdrukuga. Kuna intsident juhtus Ruperti 18. sünnipäeval, kahtlustati, et ka Rupetr on looga seotud. Nii see siiski polnud. ja kuigi 19aastane Joshua pääses vaid hoiatusega, katkestas Grint temaga suhted.

Kiuslikku Crabbe’i kehastav Jamie Waylett vahistati eelmise aasta aprillis, kui politsei tema autost oli leidnud kaheksa marihuaanakotikest. Noore näitleja kodus korraldati läbiotsimine, mille käigus tuli lagedale 10 kanepitaime.

2008. aastal olid Potteri näitlejad leinas: kõrtsikakluses pussitati surnuks Marcus Belby nimelist Sigatüüka koolipoissi mänginud Robert Knox. 18aastane noormees oli läinud kaitsma oma 17aastast venda. Karl Bishopile mõisteti Knoxi tapmise ja tema kolme kaaslase vigastamise eest mitu eluaegset vabaduskaotust.

Mullusel "Segaverelise printsi" esilinastusel pani Emma fotograafid meeleheitlikult plõksutama, kui tuulehoog tema ontlikult pika kleidi eest täiesti lahti lennutas, paljastades beežid püksikud. "Surma vägiste" esitlusel kandis Emma femmefatale’ilikult sügava seljadekolteega kleiti. Et tuulejama ei korduks, oli tütarlaps kleidi laia teibiga selja külge kleepinud, mis kõmulehtede teravsilmadele märkamata ei jäänud.

Näitleja Michael Gambon võttis 2003. aastal üle Albus Umbledore’i rolli, kui algne osatäitja Richard Harris lümfivähki suri. Vanameister pole võimekas üksnes ekraanil – kolm aastat tagasi sai Gambon 66aastaselt uuesti isaks!

Abielus Gambonile, kellel oli juba täis-kasvanud poeg, sünnitas poisipõnni tema armuke. Mullu suvel kinkis Philippa Gambonile veel ühe pisipoja.

Mullu šokeeris Briti üldsust kallaletung Potteri-näitlejatarile Afshan Azadile. Mis kõige hullem: pruunisilmse tüdruku elu kallale kippusid tema enda isa ja vend. Moslemitest isale ja vennale ei mahtunud pähe, et Afshan kurameerib hinduga.

Tänavu kevadel kärgatas uus pomm:

Daniel Radcliffe’i kahtlustati homoseksuaalsuses. Ta oli teinud kopsaka annetuse geifondi ning poseerinud homoajakirja kaanel – ja üldse olevat tal mitme netikommentaatori väitel homo nägu. "Kui inimesed tahavad seda rääkida, siis rääkigu. Aga ma ei ole homo. Ma olen hetero," kinnitas Daniel Ameerika MTV intervjuus.