«ONLY YOU»: «Elonna tahtis väga seda lugu, see on justkui tema hümn,» selgitas Kalju Saareke, miks nad Elonna Spriidiga Laine juubeli tantsuetteasteks just selle loo valisid. Foto: Tairo Lutter
Inimesed
17. november 2010, 07:00

84aastasena laval tantsimas: suudaksin veel spagaatigi teha! (4)

Tantsulegend Kalju Saareke (84) oli vanim esineja, kes ansambli Laine 50 aasta lavajuubeli kontserdil üles astus. "Ma nii väga lavale ei kibelenud – lõpetasin ju tantsimise 1970. aastal," ütleb Saareke. Küll aga hoiab ta end hommikuti võimlemisega vormis veel praegugi ja ütleb, et saaks ka spagaadiga hakkama, kui väga vaja oleks.

Ansambel Laine tähistas oma 50 aasta lavajuubelit Nokia kontserdimajas eelmisel reedel. Läbi aegade Lainega laval käinud solistid – Vello Orumets, Uno Loop, Heidi Tamme, Anne Velli ja Marju Marynel Kuut – olid rivis nüüdki. Lainest endast olid paraku publiku ees vaid Sirje Põllu, Krista Raigla ja Merle Lilje, kes moodustavad tegelikult praegugi tegutseva Viru trio. Küll suutsid aga tänaste balletiartistide numbrite kõrval üllatada tantsulegendid Elonna Spriit (76) ja Kalju Saareke (84).

Legendaarsed tantsijad Elonna Spriit ja Kalju Saareke astusid Laine lauludele vahelduseks publiku ette ansambli The Platters loo "Only You" saatel. "Elonna tahtis väga seda lugu, see on justkui tema hümn," selgitas Saareke. "Tantsisime seda juba Laine eelmisel juubelil, aga seekord tegin ma uue seade, kus ma justkui toon oma parteri lavale," ütles Saareke, kelle sõnul tantsis ta Spriidiga viimati tantsijana juubelil kuue aasta eest Estonia kontserdisaalis.

Saareke ütleb, et ettepaneku esineda kontserdil tegid neile Laine lauljad. "Elonna oli kohe nõus. Tema tahaks vist kogu aeg tantsida, tema oleks kas või lendu tõusnud," naerab Saareke. "Mina nii väga vaimustuses ei olnud. Mõtlesin, et mis mina, vana inimene – ma lõpetasin ju tantsimise 1970. aastal. Peale seda olen ma vaid teisi õpetanud," räägib Saareke. "Vaatan praegugi lauljate liikumist, nad küll kargavad ja loobivad jalgu, aga midagi nende liikumises jääb puudu! Ja see jääb just professionaalse liikumisõpetuse taha."