HÜVASTI, HOLLYWOOD! Filmidega «Gladiaator» ja «Nagu noateral» Oscarile kandideerinud Joaquin Phoenix teatas kaks aastat tagasi, et näitlemisega on lõpp ja ta pühendub räppmuusikale. Foto: All Over Press
Inimesed
17. november 2010, 07:00

Filmistaar Joaquin Phoenixi räppariks hakkamine oli peen tüng! (5)

Kas Joaquin Phoenix on hulluks läinud? Selline reaktsioon järgnes Hollywoodi tähe avaldusele, et ta teeb näitlemisega lõpparve ja hakkab hiphoppariks. Nüüdseks on selgunud, et see oli USA meelelahutusmeedia pihta käiv peen nali.

Kahe Oscari kandidaat teatas 2008. aasta sügisel, et äsja valminud romantiline draama "Kaks armukest" jääb tema viimaseks filmiks. "Sellega on nüüd ühel pool. Ei, ma ei naljata," kinnitas toona 34aastane Joaquin, kes kantrilegend Johnny Cashi rolliga on end kuldtähtedega filmiajalukku kirjutanud. Õli valas tulle Phoenixi kummaline ülesastumine 2009. aasta veebruaris David Lettermani kuulsas jutusaates: karvakasvanud näitleja konutas toolil, päikseprillid ees, ei reageerinud saatejuhi küsimustele "Kahe armukese" kohta ning kleepis oma närimiskummi Lettermani laua külge. "Kahju, et sa täna õhtul meie saatesse tulla ei saanud," viskas solvunud Letterman intervjuu lõpus irooniliselt.

Klipist sai kohemaid YouTube’i hitt ning karvikut Joaquini matkiti-mõnitati isegi Oscarite jagamisel. Skisofreenik, keda ootab tema vanema venna Riveri saatus, ennustasid fännid: andekas näitleja River Phoenix suri 23aastaselt narkootikumide üledoosi.

Õemees, näitleja Casey Affleck väntas Phoenixi radikaalsest kannapöördest dokfilmi, mis praegu jookseb Tallinna kinos Sõprus. Kirglik ja ühtaegu hale võitlus unelma täideviimise nimel – selline mulje jääb stseenidest, kus üha korratuma välimuse ja priskema vatsaga Phoenix muusikamogul P. Diddy sabas sörgib ja tänamatu publiku ees räppida üritab.

Ja nagu selgus – eks see olnudki peen tüng USA meelelahutusmeedia pihta. Kuuldusi sellest oli aeg-ajalt avalikkuse ette tilkunud. Tänavu septembris naasiski Phoenix juba klanituna Lettermani šõusse, et andeks paluda ja teatada, et tema areenilt lahkumine ja ekstsentriline käitumine olid mõeldud tema ja Casey ühise võltsdokumentaali "I’m Still Here" jaoks, mis esilinastus Venezia festivalil. Affleck omakorda äsas teises intervjuus Holly-woodi tuusadele, kellest mitte ükski polnud Joaquini pärast muret tundnud. "Kui film välja tuli, ütlesid kriitikud: täiesti hull ja haige värk. Aga kui see kõik juhtus, irvitati Joaquini üle rahumeeli."