Foto: Ants Liigus (Pärnu Postimees)
Film
8. november 2010, 22:13
Vaata filmi treilerit!

"Polli päevikud" noppis Rooma filmifestival auhindu

Saksa-Austria-Eesti koostöös valminud filmi "Polli päevikud" režissöör Chris Kraus pälvis viiendal Rooma rahvusvahelisel filmifestivalil žürii eripreemia, filmi helilooja Annette Focks sai auhinna parima filmimuusika eest.

Itaalia press ja festivali publik tervitasid filmi ja selle peaosalisi Paula Beeri, Edgar Selget, Tambet Tuisku ja Jeanette Haini suurte ovatsioonidega.

Festivali lõputseremoonia galal anti filmi originaalmuusika autorile Anette Fockile üle ka parima filmimuusika auhind, millega kaasneb auhinnaraha 10 000 eurot. Tegemist on ühe rahvusvaheliselt kõige olulisema filmimuusika auhinnaga. Eelmisel aastal sai selle Ennio Morricone "Baaria" jaoks loodud filmimuusika eest.

"Polli päevikud" on üles võetud valdavalt Eestis Pärnumaal Varbla vallas Matsi rannas. 2009. aasta suvel püstitati filmi jaoks otse merre mõisahoone. Film valmis Saksa, Austria ja Eesti (Amrion OÜ, kaasprodutsent Riina Sildos) ühistööna.

Filmi stsenarist ja režissöör on baltisaksa juurtega Chris Kraus, kes on antud projektiga tegelenud juba 15 aastat. Krausi puhul on tegemist tunnustatud Euroopa režissööri ja stsenaristiga, kelle eelmine film "4 minutit" oli üliedukas nii kinodes kui ka rahvusvahelistel filmifestivalidel ning sai ka 2007. aastal parima saksa filmi auhinna.

Filmi tegevus toimub Eesti ajaloo jaoks olulistel Esimese maailmasõja eelsetel aastatel Eesti külas. "Poll" on lühend Põllula mõisast, mis kuulus Chris Krausi perekonnale.

Filmi Eesti esilinastus toimub PÖFFi võistlusprogrammi raames ja see jõuab kinolevisse detsembri lõpus.