Saund
6. november 2010, 09:00

Võiks muusikat tasuta jagada

Leslie ütleb, et tal on pillimehena alustamise aegadest saadik muusikat kogu aeg kusagilt niipalju tulnud, et sellepärast ta sooloplaate üldse tegema hakkaski. Bändid, milles ta on mänginud, on alati olnud oma stiili kõige eeskujulikumad näited: Pedigree metal-industrial muusikas, Borax indie skenes, Holmes funk-fusion bändina ja HU? popis.

"Kehtestasin end sooloartistina – peaaegu võiks öelda – olude sunnil. Bänd on alati liikmete summa, siin ma saan teha kõik, nagu mulle meeldib. Ja ehkki tegu on mu esimese eestikeelse albumiga, olen toiminud endiselt põhimõttel "mõtle globaalselt, tegutse lokaalsel tasandil". Mulle meeldib suurelt mõelda. Looja ei tohi kaotada nooruslikku pauerit ja maailmavallutussoovi isegi siis, kui ta teeb lõõtsamuusikat. Seda on siis kohe valusalt tunda."

Eesti kontekstis meeldib Lesliele, kui tema loomingut ringhäälingus mängitakse ja ta selle kohta tagasisidet saab: "Kui positiivset ja negatiivset tagasisidet on enam-vähem võrdselt, siis asi järelikult töötab." Samas teenib koolitatud heliloojatele konkurendina kannale astuv Leslie enda sõnul reklaamitööga piisavalt, et mitte mõelda näiteks plaatide müügiga teenimisest. "Alati hämmastun, kui keegi hakkab Eesti tasemel kõnelema turundusest. Muusika ongi minu jaoks see päris tõeline "Minu kuningriik", kus ma ei pea kedagi kuulama ja otsustan ainult nii, kuidas ise tahan ja heaks arvan. Võin selle ka tasuta laiali jagada, kui vaja. Teenima selle pealt ei pea."