Inimesed
25. oktoober 2010, 07:06
Vaata galeriid saatest!

Dave Bentoni lahkumine pani tütre pisaraid valama (25)

Kui Dave Benton eile tantsusaatest lahkuma pidi, elas seda kaotust isast tunduvalt raskemini üle tema üheksa-aastane tütar Lisa Jennifer.

Pisike piiga, kellel oli lisaks muule hiljuti ka väike sõrm koolis rahvastepalli mängides murdunud, ei osanud ise küsimuse peale, miks ta nutab, midagi kostagi. "Emotsioonid," põhjendas isa Dave.

"Show must go on," ütles tantsusaatest lahkuma pidanud Dave Benton ise stoilise rahuga ega poetanud erinevalt tütrest ainsatki pisarat. "Tegime šõud, et anda raha lastele. Tantsisin, aga sellest ei jää veel elu seisma. Ma ei mõtle, kas rahva otsus oli õiglane või mitte, see oli lihtsalt šõu. Vaid väike osa sellest, mida ma iga päev Eestis teen." Ärevust oli õhus tunda juba enne tema tantsu algust: "Hea laulja, aga tantsupunktid on seni tagasihoidlikuks jäänud," juhatati Dave Bentoni ja Valeria Fetissova etteaste sisse. Tael uuris, ega Dave tantsust väga väsinud ei ole. "Valeria tegi kogu töö ära, sa lihtsalt jalutasid kaasa, aga pole viga, sa jalutasid kenasti," põhjendas ta küsimust.

Kuidas need püksid püsivad?

Nädal oli tantsusaates osalejatel möödunud pingeliselt. Urve Palo kriipis nädala jooksul trennisaalis päevaste ja öiste trennide ajal oma rock’n’rollilikku džaivi harjutades kõrgete kontsadega ära oma sääred. Need said aga vist ilmaasjata ohvriks toodud, sest punkte tants väga heldelt kaasa ei toonud ja Klandorf märkis kriitiliselt ära Palo sissepoole pöiad.

Mart Sander teritas nii saatele vahetult eelnenud peaproovis kui ka saates keelt Ženja Fokini kallal, kes laskus avatantsus trepikäsipuult otse efektsesse spagaati, oma partneri Aleksandra Zeregelja jalge vahelt läbi liueldes. "Ženja, sa oled oma elus ühe piinlikuma seigana nimetanud juhtumit, kus sul moešõul kareldes püksid katki läksid. Kas oled end tantsusaates selle vastu kindlustanud?"

Peaproovis, mis eetrisse ei läinud, pomises Fokin vastuseks midagi umbmäärast ja lisas: "See on loll küsimus!" – "Nii et ta keeldub vastamast," tögas Sander peaproovis edasi ja aasimist jätkus tal veel ka siis, kui Fokin oli tantsupartner Aleksandra Zeregeljaga lahkumas, ümisedes enda ette vana Kukerpillide laulujuppi: "Häbi teil olgu küsida, kuidas teil püksid püsivad!" Selle peale näitas lahkuv Fokin talle selja tagant keskmist näppu. Saates oli Fokinil aga piinlikule küsimusele kohe mitu vastust valmis mõeldud: ta teatas, et kui ta kasutab eestimaist rõivast, siis seda ei juhtu; et oleks sel juhul edasi tantsinud; või oleks toiminud eestimaise lendlause "Võta paljaks!" järgi.

Spagaati tegi Fokin enda sõnul viimati paar aastat tagasi, nüüd tuli see oskus taas meelde tuletada. "Panin enne peale ka geeli, mis aitab lihased üles soojendada, et ei tekiks venitusi," sõnas Fokin. "Aga spagaat ära teha on savi! Kui iga päev harjutada, saab iga päev 5 cm rohkem. Ma ikka kardan muidugi ka, aga seda, et midagi läheb sassi," ütles ta enne etteastet.

Liina Vahteril jalad villis

Liina Vahter tantsis jalad villi ja üks eriti suur vill tekkis vasakule kannale. "Ma ei harju kuidagi ära nende standardtantsu kingadega," ütles ta. "Esimesest trennipäevast alates on lihased valusad ja kand villis vereni välja. Pidin panema kingade sisse kanna alla kõrgendused, jalg oli tegelikult kingakannast väljas ja tantsisin trennides poolteist sentimeetrit kõrgemate kingadega." Saateks oli kand õnneks paranenud. "Järgmine nädal on meil jälle ladina tantsud ja siis jõuavad jalad ehk päriselt paraneda," lootis Vahter.

Kuid tema möödunudnädalaste trennidega ei käinud kaasas mitte ainult katkihõõrutud kannad, vaid ka emotsioonid, temagi ei saanud läbi pisarateta: "Esmaspäeval, kui olime teinud viis-kuus tundi trenni ja Mairold lausus esimesed kurjad sõnad, siis seisin ja kaev hakkas üle ajama. Pinge on suur ja kui mul ei tule välja, mis Mairold nõuab – see tekitab frustratsiooni, no mis ma siis teen!"