Inimesed
21. oktoober 2010, 09:44

Laupäeval selguvad Eesti tänavatantsumeistrid

Laupäeval kell 14 toimuvad Tallinna Tantsuakadeemia suures saalis Eesti individuaalsed meistrivõistlused tänavatantsudes, tuues kokku parimad breikarid, hiphoptantsijad ning mitmete teiste põnevate stiilide harrastajad üle Eesti.

Enam kui saja registreerunud osalejaga tänavatantsude Eesti individuaalmeistrivõistlused on eellöögiks juba kümnendat korda toimuvale Põhja-Euroopa ühele suurimale tänavatantsufestivalile Battle of EST.

Tantsusündmuse korraldaja on Eesti Breiktantsu Liit, mis on juba aastaid innustanud noori tegelema põnevate tänavakultuurist võrsunud tantsustiilide, esmajoones breigiga.

„Rõõm on näha, et aasta-aastalt on breigile lisandunud hulgaliselt ka teiste tänavatantsustiilide viljelejaid ning juba mitmendat aastat toimuvad meistrivõistlused ka teistes stiilikategooriates," märkis ürituste eestvedaja Toomas Lill.

Ta lisas, et kui maikuus toimusid Eesti meistrivõistlused tänavatantsu meeskondlikus arvestuses, siis sel laupäeval on Tallinna Tantsuakadeemias oodata tulist üks-ühele võitlust. "

Üksteise tantsides ületrumpamine on alati olnud tänavatantsude üks sotsiaalne pärisosa, mis sütitab nii võistlejaid kui on ka publikule alati väga kaasahaarav vaadata," märkis Lill.

Tänavusi meistrivõistlusi võõrustava Tallinna Tantsuakadeemia kunstiline juht Märt Agu leiab, et „meistrikad" on noortele tantsijatele hea võimalus positiivset võistluspinget kogeda, omavahel tutvuda ja saada seejuures hea ülevaade tänavatantsu arengust Eestis.