ERINEVAL ARVAMUSEL: «Juba see oli minu jaoks võit, et sain teist korda tantsusaate otse-eetris olla,» kinnitas Kojamees. Tema treener Karin Lillemaa aga ei suutnud pisaraid varjata. Foto: Tairo Lutter
Inimesed
18. oktoober 2010, 07:01
GALERIID: peaproov! Lavatagune melu!

"Tantsud tähtedega" läheb üha põnevamaks: nii palju võrdseid paare (52)

"Nii palju võrdselt andekaid paare, kes küll lõpuks võidab selle saate?" imestas eilse saate "Tantsud tähtedega" lindistuse publik, peod oma lemmikutele plaksutamisest punased ja kõhud saatejuht Mart Sanderi vaimukate repliikide peale naermisest valusad.

"Terve nädala on kõik tantsupaarid pingutanud nii, et pihik lõhki, sest edasi pääseda tahavad ju kõik," nendib Kanal 2 erisaadet "Tantsude eelõhtul" juhiv Gerli Padar. Oma hoolealustest viimase välja pigistamiseks on treenerid kasutanud igasuguseid nippe. Ženja Fokini treener Aleksandra näiteks sidus stilisti jalgade ümber õige kehahoiu õppimiseks salli.

"Raske, tohutult raske on olnud," ohkab Urve Palo. "Pidin gripi ravimiseks siiski lõpuks antibiootikumikuuri läbi tegema. Keeruline on ühildada tantsutreeninguid, tööd ja pereelu. Kuid ma lohutan end sellega, et see on ajutine. Olen kindel, et igaüks saab tantsusaates osalemisega hakkama!" kinnitab ta.

"Reporterid on minu terviseprobleemid paisutanud suuremaks, kui need tegelikult on. Mul pole häda midagi, tervis on tipp-topp korras," ütleb Dave Benton. "Dave on palju paremas vormis kui teised temaealised mehed," kinnitab abikaasa Maris kõrvalt.

Kellele jagati kõige rohkem kiidusõnu?

Surfar, 2012. aasta Londoni olümpia lootus Johannes Ahun koos oma treeneri Kerstin Kruusega teenis enim ehk 17 punkti. "Enne seda saadet tundsid Johannes Ahunat ainult surfarid, näkid ja kajakad, peale eelmise saate triumfaalset valssi aga kogu Eesti," teatab Mart Sander.

Johannese tüdruksõber Lilian kinnitab, et noormehe sarmika treeneri suhtes ta armukadedust ei tunne. "Ma armastan küll ka ise väga tantsida, kuid selles saates jätan Johannese partneri rolli heameelega Kerstinile," naerab ta. Ehkki nooremapoolsed meesvaatajad kommenteerivad Kerstini kleiti: "Väga julge lõige..."

Kohtunikel jagus paarile kriitikanooltest rohkem kiidusõnu. "Nii tants kui muusika olid ilusad. Käed on kohmakad praegu. Rütm aeg-ajalt lonkas. Aga üldiselt meeldis," ütleb alati karmisõnaline Ants Tael. "See tants oli nüüd küll väga hää. Algusest lõpuni te selle ka välja tantsisite," lisab Merle Klandorf. Jüri Nael: "Oleksin tahtnud näha pikemat tantsu. Ju see siis väga hea oli."

Kojamees: juba teist korda saates esinemine oli võit

Kuidas suhtuvad oma saatest väljalangemisse poliitik, endine punklaulja Tarmo Kruusimäe ja treener Karin Lillemaa, kelle saagiks jäi vaid 10 punkti?

"Hüppamine on ses quickstep’is raske. Kõige lihtsam on see poolteist minutit, mis tantsida tuleb, üldse mitte hingata," suhtus Kojamees enne kohtunike ette astumist oma tantsu humoorikalt. Kohtunik Ants Tael aga on karm: "Sissejuhatav osa oli pikavõitu. Svingid läksid täitsa metsa. Jalgadest ma parem ei räägigi." Merle Klandorf aga veelgi karmim: "Minu jaoks see polnud quickstep, algusosa meenutas mingit šoti-iiri rahvatantsu. Mina selle tantsuga rahule ei jäänud." Kriitikanooli pillub ka Jüri Nael: "Videos nööriga tuli sul tants paremini välja kui Kariniga."

"Minu meelest ei saanud meile saatuslikuks mitte miski. Juba see, et ma teist korda otse-eetris olen, on juba võit," ei lase eile saatest välja langenud Tarmo Kruusimäe alias Kojamees ennast heidutada. "Tarmo tantsis väga hästi. Ta ju tantsis!" ei saa ka Kojamehe treener Karin Lillemaa kohtunike karmusest aru.