Täna selgub esimene paar, kes saatest lahkub.Foto: Tairo Lutter
Tele
17. oktoober 2010, 20:02
Galerii tantsusaate peaproovist!

Saatest lahkunud Tarmo Kruusimäe: elu läheb edasi! (64)

Sel pühapäeval algas Kanal 2 ekraanil tõeline võistlus, sest kohtunike ja televaatajate ühisotsusel selgus esimene paar, kes pidi saatest „Tantsud tähtedega" lahkuma. Esimese paarina lahkus saatest poliitik Tarmo Kruusimäe ja tema treener Karin Lillemäe.

Need paarid, kes eelmisel nädalal standardtantse tantsisid, said seekord esitada ladina tantse ja vastupidi.

Mart Sander teatas saate alguses, et kui tänaseni olid kõik kui üks pere, siis nüüd see muutub, keegi peab lahkuma. Kaisa Oja täiendas teda: „Täna ei ole kellegi soov võita, vaid mitte välja kukkuda."

Urve Palo - Aleksandr Makarov

Esimesena astusid lavale Urve ja Aleksandr ning nende tantsuks oli juba nädalaid harjutatud kvikstep. Aleksandri sõnul teevad nad profitantsijate kava ning see on üsna raske. Tuleb tunnistada, sammud olid tõesti keerukad, kuid mida arvasid kohtunikud, kuidas sai Urve hakkama?

Ants Tael alustas kriitikanooli loopides ja leidis, et Urve oli liiga sirge, justkui keha oleks seljale järgi jooksnud. Tagurpidi sammud ei meeldinud talle üldse. (4 punkti).

Merle Klandrof paljastas, et Urvel läks tants segamini, kuigi televaatajal võis see märkamatuks jääda. Samuti ei meeldinud Merlele tantsu koreograafia. (4 punkti).

Jüri Naelalt tuli aga positiivsemaid noote: „Te viite mul suu alati kõrvuni!" (5 punkti).

Kokku sai esimene tants kohtunikelt 13 punkti.

Johannes Ahun - Kerstin Kruuse

Johannes ja Kerstin esitasid rumbat, kuid Kerstini sõnul on mees rohkem standardi tantsija.

„Nii tants kui muusika olid ilusad," kiitis Tael nii Liisi Koiksoni esitatud lugu kui rumbat. (6 punkti).

„Me ei tea siin laua taga, millised on järgmised tantsud, aga see tants oli küll väga hää," kiitis tantsu ka Klandrof. (5 punkti).

„Mulle meeldis see, et see lugu jäi minu jaoks lühikeseks, alles nagu algas ja siis oli juba läbi," kiitis rumbat ka kolmas kohtunik Jüri Nael. „Julge vorm ja hoida neid poose välja!" jagus mehel vaid kiidusõnu. (6 punkti).

Kokku sai teine tants kohtunikelt 17 punkti.

Tarmo Kruusimäe - Karin Lillemaa

Tarmole ja Karinile oli sel korral saanud osaks tantsida kvikstepi, väga lihtsate võtetega said nad tantsuga ühele poole.

Ants Taela meelest oli sissejuhatus liiga pikk ja talle tundus, et Tarmo väsis ära, kuigi visuaalselt oli tants meeldiv. (3 punkti).

Merle jagas paarile ainult kriitikat - tants ega muusika polnud üldse kvikstepilik, vaid iirirahvamuusikalik. „Mina selle tantsuga rahule ei jäänud, loodan järgmisel korral näha paremat tantsu," kommenteeris Klandorf. (3 punkti).

Jüri Nael ei suutnud suurt midagi lisada, kuid leidis, et videoklipis näidatud nöörijupiga tuli Tarmol tants paremini välja. (4 punkti).

Kolmas paar teenis kohtunikelt 10 punkti.

Dave Benton ja Valeria Fetissova

„Rumba, see on minu tants!" kiitles Valeria videoklipis. „See pole mu lemmik," väitis aga Dave Benton, kelle jalg on paranenud ja ta lootis paremat esitust kui eelmisel korral. Paraku seisis Dave rohkem paigal kui tantsis ja Valeria tegi suurema töö tema ümber tantsides ära.

„Mõlemad olid head," kommenteeris Tael, kellele meeldis ka Dave'i enda esitatud laul. „Esitust oleks tahtnud rohkem näha. Valeria tegi siin vingeid poose. Hea, et sa teda vähemalt kinni hoidsid." (4 punkti).

„Lihtsaid asju on kõige raskem tantsida," leidis Klandorf ja kiitis, et isegi kõndimine on lihtne asi, kuid raske teha ja tema meelest sai Dave sellega suurepäraselt hakkama. (4 punkti).

„Dave, kus oli kirg?" põristas Nael ja manitses teda mitte liiga palju maha vaatama. (5 punkti).

Neljas paar sai kohtunikelt kokku 13 punkti, viies nad teist ja kolmandat kohta jagama Urve ja Aleksandriga.

Ženja Fokin - Aleksandra Žeregelja

Videoklipis näis, et Ženja pole kõigega päris rahul. Ta tahaks teha mõnda asja teistmoodi, kuid Aleksandra sõnul ei ole see võimalik. „Kas on selline võimalus, et ma ütlen, et ma tahan välja langeda?" küsis Ženja ja naljatles, et tal on kopp ees tantsudest sinuga (Aleksandraga - M.A.).

Ants Taelale meeldis, et tants lõppes nii nagu algas, kuid sünkroonist jäi tema sõnul puudu. „Kokkuvõttes ilus ja veenev." (5 punkti).

Merle leidis, et tantsu kombinatsioon oli lahe ja samuti kiitis naine must-valgeid kostüüme. Klandorf kiitis ka Fokini rühti ning lisas, et kui see veelgi paraneb, võib teda kohata viimastes saadeteski. Muuseas, just nimelt Fokinit on kihlveokontorid võitjaks ennustanud. (5 punkti).

Jüri Naelale meeldis kogu numbri ülesehitus, šikk kostüüm ja vahva lõpplahendus. (6 punkti).

Viies paar teenis kohtunikelt kokku 16 punkti.

Ithaka Maria - Marko Kiigajaan

„Ma naudin algusest peale rumbat," kinnitas Ithaka Maria videoklipis ja lootis, et tants ei näeks saates välja kui varieteenumber. „Ma arvan, et hea rumba tuleb," ütles Kiigajaan hetk enne tantsu algust.

Algus oli suurepärane, Ithaka jalad käisid kibekiirelt. Tants läks aga sassi ja Ithaka karjus keset tantsu üle saali: „Mis me teeme?" Kuid Marko juhtis ta tantsule tagasi ning kõik jätkus, nagu midagi poleks juhtunud. Tantsu lõppedes langes Ithaka Maria spagaati ning teenis Markolt toetuseks hella musi põsele.

„Läks natuke sassi, aga see ei loe midagi, kui kõik hästi edasi läheb," kiitis Tael. „Tasakaal kaob ainult natuke ära," manitses Tael paremale tulevikule. (5 punkti).

Merle kinnitas, et sassi läheb kõigil, nii nelja- kui neljakümnekuuestel ning eksimine on inimlik ja üldjuhul kohtunikud seda pahaks ei pane. „Jätkake samas vaimus," kiitis Klandorf. (4 punkti).

„Mulle meeldis see sassiminek, inimlik ja armas," toetas Ithaka Mariat ka Jüri Nael. „Ithaka tegi Markole ära - Marko, sul on vorm, aga kirge ei ole! Rohkem kirge palun!" (5 punkti).

Kuues paar teenis kohtunikelt kokku 14 punkti.

Nõid-Nastja - Marko Mehine

Nastja ja Marko jätkasid näitemänguga. Lavale oli taritud hiiglaslik muinasjuturaamat, kuhu joonistatud just meie tantsukangelased. Etteaste oli väga lustlik ja meeleolukas.

„Lugu oli pühendatud esimesele armastusele," ütles Nastja. „Markole?" päris saatejuht Mart Sander. „Ei, Marko on mu viimane," naeris Nastja vastu.

Ants Taela sõnul oli palju rütmieksimusi, kuid kiitis, et Nastja püsis hästi tantsuvõttes. (4 punkti).

Merle Klandorfil oli võõrastav vaadata slaavitemperamendi (pidades silmas muusikat, milleks oli Alexander Rybaki Eurovisioni lugu „Fairytale") võtmes kvikstepi. (4 punkti).

„Väga teatraalne ja mõnus lavastus, teeb kohe südame soojaks mul," leidis Nael ja kinnitas, et võtaks hea meelega pitsi viina. (6 punkti).

Eelviimane paar teenis kohtunikelt kokku 14 punkti.

Liina Vahter - Mairold Millert

Mairoldi sõnul on nad teinud rohkem trenni kui iial varem, kuid kartus, et just nemad kahe viimase paari seas on, on olemas. „Väga-väga-väga kurb oleks, kui meie saatest lahkuksime," tunnistas Liina videoklipis.

„Tants, võrreldes eelmise korraga oli palju parem ja meeldivam," kiitis Tael, kuid manitses ikka Liinat end paremini hoidma. (4 punkti).

„Koolipoisi hinne viis selle eest, et õlahoiak ja hingestatus oli parem kui eelmisel korral. Heidaksin ette, et sammud olid liiga pikad ja tasakaal läks kaduma," kommenteeris tantsu Merle Klandrorf. (4 punkti).

„Minu jaoks oli see midagi palju enamat kui üks tants," kiitis Nael ja lisas, et näha oli armastust, õnne, valu, raevu, kõike. „Minu arvates tegite te täna kõigile pika puuga ära!" (7 punkti).

Viimane paar sai kohtunikelt kokku 15 punkti.

Enne televaatajate häältetulemuste teatamist oli pingerida järgmine:

1. Johannes ja Kerstin

2. Ženja ja Aleksandra

3. Liina ja Mairold

4.-5. Ithaka Maria ja Marko ning Nastja ja Marko

6.-7.- Urve ja Aleksandr ning Dave ja Valeria

8. Tarmo ja Karin

Televaatajad said oma häältega tabeli peapeale pöörata ning tulemust kardinaalselt muuta.

Pärast televaatajate häälte liitmist kohtunike punktidega (eelmise ja tänase saate omad - M.A.) seisid kahe vähim hääli saanud paarina publiku ees Urve ja Aleksandr ning Tarmo ja Karin.

Kes peab koju minema? Saatejuhid kruvisid pinget...

Lahkumisvalsi tegid Tarmo Kruusimäe ja Karin Lillemaa, nemad järgmisel nädalal enam tantsusaates kaasa ei löö.

Viimase intervjuu ajal võttis Karin hellalt Tarmo käest. "Minu eneseületus oli äärmiselt suur juba eelmises saates ning et ma olin teistkordselt otse-eetris, ma ei oleks saanud seda teha ilma nii suurepärase inimeseta nagu Karin," kommenteeris Kojamees oma lahkumist.

Tarmo ütles pärast kaamerate kinni klõpsamist, et ega tema elus suurt ei muutu. "Kõik läheb edasi, homme lähen tööle," kinnitas mees ja lisas, et kui kellegagi tantsib, siis oma naisega.

Pisarais Karin tunnistas, et ta oleks tahtnud saates jätkata. "Meil oli väga hea show välja mõeldud just liikumispuudega laste jaoks. Tahtsime kasutada stseeni filmist "Forrest Cump"." Kuid nagu Tarmogi kinnitas Karin, et elu läheb edasi. Tema jaoks tantsides.