Kuidas aga seostuvad Kersti Kukk ja Mia? «Nii palju, et tegemist on ühe ja sama inimesega. See on mu artistinimi. Nimi meeldis ja valisin selle,» ütleb lauljatar, et midagi keerulist ja üleloomulikku selles polegi. Foto: Margit Selg
Inimesed
14. oktoober 2010, 07:08

Elmari täht Mia: ma ei jää ühehitistaariks (13)

"Tean, et selline artist on maailmas olemas, kuid mitte Eestis, lisaks sellele teeme väga erinevat muusikat. Kellegi kuulsuse seljas ma küll ratsutada ei kavatse," teatab Elmari raadio edetabeli tippu murdnud noor lauljatar Kersti Kukk, kes valis endale esinejanimeks Mia. Sama nime – M.I.A. – kannab ka maailmakuulus Briti räpistaar.

"Ma ei karda jääda ühehitistaariks. Ei karda, lihtsalt selle pärast, et pole mõtet karta. Rihime ikka kõrgemale ja kaugemale. Kunagi ei tea, mis elu ette toob, saab vaid endast parima anda," räägib noor lauljatar Mia, kes juba neljandat nädalat hitiga "Ingel mu kõrval" raadio Elmari muusikaedetabeli esikolmikus troonib. Mia usub, et tema tähelend tuleb vägev.

Kersti Kukk, esinejanimega Mia on 23aastane neiu Tallinnast. Armastab muusikat ja otsustas hakata sellega tõsisemalt tegelema. Suve lõpul valmiski esimene singel "Ingel mu kõrval", mis nüüd Eesti muusika-edetabeleid vallutab – lugu on juba viiendat nädalat raadio Elmari esikolmikus ja sel nädalal Power Hiti raadios viiendal kohal.

Mänedžeriks sai vend

Laul valmis koostöös tuntud muusikaprodutsendi Vahur Valgma ja endise Nexuse lauljatari Janne Saarega. "Vahurit vist olen juhuslikult korra varem näinud, aga asi sai alguse nii, et ikka minu mänedžer võttis temaga ühendust. Vahur ise elab praegu Austraalias ja laulsin Skype’is Vahurile, et anda aimu oma vokaalsetest võimetest. Ta oli rahul ja nii sai rääkima hakata koostööst. Vahurit selle aja jooksul ma tegelikult silmast silma näinud ei olegi, kogu suhtlus on toimunud virtuaalselt. Samuti on Janne hetkel USAs," ütleb Mia, et meeskonnatöö ja lugude valmimine võtab kaua aega tuhandete kilomeetrite pikkuse vahemaa pärast.

Kuidas lugu kohe edetabelite tippu põrutas? "Meeskonnatöö – kuna autorid on üsna nimekad tegijad Eestis, siis võeti ka lugu lihtsamalt vastu. Ka mänedžeril oli kindlasti oma roll ja kahtlemata loo kvaliteedil," arvab Mia, et Eestis kuulsaks saamiseks peab olema ikka mingisuguseid kontakte.

Mia mänedžer on tema lihane vennaraas Meelis Kukk, keda Eesti rahvas tunneb kui väidetavalt Jana Hallase lapse isa ja tuntud kinnisvaramaaklerit. Plaan koos vennaga midagi suurt ette võtta küpses Mia peas juba ammu: "See idee on meie vestlustes tegelikult figureerinud juba mitmeid aastaid. Kuid nüüd lihtsalt leidsime mõlemad, et on sobiv hetk. Aeg on hakata tegutsema."

Meelis alustas kohe meeskonna kokkupanekuga ja juba septembri alguses ilmus Mia esimene singel "Ingel mu kõrval". "Jah, ta on super hästi oma töö ja ülesannetega hakkama saanud, üle ootuste hästi isegi. Olen väga rahul. Usaldan teda rohkem kui sada protsenti. Kindlasti on koostöö ka selle tõttu sujuvam, et tunneme üksteist juba nii hästi."

Võitleb lavahirmuga

Mia ei pea end tegelikult suureks esinejatüübiks ja ütleb, et see külg on temas pigem tasa ja targu arenenud. Tema suurim esinemine Kersti Kuke nime all on olnud umbes sajale inimesele ja lauljatar tunnistab, et jalg värises ikka korralikult. "Mingil hetkel värises ka hääl ikka korralikult, kuid pärast loo ette kandmist oli suurepärane emotsioon. Tunnen, et olen valmis nüüd ka suuremale publikule esinema," kinnitab ta.

Sel reedel tuleb tema esimene live-esinemine ka artistinime Mia all. "Laulan Võhandu ööklubi sünnipäeval, loodan, et kõik kukub välja nii, nagu soovin, ja luban anda endast parima." Mia peab märkimisväärseks, et tema debüüt Miana ei olegi tuttava peol või kutsel, vaid et ta jäi konkreetselt klubi omanikule silma ja sai esinemiskutse. "Fänniarmee igatahes kasvab," muheleb ta.