Jerry Hall
Inimesed
24. september 2010, 07:01

Eksnaine: Jagger vahetas uimastid seksi vastu

Endine elukaaslane Jerry Hall nimetab oma värskes raamatus Rolling Stonesi juhtfiguuri Mick Jaggerit sarivõrgutajaks, kellele naised olid narkootikumide aseaine.

Ameerika päritolu tippmodell Jerry Hall ja Briti rokkar Jagger tutvusid 1977. aastal, kui Jagger oli abielus Nicaragua päritolu tumedasilmse seltskonnadaami Biancaga ja Jerry kihlatud ansambli Roxy Music solisti Bryan Ferryga. Mick ja Jerry ei suutnud teineteisest loobuda. Kuid nende ühine elu oli tormiline ja naisele kannatusterohke.

Jerry kinkis Rolling Stonesi rokiheerosele neli järeltulijat. Ent kooselu purunes 1998. aastal, kui Brasiilia modell Luciana Morad kuulutas, et on Jaggerist rase. Alles äsja oli Jerry ilmale toonud Micki neljanda lapse, poeg Gabrieli. Paljukannatanud Jerry viskas Jaggeri viimaks välja. "Kuigi ma armastasin Micki ning ta vandus mulle kustumatut armastust, olin tema suhtes väga ebakindel. Olin ta uimastitest võõrutanud, kuid need olid asendunud seksiga," vahendab Briti leht Daily Mail 54aastase Jerry ja Micki armuloo algusaja meenutusi.

Käis sageli väljas abikaasata

1979. aastaks ei tuuritanud Jagger ansambliga eriti palju ringi. "Tal oli liiga palju vaba aega," kirjutab naine. "Ta hakkas sageli ilma minuta väljas käima." Seletamatud kohtumised venisid öösse. "Micki oli ajalehtede klatšiveergud mitme tüdrukuga seostanud, aga mõistagi eitas ta seda," meenutab Jerry. Kahtlaseid märke oli ta ennegi täheldanud. "Hakkasin leidma voodi kõrvalt esemeid, nagu näiteks kõrvarõngaid või sõrmuseid. Kõik oli ilmselge."

Kulus aastaid, enne kui mehe kõrvalhüpetest tüdinud Jerry Mickile kätte maksis. 1982. aastal oli tal põgus armulugu multimiljonärist hobusekasvataja Robert Sangsteriga. Naise afäärist piisas, et kodu Mickile taas armsaks muutuks. Paari kuu pärast ootas Jerry juba oma esiklast Lizzie’t, kellest on saanud ema eeskujul edukas modell. Õige pea sündis paarile poeg James.

Kuid Micki tembud jätkusid. 1980ndatel aastatel oli tal kuum afäär toonase tippmodelli Janice Dickinsoniga, kes on tuntud kui "Ameerika supermodelli" kohtunik. "Mick tahtis mulle kangesti last teha," rääkis ameeriklanna, kelle sõnul oli rokkar teda telefonikõnedega pommitanud nagu teismeline.

Kui laulja tabati Müncheni ööklubist 24aastase Christina Haacki seltsis, esitas Jerry ultimaatumi: kui pulmi ei tule, jätab ta Micki maha. 1990. aastal peetigi Bali saarel abielu-tseremoonia, ent hiljem väitis Jagger, et see polnud seaduslik.

Jagger maganud 4000 naisega?

1992. aasta paiku tekkis Jaggeril armulugu praeguse Prantsuse esileedi, toonase tippmodelli Carla Bruniga. Kui see ei ilmutanud raugemise märke, puhkes kodus nii äge tüli, et Mick marssis minema. Jerry anus kirjakeses, et mees koju naaseks: "Palun siiralt vabandust, et ma armukade olin. Ma tahan, et sul oleks vabadus, ja ma ei pane pahaks, kui sa teisi tüdrukuid k***d. Ma ei taha sind üldse muuta. Ma lihtsalt tahan su elus esikohal olla." Varsti oli Jerry kolmandat korda rase, ent vaid päev pärast Georgia May sündi põrutas Jagger Taisse Carlaga kohtuma. Kuigi rokkari suhe prantslannaga kestis mitu aastat, keeldus Carla end perelõhkujaks nimetamast. "See oli lihtsalt üks armulugu," ütles Bruni hiljem. "Olin 20. eluaastates, nii et ma ei mõelnud mingist suhtest. Mickil oli samal ajal palju teisi naisi, vast isegi kümmekond."

Meelelahutustööstuse eksperdid on kokku rehkendanud, et Jaggeri voodist võib olla läbi käinud 4000 naist. Briti leht Daily Mail nendib, et supermodelli mälestusteraamat pole sugugi nii paljastav, kui võinuks arvata. Küllap polnud Jerryl kavatsust oma laste isaga tülli pöörata, mis sest, et too on talle nii palju haiget teinud. Miks ta ometi nõnda pikki aastaid piinles ja minekut ei teinud? Varem on kaunitar möönnud, et kannatas kaassõltuvuse all. Mick oli sõltuvuses armuafääride tekitatud kaifist, tema ise aga Micki armastamisest. "Kui oled kehvadest oludest pärit ja su mees on rikas ja kuulus ning sa elad fantastilist elu, on raske sellest loobuda. Aga lõpuks oli see minu ja mu laste tervise nimel parim lahendus."