VOORUSLIKKUSE VERSTAPOST: Pam Hoggi kevadsuvise kollektsiooni pärliks kujunesid brutaalsed ja paljastavad voorusevöö-bikiinid. Foto: Getty Images
Inimesed
23. september 2010, 06:59

Briti moemässaja aheldas modellid voorusevöösse (9)

Voorusevöö, võtmekimpudest nibukaitsmed ja täiesti paljas ihu – sellise kombinatsiooniga külvas Londoni moenädalal skandaali disainer Pam Hogg.

Tabalukust koosnev voorusevöö, poolpaljas mustanahaline pruut, kelle rõivastus meenutab nunnarüüd – Briti moemässajaks tituleeritud Pam Hogg kutsus esile ahhetusi isegi nende suust, kes tema pöörasustega harjunud on.

Šoti moekunstnik ja muusik Pam Hogg on riietanud rokk- ja popmuusikakuningannasid sama tihti, kui ta ise nende seas üles astunud on. Briti moekunstniku fännide hulka kuulub näiteks skandaalimeister Lady Gaga, kellele ükski riietus pole ülemäära röögatu.

Pam tõusis 1980ndatel Briti moeareenile nagu meteoor. Pärast õpinguid Glasgow’ kunstikoolis, kus ta oli võitnud mitu medalit ja stipendiumi, jätkas ta Londoni Kuninglikus Kunstikolledžis, mille lõpetas magistrikraadiga. 1970ndate lõpul ansamblis Rubbish osalenud Pami pungimaigulised kollektsioonid panid aluse tunnustatud karjäärile ning rahvusvaheliselt tuntud poe avamisel kärarikkas Soho linnajaos.

Keskendunud ka muusikale

1990ndate keskpaiku kuulus Pami tähelepanu pigem muusikale. Saanud ootamatult Debbie Harry soojendusesinejaks, moodustas ta viie päevaga bändi Doll. Sellele järgnes ansambel Hoggdoll. Talle pole võõras ükski stiil rokabillist pungini. Ta on kirjutanud ka filmistsenaariume ja lavastanud moefilmi.

Muusika ja mood on Pam Hoggi tegevuses siiani põimunud. Peale Lady Gaga on Pami disainitud kirevaid ja liibuvaid pükskostüüme kandnud Kylie Minogue, Siouxsie Sioux ja Rihanna. Mullu sai moemässaja kõrge tunnustuse osaliseks: ta võeti vastu Šoti moeauhindade Kuulsuste Halli.