Inimesed
17. september 2010, 06:59

Taimetoitlane Airi Ojamets: "Liha on juba surnud toit!" (5)

Airi Ojamets hakkas taimetoitlaseks kolm aastat tagasi, kui oli esimesel India reisil. "Ma ei teadnud taimetoitlusest midagi, mul polnud ka ühtegi tuttavat taimetoitlast. Aga kuna olen selline omamoodi hullu teadlase tüüp, et pean ise kogema, et teada saada, mis miski tähendab, tegin taimetoitlusega algust," meenutab Airi.

Indias hakkas ta mõtlema, et miks 80 protsenti sealsetest inimestest on taimetoitlased. "Pidin sellele vastuse teada saama, aga kõige parem ongi olla ise oma laborihiir. Nii katsetasingi India köögi taimetoitudega.

Sain aru, et liha puhul ei ole seal ainult füüsiline pool, proteiinid ja valgud. On asju, mida silmaga ei näe ja käega ei katsu, nagu energia olemasolu. Ka igal toidul on oma energia. Mõtle selle peale, mis energiat tekitab see loom, keda tapale viiakse! Näiteks siga on hästi tundlik tegelane, kes kogub verre hirmu ja sellega koos toksiine. Sel lihal on hävitava jõuga energia, mida inimene endale sisse sööb! See on surnud toit!" selgitab Airi, miks ta liha ei söö.

Tema sõnul on inimesed, kes söövad stressis liha, palju altimad negatiivsetele emotsioonidele nagu hirm, armukadedus, viha ja depressioon. "Ka maksale on liha seedimine väga raske," lausub Airi, kelle külmikust leiab hoopis ohtralt sojatooteid.