Inimesed
21. august 2010, 09:00

ETV: "OP!" saab noorema venna

"ETV algavat hooaega iseloomustavad ennekõike tugevad kodumaised draamasarjad. Lisaks see, et ETV kultuurisaade "OP!" saab endale noorema venna ETV2s, kus esmaspäevaõhtutel jõuab eetrisse kultuurisaade "Jüri Üdi klubi"," ütleb rahvusringhäälingu avalike suhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

"Jüri Üdi klubi" on küll esialgu ETV2 uue kultuurisaate tööpealkiri. Saade ise jõuab eetrisse novembris. Uut saadet teevad Karl Martin Sinijärv ja Jürgen Rooste, lisaks neile on iga saate jutusalongis Asko Künnap. Ja muidugi külalised – kirjanikud, kunstnikud, arhitektid, heliloojad, filmimehed. Vesteldakse ajatutel kultuuriteemadel ja igas saates minnakse ühe keskse teemaga võimalikult süvitsi. "OP!-i" uue saatejuhina tervitab vaatajaid aga Jim Ashilevi, kes peaks tooma saatesse noorusliku vaimu.

Vanameister Mati Talvikult on septembris tulemas uus ajaloosari "Aja vaod". See keskendub lugudele, mis on seni olnud tuttavad ehk vaid vähestele.

Sel sügisel jõuab vaatajani ka kauaoodatud ja maailma festivalidel mainekaid auhindu võitnud telesari "Klass: elu pärast". Sarja juhatab novembri alguses, nädalajagu enne sarja esimese osa telelinastust sisse Ilmar Raagi mängufilm "Klass" – teatavasti algab sari sealt, kus film lõppes. "Klass: elu pärast" koosneb seitsmest eri peategelastega mängufilmist, mis moodustavad küll koos filmiga "Klass" mõttelise terviku, kuid on jälgitavad ka eraldi.

Ohtralt on eetrisse tulemas kõrgkultuurisündmusi: 2. septembril näitab ETV Arvo Pärdi autorikontserti Istanbulis, mille sealne telekanal TRT salvestas juunikuus. Otseülekandes saab aga näha Pärdi sünnipäevakontserti, mis toimub Rakveres 11. septembril. Lisaks on 4. ja 5. septembril tulekul suurejooneline ooperinädalavahetus, mil ETV ühes paljude riikide telejaamadega näitab Verdi ooperit "Rigoletto" otseülekandes Mantuast. Rigoletto rollis astub üles Placido Domingo.

Kunagistest hittidest on ETV ekraanil tagasi värskete tegijatega majandussaade "Kapital". Detsembris on ETV aga Tallinnas aset leidva Euroopa filmiauhindade gala rahvusvaheline korraldajatelevisioon ja vahendab sündmust nii eestlastele kui ka teistesse riikidesse üle kogu maailma.