Eesti uudised
14. august 2010, 22:18
Reporteri video!

Reimo Mets: "Kevadet" pole tarvis ümber kirjutada, sest Arno ongi gei (7)

Oskar Lutsul ei ole „Kevadet" ümber kirjutada tarviski, sest raamatus on selgelt aru saada, et Arno ongi gei, kommenteeris Geiklubi Angel tegevjuht Reimo Mets haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase nalja viskamist homoabielude käsitlemise üle Eesti koolides.

„"Kevadet" ei ole vaja muuta, „Kevades" on ridade vahelt väga selgelt öeldud, et Arno ongi seksuaalvähemus," rääkis geiklubi Angel tegevjuht Reimo Mets Kanal 2 „Reporterile". „Minu arvates ei ole vaja seda raamatut ümber kirjutada ega ole ka vaja Oskar Lutsu hauast välja kaevata, täpselt sama moodi nagu ei ole vaja hauast üles tõsta Oscar Wilde'i."

Metsa arvates peaks siis ümber kirjutama kogu maailma ajaloo ja kirjanduse ning hakkama lahkama, mis on homoseksuaalsus ja mis mitte.

Mõne päeva eest teatas haridus- ja teadusminister, et Eesti ei peaks „vana maailma väljasuremise strateegiaid üle võtma" ning homoteemalisi õppematerjale ei ole Eestis tarvis.

„See ei välista, et ka lähiajal ilmub välja mõni tark, kes soovib, et Luts (kirjanik Oskar Luts - toim) aetakse hauast üles ja kästakse tal ümber kirjutada „Kevade" nii, et Arno, osa aega vähemalt, Teelega käimise asemel käiks ka näiteks Kiirega," naljatas Lukas.

Reimo Metsa sõnul võib asi minna kohtusse, sest ministri poolt väljaöeldu oli „vihavägivald".