AINA NAERATADES: Erika Salumäe pole enda sõnul hetkekski kahetsenud, et Hispaaniasse kolis. Ta naudib sooja päikest, õitsvat loodust ja lükkab uuele ärile hoogu sisse. Foto: ERAKOGU
Eesti uudised
28. juuli 2010, 07:01

Erika Salumäe: hea on näha kõikjal naeratavaid nägusid! (96)

"Esimese 20 päevaga, mil siin oleme olnud, on tegemisi hästi palju, aeg lendab kiirelt! Rõõmustav on see, et inimesed on väga abivalmid ja abistamise soov on siiras," pakatavad Hispaaniasse kolinud verisulis ärinaised Erika Salumäe ja Ene Veiksaar juba uutest plaanidest.

Hispaania idarannikul Costa Blanca piirkonnas Denias elavad-töötavad kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe ja ajakirjanik Ene Veiksaar on enda sõnul ülirahul. Deniasse puhkama saabujatele majutuse ja meelelahutuse vahendamisega olevat tööd palju. Esimesed puhkajad on vastu võetud ja juba tahavad tegusad naised oma äri laiendada.

"Soojakraadid on Eestiga võrreldes enam-vähem samad, varjus on 27–30 kraadi, kuid kuumus on talutavam, sest kliima on teine. Puhub mõnus tuul ja mere lähedus jahutab," ei kurda eestlannad kuumuse pärast.

Kohalikest vaimustuses

Naistele teeb eriti rõõmu, et nende ettevõtmise on esimeste klientidena üles leidnud just aktiivsed inimesed, kes peale rannapuhkuse ka sportida armastavad ja seda oma lastelegi võimaldavad.

"Siin saab tegelda ujumise, sukeldumise, tennise, rattasõidu, rannavolle, matkamise, gol-fi ja surfamisega. Otse meie pakutavate majutuspaikade kõrvalt algab lai 20 kilomeetri pikkune liivarand, mis meelitab nii puhkajaid kui ka sportijaid. Denias on suur jahisadam ja ka laevaliikluseks lähim mandripunkt Mallorca ja Ibiza saarele. Nii et paradiis missugune! Rõõmustab, et kohalikud on väga abivalmid ja abistamise soov on tõesti siiras. Tänu sellele toimib ka meie ettevõtmine siin kenasti. Vaatamata ma?ana-rahva imagole on hispaanlased ärikokkulepetes hästi täpsed. Samuti on üllatavalt hea näha, et vaatamata masule, mis ka hispaanlasi väga tugevalt tabas, ei lase nad masendusel endast võitu saada. Eks päikesel on siin oma osa. Hea on näha igal sammul naeratavaid nägusid. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!" rõõmustab Salumäe.

Hispaaniakeelse asjaajamisega saab ta enda sõnul päev-päevalt üha kindlamini hakkama. Toda keelt õppis ta enne ärakolimist ning abiks on ka varasemad kogemused Hispaania treeninglaagritest.

Eestlannade kundede hulgas olevat nii spordihuvilisi kui ka lihtsalt puhkajaid ja nad olla Veiksaare kinnitusel väga rahule jäänud.

Kas endise tippsportlase pakutud puhkevõimalusi ka juba mõni avalikkusele tuntud eestlane kasutanud on, seda naised ei ütle.

"Meie jaoks peab igale puhkajale jääma tema privaatsus, nii et sellest me ei räägi, kes nad on ja millega siin tegelevad. Broneeringud ulatuvad juba oktoobri lõppu ja isegi märtsis on suur sportlasgrupp tulemas. Olles ise kohapeal nõu ja jõuga abiks, on väga oluline just kindlusetunne, mida saame pakkuda. Me ei saa teistele soovitada midagi, millega ise rahule ei jääks. Sportlane peab saama vabaks olmemuredest ja võimaluse keskenduda spordile, puhkaja peab saama tõeliselt puhata. See on meie eesmärk," räägib Salumäe.

Uusi plaane palju

Salumäe ja Veiksaare peas pulbitsevad ärimõtted. "Viimased päevad on toonud uusi kohtumisi tegusate inimestega ja neist on sündinud ridamisi väärt plaane, mida hakata teostama. Meie koduleht www.campsprint.com täieneb pidevalt. Niipea, kui midagi uut ja vahvat leiame, nii sellest kohe ka teada anname. Üksikuid vabu nädalaid leiame majutuseks veel selgi suvel, kuid paljud mõtlevad juba suve pikendamisele. Uuritakse, kuidas siin sügisel ilm on. Õnneks jagub soojust ja päikest päris hilissügiseni, talvel aga on mahe golfi- ja rattailm."

Augustis sõidab Hispaaniasse ka Salumäe tütar Sirli (10), kes hakkab õppima Denia rahvusvahelises koolis.

Vahemerekliimasse kolimist soovitasid tervisega kimpus Salumäele arstid juba ammu. Puhkuse- ja sportimisvõimaluste pakkumine on tema ja samuti ajutiselt Hispaaniasse kolinud Veiksaare ühisäri.