Carola Madis
Inimesed
28. juuli 2010, 07:01

Carola Madis kirjutas isale "Suveromaani" (1)

"Ma ei ole viimasel ajal piisavalt palju laulmisega tegelnud, et ise lauljaks hakata. Iial muidugi ei tea, aga praegu pakub mulle pinget lugude kirjutamine," räägib Ameerikas elav seltskonnapiiga Carola Madis, kes kirjutas oma isale Karl Madisele suvehiti "Suveromaan".

Carola sõnul valmis lugu koos Nexusest tuntuks saanud Janne Saare ja produtsent Vahur Valgmaaga. "Olen aastaid tagasi lugusid sahtlisse kirjutanud, kuid ei osanud tol ajal nendega midagi peale hakata. Aga Jannega on meil hea klapp, koos tulevad meil paremad ideed," ütleb Carola.

"Suveromaanigi" kirjutas ta esmalt Jannele ja inglise keeles. "Loo tegemise käigus oli meil vaja mõne akordi osas natuke nõu küsida ja siis helistasime mu isale. Janne laulis talle telefonis loo ette ja isale meeldis see väga. Samal õhtul kirjutasime loole eestikeelsed sõnad ja võtsime ühendust Vahur Valgmaaga. Ta on küll Austraalias, aga kutsusime temagi kampa," pajatab Carola.

"Kõige raskem selle loo tegemise juures oligi see, et meie kirjutasime sõnad ja viisi Los Angeleses, isa laulis enda osa sisse Eestis, Vahur produtseeris selle Austraalias ja kuigi tegelikult sündis lugu kiiresti, võttis aega kõigi osapoolte omavaheline suhtlemine. Pealegi oli raske leida aega, mil me kõik ühel ajal üleval olla saaks. Viimastel nädalatel on meil ajavahe tõttu olnud päris palju magamata öid," ohkab Carola.

Mõtteid laulude kirjutamiseks saab ta enda sõnul elust enesest. "Kui mingid ideed tulevad, panen need kirja ja siis hiljem kirjutan need mõtted lahti. Või siis salvestan telefoni jupikese ja hiljem, kui aega on, töötan selle kallal edasi."