Poplaulja Mika annab järgmisel teisipäeval Tallinna lauluväljakul kontserdi, kus lubab 20 inimest lavale kutsuda ja koos nendega pöörastes kostüümides ägeda šõu esitada. Foto: AFP/scanpix
Inimesed
28. juuli 2010, 07:01

Popstaar Mika: "Mulle ei meeldi organiseeritud peod!" (8)

"Mulle ei meeldi organiseeritud peod, need kukuvad alati kehvasti välja ja on täielik jama! Hoopis lõbusam on minna lihtsalt linna peale ja leida mõni väike baar," räägib popstaar Mika, mida ta tahab järgmisel teisipäeval teha, kui kontsert Tallinna lauluväljakul läbi on.

Poptäht pole varem Eestis käinud ja närveerib seepärast veidi.

"Siiani on kõik olnud tohutult pingeline ja ma muutun närviliseks, kui ma kuskil varem käinud pole. Olen veidi hirmul, sest ma ei tea, millised inimesed on Eestis mu kontserdilava ees," seletab Mika. Poptähe kontserditurnee on tõesti pingeline – intervjuu andmise ajal näiteks läbis ta parajasti lennujaamas passikontrolli.

Närveerib uue publiku pärast

"Aga ma teen alati suure šõu! Ma luban seda!" kinnitab Mika ja lisab, et asja juures ei puudu oma väike konkski. "Tahaksin juba näha, millised Eesti inimesed on ja kuidas nad kontserdil käituvad," tunneb ta eestlaste vastu huvi ja lisab, et on tegelikult Tallinna tuleku eel väga põnevil.

"Ma ei tea Eestist mitte midagi, tulen ju esimest korda teile külla, aga sa võid mulle rääkida sellest!" uurib Mika sõbralikult. "Hmm... Nüüd ma pelgan jälle, sest ma ei tea, mida oodata," naerab ta pärast seda, kui on saanud oma uudishimule vastuseks, et tulgu parem ruttu ja vaadaku oma silmaga, milline Eestimaa on.

"Olen varem Eesti fännidega suhelnud ja kontserdituuri ajal on nad mulle kirju saatnud," märgib Mika veel.

Kutsub inimesi publiku seast lavale

Missugust kontserti siis Mikalt oodata? "Tuleb omapärane kontsert ja ma loodan, et inimesed mõistavad selle sisu," seletab poptäht. Tema sõnul näeb laval palju pööraseid ja värvikaid kostüüme, mida pere tal teha on aidanud.

Kunstilembene Mika joonistab meelsasti karikatuure ja vaatab multifilme, viimastest saab ta ka oma kostüümideks inspiratsiooni. "Vaatan jaapanipäraseid joonisfilme – need tunduvad naiivsed ja lapsikud, aga samas annavad edasi täiskasvanute filosoofiat. See on kuidagi väga paeluv, kui miskit tundub lapsik, aga tegelikult on väga sügavmõtteline – püüan omagi kunstis sellest lähtuda," seletab Mika.

Kontserdil valib laulja publiku seast 20 vabatahtlikku ja annab neile kostüümid selga.

Pärast esinemist tahab Mika avastada Tallinna ja seejärel vastu hommikut otse pidutsemast lennuki peale jõuda.